Откако ја слушнав летото во живо во Антички, под импресии сум константно Шала на страна, најмногу верувам на неа. А не можам да се одлучам дали нејзината или песната на Андреа ми е поубава. Мислам дека на Андреа, ама не сакам да си признаам
Виктор е супер, песната му носи некоја позитивна енергија иако многу потсетува на гангам стајл.. Јас гласав за Виктор, се надевам дека ќе победи он или Лара, се мислев помеѓу Лара и Виктор и сепак гласав за Виктор, Лара е млада и неискусна, ќе ја изеде толкава сцена..
А Лара да ја пее "Circles"? Така да гласаме. Не знам, стварно треба да размислам. Иако се успешен тим, секоја година ли Димитров, Билбилов и Зимбаков ќе ги шетаме на Евровизија. На нив ли сме сведени? Макар на странци некои да им дозволевме, понекогаш да ни напишат песна за Евровизија. Ептен е, секоја година, и јуниор и возрасна, само тие се.
Супер е Виктор. Добра му е песната, а не овие другиве за плачење. Треба енергичен да си на бина, а не ко дрво да дремеш. Што фајде од ова детенцето Лара. Гласот допрва ќе и мутира. Плус трема, неискуство, потоп ќе биде за неа и за нас како држава ако таа отиде.
Искрено јас се разочарав кога видов дека песната на Лара не е компонирана од Иле Спасев, сите нејзини песни направени од него беа предобри (барем за мене), туку од овие познативе без кои не мрдаме. Дарко Димитров... разбирам еве најдобар може е, ама нема сенс за Евровизија. На 10+ Евровизии има одено и тоа и за нас, и за Србија, и за Албанија, и да не може една победничка песна да ни направи на толкаво искуство... не знам.
Тоа ти е доказ колку сме отепани. Композитори со квалитет како оние од времето на мајка ми нема веќе. Самиов избор кој се сведува на 6 (под)просечни песни зборува колку е алармантна состојбата со македонската музика. Инаку кога веќе е бал нека биде маскенбал.. гласав за Виктор
Леле на твитер цела Европа се изнасмеа на Виктор и песната, мислат дека тој ни е претставникот https://twitter.com/russianwomann/status/1487180414758359048
Ауу Виктор брука Мојот глас отиде за Андреа иако беше млако и не убедливо, и Yon Idy ми е ОК ама не за евровизија.
Е тоа, тоа. Цел живот на Евровизија го посвети Дарко Димитров човече. Не ли сфати што се бара, се прашувам. Ама упорен е, гајле нема, си тера човеков, важно пари си праи. Освен со Тамара, мислам дека цело време е свесен дека прави и праќа просек и ништо над тоа.
Ти брат/дечко да не и си? Само што се зачлени и второ мислење ти е реплицирање на мојот коментар за Лара. Реков пред една/две страни дека песната ми е катастрофа, Лара како пеачка катастрофа и да, деца на таа возраст се за на детска Евровизија. Не може деца од 16/17 години со никакво искуство во музиката да праќаме на големо натпреварување што го гледаат на цел континент и подалеку.
Очекував повеќе, не можам озбилно да ги сфатам. На крај па и Супермен, ме докрајчи. Лара, не. Не е песнава за Евровизија, досадна, монотона, исто па исто. Андреа, песната е за фестивал, не за Евровизија, плус фацијалните изрази... Едит. Само Јон ми е океј, друго све е заминато во неповрат.