Ангели (Casi Angeles)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од dusicka.musicka, 19 јануари 2011.

1. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Заврши ;( Омилената и единствена добра тинејџерска серија ;( Никогаш,никогаш нема да ги заборавам,бидејќи со нив пораснав.Ги пратев 4 години. 4 години се дружев со Ангелчињата ,4 години учев се повеќе и повееќе, 4 години не пропуштав ниту една епизода. Ми станаа омилени уште од првите епизоди, сеуште ми се омилените и ќе ми се. :inlove:
    Кој што сака нека каже ,ама од Ангели научивме многу работи кои ни помогнаа или ќе ни помогнат во животот.Не` научија како да се снаоѓаме во секакви ситуации,да бидеме храбри,издржливи и силни,да се бориме за љубов и мир,за нашите права и подобар свет.
    Сите овие години ,додека ги гледав најомилените плачев и се смеев,тагував, се радував. Уште од сега сфаќам колку ќе ми недостигаат. ;(
    Но,сепак се` има крај. Иако веќе нема да ги гледаме секогаш ќе бидат дел од нас. :inlove: :inlove: :l:

http://casi-angelesmacedonia.blogspot.c ... _4686.html

На Champs.Elysees, nati44, ColoursOfTheRainbow и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    http://www.youtube.com/watch?v=gNuZ8MSpRjM

3. beyonce22

beyonce22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    38
    Еве ни заврши омилената серија :( :( :(
    Ангелчињата се вратија дома, го спасија светот од уништување
    Ах, камо да беше вака и во вистинскиот живот, заедно сите да се бореиме за подобар свет, сите да се сакаме како браќа меѓусебно
    Но, како што гледате светот во вистинскиот живот е сосема поразличен за разлика од оваа прекрасна приказна со поука
    Денеска наместо да си помогнеме меѓусебно, ние гледаме колку повеќе да си наштетеме меѓусебно
    Затоа е направена оваа приказна, за да може да ни ги отвори очите, да видиме што остана од прекрасниот свет што го имавме
    Но ретко кој може да ја види убавината и маѓијата од љубовта, другарството, братството
    Сите зборуваат дека оваа серија била полна фантазија и глупости
    Но, дали нешто друго ако не серијава може да ни ги отвори очите, да не разбуди, и да видиме како светот полека се уништува од нашата секојдневна злоба, лицемерие, и малоумност.

4. izabela63-64

izabela63-64 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44
    Единстевената серија шо може да ни покаже и докаже колку луѓето во денешно време се злобни и лицемерни, колку сакаат да им наштетат на луѓето околу нив и да ги уништат, наместо да им помагаат и да ги сакаат е Ангели. Сите викаат дека серијава беше промашена глупост и дека се беше фантазија, ама всушност тие ни покажаат дека треба да издржиме, да се опираме, да останеме да останеме заедно шо и да се случи, да не се менуваме кон полошо, туку да се сакаме такви какви шо сме. Ако не беа тие немаше да видеме колку сме сакани и дека треба да го цениме тоа шо го имаме, а не да ги отфрламе и делиме луѓето. :wasntme:

p.s. Може ли некој да ми објасни во која епизода oд третата сезона и како умре Хуан Круз? :)

5. analia13

analia13 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    31
    Ајде да се собереме и да пишеме на страната на сител да ја репризираат бидејќи стварно имаат вредна поука која треба сите да ја имаат на ум. :!: :wasntme: ;) Сега додека пишувам се сеќавам на првите епизоди како со нетрпение чекав да почне ( тогаш ја даваа за време на распуст). Навистина ќе ми фалат сите од нив ;( ;( :worried:

6. popi

popi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    63
    ке ми фалат многу :(

7. beyonce22

beyonce22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    38
    http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... fBTBkKqeak
    таја музиката што е оклу 48 минута ми е многу позната, но не можам да се сетам од кој беше, ве молам кажете ми , ве молам.

8. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Ода на радоста од Бетовен. :)

9. beyonce22

beyonce22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    38
    Фала, но не е таа :D :D :D
    http://musicadenovela.galeon.com/casiangeles4.html
    ја најдов овде

10. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Па музиката е малку слична и затоа си помислив на таа, инаку нема на што. :)

На beyonce22 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Noo bla bla del futuro :D :D Могли од последната епизода :D

На nati44 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. nati44

nati44 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    545
    "Она што вика аааaaa " Од Нико

и

Тијаго : Таа не е мртва значи... ^_^
    Мар: Дека е жива? :^)

и

Jаз: La Turra
    некој од таму: Que?
    Mar: No, no decia urra urra :D

hahaha на овие колку сум се смеела :rofl: :rofl:
    Највеќе од се (после Мар и Тијаго) ќе ми недостасуваат смешките ;(

На tea4e и lokumche им се допаѓа ова.
  13. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    Девојки ми текна, во последната епизода, Нико велеше кога ги испраќаа со комбето да заминат во ИДНИНАТА повторно, тогаш Бруно во позадина рече дека ова е заплет ( а заплет е насредина, расплетот е крајот ) и друго што рече Бруно е дека историјата на CASI ANGELES е бесконечна... Искрено овие зборови ги запомнив и се надевам дека со ова сакаа да кажат дека ќе има и друг дел, каде што одат сега во иднината, каде што тргнаа со комбетоо :) Се надевам ќе го гледаме детството на Бруно хахахха

14. nati44

nati44 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    545
    Јас искрено не верувам, сите актери си имаат свои проекти и тоа важни проекти, сите тргнаа по својот пат.. А Гастон (Рама) е во Њујорк.. Така да не верувам да има продолженија.. И сите убаво си кажаа. ЗАВРШИ Cаsi Angeles!! Готово е И тоа пред 3 години заврши ;(
    Немаме друго решение освен да ги следиме и сакаме нашите омилени актери нели? .. :)
    Ако пребарате добро на интернет, ќе видите дека секој од нив е дел од некој важен и сериозен проект.. вреди да ги следите и да бидете горди на нив :l:
    :bow:

15. HipHopDance

HipHopDance Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    14
    Еуге сега овој месец треба да се породи така? :D И слушнав детето Јасмин ќе го крстела. :$

16. nati44

nati44 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    545
    Да да да :inlove: :inlove: :inlove:

A ако го сакате филмот за Тееn Angeles (El Adios 3D) во Македонија пишете овде тоа што сите го пишат - "Queremos verlo en Macedonia!" :rofl: Ајде :rofl:

17. DramaQueen1

DramaQueen1 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    156
    Queremos verlo en Macedonia! :)

18. aleksandra15

aleksandra15 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Queremos verlo en Macedonia!

19. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.276
    Франка е од 2та сезона таа го тераше Лука да убива и беше шеф на Сиело абиерто организацијата, а Хуан Круз е од 3та сезона тој сакаше да ја убие Пас и не се сеќавам точно мислам дека Тијаго некако го уби..

Јас на Тера веќе пишав..

btw.. Queremos verlo en Macedonia!!! :rock:

20. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Многу ми недостигааат... ;( ;( ;(
    Дајте линк од таа страната Тера па да им пишам и јас пак... :(

Незнам дали вие се сеќавате ,ама јас се сеќавам дека последните епизоди од 1-та и 2-та сезона ги репризираа два пати ,а сега ниту еднаш :@ А да беше некоја од турскиве серии досега 10 пати ќе ја репризираа. :devil: :@