Скокачите летаат низ воздух до 100 километри на час и поминуваат неколку секунди буквално скијајќи. Ова е направено од 1960тите и беше претставено на интернационалниот(меѓународниот) натпревар во 1970тите. Рекордот за златни медали е држен од Бјорн од Норвешка. Ова беше развиено од сурфање и скејтбординг и беше најбрзиот зимски спорт кој расти од 1980тите и 1990тите. Последната реченица не ја знам, и имаш неколку грешки во самиот текст. Побар помош од др. феминки можеби подобро ќе ти помогнат!
Општи прашања ^ Ако мислиш на cornstarch, тоа е пченкарно брашно што обично се користи во сосови, за да добие сосот на густина.
Узвратка е висока јака? Ако е, тогаш е polo neck, се користи исто roll neck, иста работа, следувајќи што е тоа со таа јака sweater/jumper/blouse. Во Америка го викаат turtleneck.
Има ли меѓу вас такви кои присуствувале на државен натпревар по англиски јазик? Јас сум 2ра година средно и се подготвувам за претстојниот натпревар, оваа година, но не можам да најдам информации за критериумите и за тоа што се опфаќа тестот, колку и какви прашања има, дали се на заокружување или како се пополнува тестот, на што треба да се обрне внимание? Би сакала доколку има ментори или ученици кои веќе учествувале на натпреварот да ми дадат информации околу подготовката и околу тоа што содржи тестот! Однапред благодарам
Ти пишав во претходната тема кај што имаш пишано инаку оваа книга и работната се баш добри за спремање, јас во 8 степен(лани ја учев и од неа се спремав) ready for FCE и книгите за во школо од прва до четврта пролистај ги за повеќе инфо пиши ми во лп да на ја кашкам темава
Да ве прашам нешто: Утре правам тест англиски, од модул 3 до модул 6. Книгата е Blockbuster 2. Да не има некоја седмоодделенка која правела тест и е кај неа, да ми каже неколку вежби? Фала ви мноогу
Па обрати внимание на Паст симпл, Паст кантиниус и заедно овие две времиња, на relative pronouns (who, which, whose) Пресент прфект и паст симпл заедно, употребата на a/an; the; will and going to и на conditionals 1
Да не знае некоја што значи dwelling? Не го разбирам зборов воопшто. Инаку е употребен во смисла на dwelling on the property. Треба да преведам нешто ама ова ми прави збунки.. а не знам ни каде да побарам значење.
^ L-enne, во превод ќе ти дојде како живее на имотот. dwell·ing (dwlng) n. A place to live in; an abode
Како е на англиски за мониста(или монистра ) и за нитни ? Патем, за јакни ( не jackets туку јакни на кошула на пример) како би дошло на англиски ? Не знам дали јакни е македонски збор. За јакни на ова мислам.
Ми треба писмо за да закажам состанок, и да порачам нарачка, ај помош некој, или ако има некој нека ми пушти
Дали може некој да ми објасни за Hot verb:make, do, get,take, кога се употребуваат, во какви реченици се користат?
Lugje tesko li e za polaganje toefl, od prilika kolku vreme se podgotvuva i znaete li kade ima kursevi konkretno za toa
Ууу англиски-омилен предмет.Добро го владеам,многу знам..Омилен јазик ми е.Имам завршено 7 степени,уште еден треба(знам многу касно ми е,али се запишав во 6то)и најверојатно ќе одам на интезивен за да можам степенот во едно полугодие да го завршам..Здравје боже тоа и ќе студирам