Општи прашања Може некој да ми помогне со англиски? Како се вели за дури сега? На пример дури сега ми текна да го направам_____ тоа и тоа, не е важно што?
Општи прашања не не вака. Сакам да напишам нешто во смисла што претходно не го направив дури сега ми текна. Најважно во реченицата треба да биде ова дури, а не може да ми текне како да го преведам.
Општи прашања Moже ли некоја ако знае, да ми каже како гласи преводот на англиски за овие две зборчиња: - компланарен - колинеарен На интернет ништо не можам да најдам за преводот на овие две, онлајн речниците ништо не преведуваат.
Англискиот ми е многу лесен..кога имаме тестови не ни учам.. Имам завршено 5 степени.. и да граматиката во Англискиот е многу полесна отколку во Македонскиот јазик.. па ако ви треба помош и јас сум тука..
Истотака и мене англискиот ми е ептен лесен,имам завршено 5 степени.И да,за тест,писмена или испрашување никогаш немам учено!
Општи прашања Девојки, мозаоков ми се закочи, до пред една минута ги знаев и одеднаш неможам да се сетам, а ми требаат! Како се викаше на англиски: -ПРАВНИ УСЛУГИ -ТУЖБА -ПРИЈАВА Се надевам ќе ми помогнете!! Благодарам однапред
книги Англиски Сакам да купам некоја си книга со објаснување за граматика..каде можам да набавам англиски книги во Скопје?
Tourism more often than not ruins the very assets it seeks to exploit,and having done the damage ,simply moves off elsewhere. Ве молам превод
Спојлер Туризмот обично ги уништува токму предностите кои сака да ги искористи и откако ќе ја стори штетата, едноставно се преселува на друго место.
Past Participle е всушност форма од неправилните глаголи и се употребува кај Present Perfect и Part Perfect и уше во некои времиња... Иначе добро го владеам англискиот ова ми е 6 година.. наставничката шо ми предаваше од 5-7(сега е на породилно) многу добро ни објаснуваше и некои викаа не мачи ама баш поради тоа денес го знам добро англискиот
книги Англиски Најдобро оди во Oxford... а во македонија има и англиски центар каде има доста дпбри книги...
I usually play basketball on Sunday. She reads book every week. They often go on holiday in Brazil. He lives in house with his familly. Do you go out with friends? It doesn't watch the news on TV. We don't live in London. You don't eat meat every day.