Ми теба мала помош за превод,овие се наслови на книги,но не знам што значат. Captivated и The taking.
Можеш да го промениш во: „I will be dedicated... - Ќе бидам посветена... “ За ова се плаќа. Си постојат и фирми кои го прават ова. Им ги кажуваш податоците и кон која фирма е посветено и тие го составуваат. Што конкретно ти е проблемот? Не знаеш да напишеш CV или не можеш да го напишеш на англиски?
otvori na internet cv i se ti pisuva kako da go napises i po koj redosled ako nemas mnogu za pisuvanje mozis i sama.
Aди имаше тема за пишување сиви. Некако гласеше „Како се пишува CV “ така нешто...Ја побарав ама не можам да ја најдам. Постави прашање за темава за пишување CV во Каде да ја најдам темата. Ќе се погоди некој кој знае. Едно време доста активна беше темата Kaко е на англиски : без чија помош. Without whose help? Не ми е баш логично за вака.
Знам ве збудалив, тоа е тоа, мора да ме трпите Може во иста реченица да биде и past simple и future simple. Конкретно : She thought they will sucess . Би ми било во корист ако е одговорот вечерва. Фала
И мене не ми е јасно. Личноста која го зборува ова е почината. Во сегашно е : таа мисли дека тие ќе успеат . Во минато би дошло: таа верувала дека тие ќе успеат. Ама во англискиов некако past со future... чудно ми е некако. Најмногу ме буни тоа will што е. Не знам како да го преведам.
Во право е дека во реченицава би требало да земе -ed, но доколку е вака поставена како што е тогаш ја би ј апревела -- таа мислела дека тие ќе успеат.( но не успеале) оти види првиот глагол ти е во паст симпл а тоа ти е завршено дејство во минатото.
Подобро е но она ја дава реченицава како извадок од текст, не ј апишува сама затоа не буни конструкцијава
Освен што се мешаат времиња, во реченицата фали глагол - success е именка, а после will треба да дојде глагол. Мислам, после would
She thought they will success не е правилно и неможе вака. Доколку вака е напишано во книгата, тогаш мора да е некаква печатна грешка. Правилно би било: She thought they will/would succeed, would би било подобро да се употреби.