Aj nekoj pozitiven spojler? Ako voopsto ima nesto takvo Ps. Sto kje se desi so zehra i sadulah, kje imaat bebe?
Серијава полека се претвора во бљувотина. Почна убаво, убава замисла, девојки од дом, нивната сплотеност, заедништво, солидарност, меѓусебно помагање, борбата за преживување и заработка со пот од мали нозе, ама... Сто пати ги даваат на машина, се е права линија, околу офкаат и лелекаат другиве, па се една песна оди во позадина, па оживува од нигде, никаде, па се гушкаат. А бе на волку разболување, стрелање, тепање, газење, од челик да беа, ќе поцркаа. А кога ќе умре некој, една народна песна, не знам каква е и од каде е, не е турска и лелекања, офкања. И по кој знае кој пат си го бламираат правниот систем, ко што прават по другиве серии, па Кемал се спасува. И дегутантен е со тоа раката. Фериде и Топрак тегавење до бесвест. Ќе ја гледсм до крај, но единствено интересна ми остана Дефне за гледање. Иако и таа стана дел од црнана хроника.
Не го гледам веке јас, синока не можев да спијам од месуде искрено. Таа слика ми беше тешка многу. Дури сонував страшен сон од нив бегај.
Да ќе умре, а Зехра ќе им се закачи на Сонѓул за да и помагаат парично дека услуга им направи со плаќањето кирија, под изговор дека тоа и е брат/сестра на Сонѓул...
Фериде ќе го чуваат Метин бидејќи нема да имаат деца.. А знаете што.. Бато Кемал ќе ги киднапира Елул и Кадер.. Значи овој Кемал од моќен, помоќен..
Толку убиства, киднапирање и умирање ни во долина на волците немаше. Малце е претерано со ова, читав дека и во Турција гледачиве се бунеле дека премногу такви сцени има, дека ептен е нереално.
Излези надвор хорор полни бандери жална вест, влези дома на сител хорор девојките пред интензивна, пушти друг канал статистики за број на починати, на новозаразени. Значи ај што живееме во хорор можат бар на тв нешто подобро. Татко ми гледаше синоќа вика шо е ова Девојкиве во дом, а нивните куќи на 5 метра од домот, па изнервирај се дома однеси ја во домот, па текни и оди пак земи си ја. ( Ова важеше за Месуде ваљда )
Па не е. И требало да имаат предвид дека една ваква серија со оглед на фактот што главните улоги се млади девојки би била гледана првенствено од тинејџерки и адолесценти и, па потоа и од повозрасни публика. И што ќе постигнат? Ќе им градат страв на помладите од животот, наместо поттик за борба и некаква поука.
Тоа што ја излажа Ејлул ич не му требаше. И не ми е јасно кога успеа да се заљуби во Џемре. Кога ја киднапира Кемал нели мислеа со Атакан дека избега, па плачеше, викаше дека не го сака веќе, не може без неа бла бла. Кога ја најдоа Ејлул оп во меѓувреме се заљубил во друга. Ко Ејлул со месеци или многу долго време да ја немаше. Глупости.