Јас некако мислам дека на Лара песнава подобра ќе беше на македонски. Не многу де, онака, малку подобра
Знаете како, и да не влеземе во финале, стварно ни треба нешто откачено како Супермен, за да останеме запамтени по мемиња ако не по друго. Ако се избере Лара ќе се утепам.
Песниве се катастрофа реално, не се за на Евровизија. Не можев ни да ги дослушам до крај од што се досадни. За џабе само пари фрлаат за Евровизија. Не ми е јасно кој ги избира пеачиве, песниве?? Од каде никнуваат, тоа се чудам.
Ама зошто бе, многу сакам да се избрукаме на Евровизија. Стварно сакате уште една балада да пееме како секоја година?
Јас па сакав сите 47 да ги слушам едвај овие 6 успеав. Ако овие се најдоброто какви побогу се другите Добро вистина сме на толку ниско ниво? Многу се познава аматеризмот, сите како првпат да излегле да пеат (а може им е). А имаме добри пејачи и потенцијал за убави песни, па со добра песна со етно елементи во стил на Каролина, во стил на Ѓердан од Васил итн, може убав резултат да постигнеме. Се потрудиле се, почит за тоа, ама не се песниве за кандидати за Евровизија
Од публика ќе победи или Андреа или Лара. Од жири, Лара сигурно Ако се изедначени, предност ќе имало жирито. Епа сега...
Епа оваа шо ја форсираат цело време со баладата. Така барем се пиши на форумов, јас прв пат го гледам девојчето.
Зарем стварно мислат дека ќе постигнеме нешто со песниве? Јас не верувам дека во финале ќе влеземе со било која од овие. Реално сите 6 спаѓаат во категорија wc пауза додека трае песната, за да се спремам пред следната.
Ако не се лажам скоро чув дека Лара има 17-тина години? Не ме зимајте за збор не сум сигурна бидејќи до пред недела дена немав идеја која е. Бидејќи сметам дека најверојатно таа ќе биде избрана, верувам дека не би постигнала голем успех. Прво, песната е доста вообичаена (не содржи бешто уникатно). Второ, неискуство. Трето, за добар успех на евровизија буквално треба да си лик. Песната да те претставува тебе и ти да ја претставуваш неа целосно, т.е. да постои некаков концепт. Дали песнава би била така соодветно интерпретирана од 17-годишна девојка, искрено не ми се верува. Искрено се надевам дека грешам.
Моментален рејтинг на EurovisionWorld на песните: 1. Андреа- Circles [4.4/5] 1. Лара- Flower of Sorrow [4.4/5] 3. Јон Ајди- Dreams [2.9/5] 4. Виктор- Superman [2.8/5] 5. Кали- Love and Light [2.6/5] 6. Ris Flower- Flying to Berlin [1.4/5] Ден 1/8 (до 04.02)