ххааха е мачево баш барав збор како да ти го преведам мислев да ти пишам легнат со четирите увис ама еве самр добро го обасни :up: едит: еве го објаснувањето sit, lie, or fall with one's arms and legs spread out in an ungainly or awkward way
Decki mi treba angliski sostav za dve temi 1. prednosti i nedostatoci na koristenje mobilen 2. prednosti i nedostatoci na koristenje internet dokolku nekoj ima neshto neka mi prati, fala odnapred
утре имам тест и покрај другото ќе има да се напишат реченици со зборови што имаат 2 значења(kind,ring,train...)..епа сега мене ми треба другото значење на зборот play,барав на интернет ама секаде ми излегува играње и не го знам другото значење..
play /verb/ ------- (ACT) play /verb/ ------- (ENJOY) play /verb/ ------- (GAME) play /verb/ ------- (MOVE) play /verb/ ------- (PRODUCE SOUNDS/PICTURES) play /verb/ ------- (RISK MONEY)
Дали знае некој во учебникот Headway за 4та година, во Unit 4, 38 и 39 страна, The cult of celebrity кои се познатите личности? Ми треба за домашно..
Feminium, Summerlover и Butterfly фала ви Баш интересно зборче А мачето е ептен слатко и ја доловува смислата на зборот - совршено!
Песничка од 7-8 стиха со slowly,quietly,tragically,angrily,carefully,nervously,urgently,lovingly,suddenly,lazily?
еве некои песни ако не ти со допаѓаат можеш и да ги измениш (пр.тоа со тоалетот )..можеш да си побараш уште на интернет.. http://mrjustin4a.wordpress.com/2012/03 ... sly-i-nee/ , http://answers.yahoo.com/question/index ... 938AAS7sZf ...
Граматика и пишување повеќе ми оди од зборување :/ постувам приватни часови и сакам да го научам за зборање поќе ух бе јазиците поќе ми одат за пишување и граматика тое ,а иначе германски ми е полесен и поубо ми оди тое шо е ... :/
за јазикот конкретно можам да кажам дека ми е a piece of cake, ги владеам скоро сите времиња, имам уште малку граматика преостанато со оглед дека сум C1 степен а сум прва година средно. Вокабулар можам да кажам дека имам и тоа доста широк, акцент професорите велат дека е совршен (тоа благодарение на другарка ми која се пресели од Канада и која зборува на англиски со мене цело време ), многу ми помага и тоа што наставата ни е на англиски во училиште, ако има некој проблем со јазикот пишете ЛП слободно
Имам неколку текстови англиски кои треба да се преведат. Ве молам ако има некој што може да ми помогне,да ми ги преведе да ми пише во инбокс. (итно е) Благодарам.
Zdravo ako ima nekoj sostav angliski Negative effects of massive tourism neka mi prati vo lp itno mi e .. fala
Moze li nekoj da mi pomogne mi treba sostav na tema Negative effects of massive tourism from ecological point of view...