Ве молам за помош. Не знам како да решам вежба со овие две времиња и се бунам. Present perfect continuous и present perfect simple. Некои употреби, олеснувања?
Истово ми се дешаваше и нема да ти помогне курс нешто многу многу. Ќе ти помогне комунацијата со луѓето, седни комуницирај со некој што зборува англиски и тоа нека ти е секојдневна рутина. Се работи за блокада кога доаѓа да зборуваме некој странски јазик и од премногу фокусирање на истотот. Не е страшно само треба да се опуштиш и да зборуваш без да се плашиш дека ќе погрешиш.
https://learnenglish.britishcouncil...perfect-simple-and-present-perfect-continuous Можеби ова ќе ти помогне малку
Dog ear ти е во превод ќоше на страница во книга или одбележувач на страници зависи во кој контекст ти е напишана фразата
Да, тоа го најдов на гугл, меѓутоа ми немаше смисла со книгава. Медицинска е книгата. Фала во секој случај, барем го научив како фраза за подвиткување на аглите на книгите.
Како е најдобро да се запишеш на Англиски? Прво гимназија па факултет или право средно-англиски да се запишеш? Една моја другарка сака да учи англиски затоа што и е омилен предмет, многу го сака и добро и оди па затоа прашувам
Dali nekoj znae kade ima ubrzan kurs za ucenje angliski? Ne deka nesto mnogu znam ama znam Megutoa sakam da se zapisam na nekoj ubrzan kurs za pobrzo da go naucam bidejki mi treba nez am kako ide toa
Zdravo sakam da prasam dali nekoj moze da me posocite za angliski politicki. Student sum na praven i mi ostana uste angliski za da diplomiram a neznam kako. Da naucam
@Someonespecial @senza.parole Гад блес ју Ви благодарам милион пати девојки, сега ќе можам да спијам мирно
здраво феминки да ве прашам дали знаете некоја професорка што држи индивидуални часови по англиски ми треба општа конверзација не по некоја програма ? позз
Друштво, дали на некој му се наоѓа есеј од 1000-1100 збора на било која тема да ми прати? Не ми е битна темата, може било што. Ептен сум кнап со време, спасувајте. Частам кафе Мавровка