кажи колкав треба и која е темата,па ако можеме ќе ти помогнеме или можеби некој има напишано состав за темата што ти треба..
Angliski jazik (pomos) Modals for speculation and deduction Revision Make guesses to explain the following situations using the modal auxiliaries ‘must’, ‘may’, ‘might’, ‘could’, and ‘can’t’. Put them into the past tense where necessary. 1. I can’t find my text book. I had it this afternoon at work but it’s not in my bag now. 2. My boy/girlfriend promised to call me this afternoon but he didn’t! 3. I’m worried about my grandmother. She never goes out but when I called her this afternoon, no one answered. 4. I think I’ve been ripped off. I ordered a camera on mail order and sent off a cheque for a thousand dollars. That was six weeks ago and I haven’t heard anything. 5. I tried to feel my pulse this afternoon but I couldn’t feel a thing. I think my heart has stopped beating! 6. When I came home from the pub last night, I put the key in my front door but it wouldn’t fit. I tried three times and in the end I had to sleep in the car. 7. I’ve just got a telephone bill for HK$40,000. I only make local calls! 8. Oh my god, what am I going to do? As I was coming home last night about midnight, I saw my girlfriend walking down the street with another man! 9. My son said he saw Bruce Lee walking down the street in Mong Kok yesterday. moze nekoj da mi pomogne za ovie ,si nemam pojma !!!
Може некој да ми даде key words за сите времиња? (Present Simple, Present Con, Past Simple, Past Con, Present Perfect Simple, Past Perfect Simple, Past Perfect Con, Present Perfect Con, Future, Future Simple, Future Perfect)Не можам да се снајдам, на секоја страна различно пишува. Фала однапред.
Девојки имам една голема молба до вас...имам еден текст напишано на англиски не е многу долг.Од тие што знаат добро англиски би ве замолила дали може да ви го пратам и да го прегледата односно да видите дали и каде имам грешки и да ми кажете...Однапред ви благодарам и вее моламмм затоа што стварно ми е многу битно
Англиски ми е омилен предмет, за еден месец се запишувам во средно и планирам билингвална англиски, јазикот го владеам одлично, знам да го зборувам течно, немам потреба од курсеви или приватни часови мајка ми е наставник по мак. и англиски јазик, едноставно уживам во часовите по англиски и немам никакви проблеми се надевам дека ќе ме примат во билингвалната и ќе ми се исполнат сите соништа
Можеби доцна одговарам, значи машнички од креп (креп е материјал). Како мислиш неповратни ? Сите оние што не се некои од овие: myself, yourself, himself/herself/itself, ourselves, yourselves и themselves т.е reflexive pronouns (повратни заменки) се неповратни. Веројатно те разбрав што сакаш да прашаш.
Англиски- мојата најголема љубов Почнав да учам уште од предшколска возраст и стварно супер ми оди и супер го владеам јазикот. Предвреме ги завршив сите курсеви до највисок степен што ги нуди мојот град. Го ОБОЖАВАМ јазикот едноставно, со него можат да се отворат вратите кон светот Ако на некоја феминка и треба помош за нешто поврзано со англиски, граматика, преведување и слично нека пише. I'd be happy to help
aj ve molam kazete mi go tocnoto,bidejki ne sum sigurna: 1.We'll go to the beach tommorow,don't/won't we? 2.Adrian plays ice hockey,doesn't/isn't he? 3.It's your fault.They let/made you to do. 3.Our teacher doesn't let/make us use mobile phones in class. 4.Are you familiar to/with any interesting myths?
1. won't 2. doesn't 3. Не знам дали имаш грешка при пишувањето ама нема смисла втората реченица. Ама мислам дека би било let. 4. let 5. with
Billy_______(do) his homework before he (go) outside to play By the time Julian____(reach) the airport, the plane ______(already/take off) Lesley______(pack) her suitcase before she ________ (drive) to the train station I _________(just/clean) the kitchen floor when i______(drop) a glass of milk Theodore_____(be) exited because he ______(not/ride) a camel before 1 has done went 2 has reached already took off 3 4 have just cleaned droped 5 was was not ride dali mi se tocni i za tretoto pomos
^ А насловот на вежбата како е? Што ти се бара? Кои времиња? Present perfect, past perfect и past simple?
Ај некој нека ми ги објасни убаво кондиционалите (Zero, First, Second, Third) Јас ја знам формата и све кога што се користи, ама на тест, професорката ни дава двосмислени реченици, односно можат да се употребат повеќе кондиционали, а според нејзе има само еден одговор, и не знам кој од повеќето кондиционали што можат да се употребат ќе биде најточен.