^ Нема врска звучностa, зашто во англискиот конструкцијата wish е проследена од минато време (past form) на глаголот. *во случајот од погоре - I wish I spoke... Општ пример: I wish I had money to buy a car.
Ми треба помош за англиски треба 7-8 реченици да напишам.Кој сака да ми помогне нека пиши лп ке и/му кажам што точно треба.
Здраво.Проф.по Англиски ни кажа да подготвиме говор.Значи треба да избереме една професија од долу наведените која мислиме дека е нај перспективна и каде има добра плата.Треба да се држиме по овие пропозиции(доле ги напишав и треба да дадеме свое мислење за професијата.Поточно кажано да наведеме причини дека таа професија е добра,и да дадеме доказ зошто е добра)Треба да го презентираме тоа на часот за оценка ке ни било.Не треба да биде многу долго.Повеќе од 3минути да не е.Слаба сум англиски па ако некој можи да ми помогни ке му бидам благодарна.(пс.За утре ми е).Фала однапред Speaking:A short speech Give a short speech about which of theese jobs should be paid best.Follow the stages below. Stage 1: Choose the job you think is the most important DOCTOR,FARMER,FASHION MODEL,NURSE,POLICE OFFICER,PROFESSIONAL FOOTBALLER,SCIENTIST,TEACHER. Now write notes for you speech.Use these headings. 1.the present pay and conditions of the job. 2.the qualifications,skills and personal qualities needed. 3.the importance of the job for society. 4.why the other jobs are less important. 5.what pay and conditionsa the job should have.
Итно ми треба превод за две песни на англиски, феминки помагајте.. го превртев цел интернет а ги нема на англиски
Итно ми треба состав по англиски за билокоја една од овие 2 теми: 1.Marrige is no longer necessary in modern society 2.Describing a journey(using adjectives: spectacular,blazing,loveable) Ако може некој да ми помогне за утре ми се
Точно е првото - I wish I could speak English fluently, but I don`t. Дури мислам дека и би било подобро I wish that I could speak English fluently, but I don`t. Ама ако ти се дадени тие две како опции, тогаш е првата. could со wish се употребува кога се зборува за способност и кога се зборува за можност, возможност.
ќе замолам некој што знае англиски јазик добро, да ми помогне доколку може... Утре правам писмена англиски и треба да напишам писмо на тема ,,Sumмer jobs in the USA'' поточно babysitter... Дали некој ќе може да ми помогне?
This story is about a girl Lata who like love poetry. The tall young man who studying history and had slightly wavy black hair seemed to be interested in poetry as in mathematics. Few minutes later Lata felt that his eyes were on her from time to time, but she didn't look up. When she did, she noticed him reading innocently. She couldn’t resist glancing at the cover of his book. Then, realizing that the young man was referring to the mathematics book she had picked off the self and said: I must go now. I’m sorry . I suppose I’ve been disturbing you? –asked Malati and he apologized. Then, he asked Lata for her name , but she didn't ask him for his name. In the end , Malati whispered: Who is he? –and Lata said someone glancing back a bit anxiously. Дали е точно граматички напишан текстот? (т.с времињата?)
^ (Ин)директниот говор и’ е најмал проблем, текстот има неколку граматички (и синтаксички) грешки (поизразени во првиот дел).
2ка имам по англиски едвај и вака го раскажав не ми се мн јасни овие раб. со индиректен говор а и текстот што ни беше за раскажување е многу голем
This story is about a girl named Lata who liked love-poetry. The tall, young man who studied history and had slightly wavy, black hair seemed to be interested in poetry and in mathematics. Few minutes later, Lata felt his eyes were on her from time to time, but she didn't look up. When she did, she noticed him reading innocently. She couldn’t resist glancing at the cover of his book. Then, realizing that the young man was referring to the mathematics book, she had picked off herself and said: I must go now. I’m sorry . I suppose I’ve been disturbing you? –asked Malati and he apologized. Then, he asked Lata for her name , but she didn't ask him for his name. In the end , Malati whispered: Who is he?, and Lata said - ''someone'', glancing back a bit anxiously еве пробав да ти го поправам , на неколку реченици незнaев точно што сакаш да кажеш и ги оставив како што беа babysitter може да бидеш ако си 16 години или по голема, ако си помала од 16 треба родителите да ти потпишат дека те пуштаат да работиш и пред да те вработат имаш интервју со родителите на детето што ќе го чуваш за да видат дали си одговорна итн. и најмалку можат да те платат 7 долари на сат зошто тоа е минимална плата на сат во америка ова можеш да го напишеш исто така преку лето можеш да работиш на базен како life saver
@RockNroLLGirL This story is about a girl named Lata who liked love-poetry. The tall, young man who studied history and had slightly wavy, black hair seemed to be interested in poetry and in mathematics. Few minutes later, Lata felt his eyes were on her from time to time, but she didn't look up. When she did, she noticed him reading innocently. She couldn’t resist glancing at the cover of hisbook. Then, realizing that the young man was referring to the mathematics book, she had picked off herself and said: I must go now. I’m sorry . I suppose I’ve been disturbing you? –asked Malati and he apologized. Then, he asked Lata for her name , but she didn't ask him for his name. In the end , Malati whispered: Who is he?, and Lata said - ''someone'', glancing back a bit anxiously. Зар не мислиш дека треба Lata felt that his eyes were on her. Или пак, Lata felt, his eyes were on her. И тоа from time to time. Одвреме навреме? Целава реченица ми е некако чудна. Поправете ме ако не сум во право.
^ од тоа горе Lata felt that his eyes were on her е точно ,а кратко и јасно може да се напише Lata felt his eyes on her двете се точни , но тоа со болдирани букви мислам дека повеќе го користат зошто е појасно без зборовите that и were
можеби не сум на право место..ама итно ми треба некој што знае добро англиски (затоа што сум дрво). утре правам писмена на една од овие 3 теми: 1.Have you or a friend ever made complaint in a restaurant? 2.Have you ever been homesick? Did you miss your family or your friends? 3.What is the best advice you're ever been given? ако некој има слободно време нека ми пише..треба да биде со околу 100 збора. ви благодарам однапред.
Kasno palam, ama se nadevam ti ja pogreshi gramatikata pod broj 3 a ne nastavnichkata. Mal sovet inaku. Za site. Koga barate sostav na nekoja tema, barem napishete go na makedonski i imajte go spremno da pratite po lp, i da spomnete na temava deka prevod vi treba a ne sostav, za nekoj samo da vi go prevede. Poveke feminki bi odvoile vreme da vi go prevedat otkolku za vas da mislat i sostavuvaat.