Ептен е за фалење-друг јазик знаеш подобро од мајчиниот Да не бидам офф,најубаво се учи на курс,во мала група,барем мене најлесно ми беше така да го научам.Филмовите не ти ја сервираат граматиката правилно и темелно,онака како треба да ја знаеш за да звучи правилно.Поздрав
Naïve in his negotiations to outfit his ship, the Hispaniola, Trelawney is tricked into hiring one of Flint’s former mates, Long John Silver, and many of Flint’s crew. Женски,ве молам преведете ми ја реченицава.15 минути се мучам да ја преведам,се ми излага нелогично.
^ Наивен во неговите преговори да го опреми бродот, Хиспаниола, Трелавнеј е измамен да вработи еден Флинтов поранешен пријател, Џон Силвер, и многу други од екипажот на Флинт. Ако те буни зборот "outfit" освен облека може да биде и глагол со значење : provide with equipment: planes outfitted with sophisticated electronic gear. Во секој случај мило ми е ако успеав да ти помогнам.
значи англискиот не ми иде доволно, така велам затоа што немам доволно речник за пишување состави а инаку граматиката и другото го сфаќам. Кажете предлози, што да правам.
Имаш многу опции lavce1359. Само волја ти треба. Читај речници, гледај филмови со англиски превод, најди некои интересни фрази и научи ги со константно повторување. Најефективен начин е да си најдеш pen-friend од USA, UK.
може некој да ми ги одговори ве молам he___(break)into another shop.The robber___(steal)all her jewellery when she was sleeping.As I___(leave)the police station,my mobile phone____(ring).
fala ti mn a ako mozes da mi pomognes i za ova da mi gi spois brojka so bukva: 1.private 2.police 3.body 4.department 5.store 6.prison 7.science 8.murder 9.jewellery 10.witnes.................A.statement B.victim C.detective D.officer E.station F.box G.investigation H.store I.guard J.fiction fala ti odnapred!!!!
Вака е, а ти спој си ги бројка со буква. private detective police station body guard department investigation store box prison officer sience fiction murder victim jewellery store witness statement едит, утнав, едно два пати искористив
Луѓе на кој му иде англискиот ако сака да ми напише нешто како есејче од 7-8 реченици занешто како некој влегол кај мене дома и се растурил, сум викнала полиција после се дознало кој е крадецот дрн, дрн. За писмена ми треба
Времињата знам да ги објаснам и да напишам и пример и се, ама на вежби појма си немам кога треба да се смени некое време во друго време е тука нема шанси да се снајдам. :/ а утре правам писмена
ПРЕВОД ? i'm still hanging in there,though. - platypus ? the glove box could hold 8 large bars of chocolate
1. И покрај се', не се откажувам. 2. Ова е ова животно, не ми текнува као се викаше на македонски, го имаше во еден учебник по биологија паметам, помеѓу водоземци и цицачи е. Не можам да се сетам на името . 3. Преградата/шкафчето/фиоката (во колата) може да собере 8 големи чоколади. Спојлер