Да! Никако не можев да се сетам, а толку лесно било . Па и клунот толкав, не знам како не можев да се сетам . Фала Лена .
Да прашам нешто што ме мачи долго време Вака правилно е woman или women? Како што знам woman e еднина,а women множина Но сепак ме буни ова доста
Здраво! јас имам една молба, имам напишано состав на македонски па ми треба некој ако сака да го преведе на англиски бидејќи не се разбирам баш многу. доколку некој сака да ми помогне ќе му бидам мнооооогу благодарна и составот ќе му го пратам во ЛП. Благодарам однапред
Може ова некој да ми го реши? Зашто сум труп англиски He_______(make) breakfast while she______(water)the flowers. When the police_______(find) him,he_____(break) into another shop. The robber______(steal) all her jewellery while she_______(sleep). As I_______(leave)the police station,my mobile phone____(ring). While I_________(study)I________(hear) a loud noise downstairs. I_____(listen)to the news while I_______(drive) to work yesterday.
^ 1. was making / was watering. 2. found / was breaking 3. stole / was sleeping. 4. was leaving / rang. 5. was studying / heard 6. was listening / was driving. Можеби некое е грешно ама мислам дека вака треба..
Како да го преведам ова? Ве молам итно ми е!!! Јас бев многу среќна што и помогнав на жената и со задоволство си отидов дома?
Ова не треба да биде со 2 фпрма од неправилни глаголи? make - made water - / find - found break - broke steal - / sleep - / leave - left ring - / listen - / drive - drove Јас мислам дека е вака, ако сум грешка поправете ме. Инаку на тие прзните места, не се сеќавам која му беше 2 форма.
Мислам дека е вака!! was making,was watering. found,was breaking. stole,was sleeping. was leaving,rang. was studying,heard. was listening,was driving.
It was a quiet, sunny Saturday afternoon and Fiona was sitting out in her garden. She was tired after a long week's work and wanted to relax. While she was reading a book, she heard something moving in the bushes. Then, she noticed a man who was carrying a hammer and a bag over his shoulder. He looked around but didn't notice Fiona. She was terrified and didn't say a word. She picked up her mobile phone and quickly called the police. Then, she screamed as she could and surprised the burglar as he was climbing on(за тука не сум баш најсигурна, ама мислам дека е on) a window of her house. He stopped, saw her and ran out on to the street. Fiona chased him but he was much faster than she was. The police arrived five minutes later. ,,I was very lucky that I was able to stop the thief from breaking in,, , Fiona said. ,,You can say that (?),, The policeman replied. ,,Don't worry. We will find and arrest the thief.
Девојки како може да се преведи ова... Art, craft, science and technology have provoked one another to advance the whole, as in many other fields of knowledge. ??
@marija994 Уметноста, занаетот и технологијата се поттикнуваат меѓусебе за напредок во целина, како и во многу други области/полиња на знаењето.
Има ли некој од вас или да знаете некој што преведува и која цена? Имам 30тина страни (А3 формат) од книга на англиски и треба да преведам на македонски како стручен труд да биде.
Состав на Англиски Description a friend најмалку 230 зборови.Побрзо кој знае нека пише ! Фала однапред...и одпозади