За подобрување на јазик за разговорно ниво на повисок степан, како најбрзо би се совладало со професор или гледање на разни серии/ филмови со анг преводи или на други начини ?
Дали некој може да ми предложи каде да одам (може и online) за часови по англиски јазик за возрасни ? Оценета сум А2 и потребно ми е да биде интензивен курс, да го научам во најбрз можен рок. Ми треба за работа.
Каде можам да го совладам јазикот? Не ми е потребен за работа ама се нервирам многу работи сум заборавила и ужасно ми смета Не го знаев 100 % ама беше ок Сега треба од почеток некои работи да се вратам и зборови, граматика, се.. Знам дека со курсеви е најдобро ама немам време за одење. Дали од интернет има некои програми, нешто што можам да се потпрам да научам? Не е работата само за филмови и книги читање сега кога не го користам често, сега ми треба да се навратам да учам освен што и да се потсетувам.
Вие што одите на курсеви англиски од прилика колку плаќате? Гледам сега цениве на 40 минути се 500 денари, толку се секаде или јас така начекав?
Дали знае некој што е точно, скроз се збунив, мое мислење them, ама на интернет гуглајки ми искочи дека и ит е точно Some North American food is very good, but I don't like most of Them или it?
Всушност само што проверив дека уствари можело food во множина Ама во реченицата ти е food is значи на еднина се мисли, сепак е it