@kolovoz сигурно е, ко и се друго кај нас. Лара ќе биде избрана.. Најмногу пари ќе искешираат и тоа е
А не може анкетава да биде со два-три гласа или со бодови. Јас стварно не знам за кој да гласам, на пример.
Гласав за Андреа на страната тука за Виктор. Ако се брукаме, а секоја година го правиме тоа, барем ова е полн погодок.
Знаете што е друго битно. Што праќаме изведувачи со нула харизма. Мислам не дека сакам да ги вреѓам овие, туку како критика. Се сеќавате лани како сите паднавме на Дамиано? Енергија, став, шарм, подеднакво се толку битни како песната. Џабе и најубава песна да пратиме ако изведувачот е некој млитав и нема никаква страст кога настапува.
Со бодови не може, нема таква опција. Со повеќе гласа може да ама бидејќи само за 1 може да се избира на страната на мрт, ставив и тука избор за 1.
Можда и може да се корегира и да биде подобро, секако кој и да биде изгласан според мене немаат шанси. Андреа ми има најквалитетна песна. Mногу точно, ама ние немаме песна со енергија, освен на Виктор, што е брука али бар има харизма и би рекла Андреа пошто со страст пее. That's it.
Добро ок, сепак и тесен е изборот, само 6 песни се, ама пак јас би за две. А искрено нема да ми пречи било кој ако не претставува, од овие и немам фаворит.
Со целиот ризик да бидам повторно прогласен за дечко, братучед, стринка, комшија, заљубен у Лара и слично, ептен ме интересира од кај ти е заклучоков? Личен сметководител си им на луѓево? Статистички до денеска за овој избор, Лара и Кали единствено немаат спонзориран линк нигде по социјални мрежи. За сега со спонзорства убедливо водат Јон и Андреа. Не напаѓам, стварно ме интересира од каде е тоа дека има најмногу врски и највеќе плаќа?
Искрено сум за Виктор да иде од овој избор на песни... Колку и да е смешна песната ептен влегува во уво, catchy e. Другите еднаш ги слушнав, ниту ми оставија впечаток, ниту добив желба пак да ги преслушам. На Виктор песната е заразна. Се прашувам од вчера, овие 6 песни ако се најдобри од тие 40+ пријавени, како ли звучеле останатите тогаш. Ме интересира, требаше да ги пуштат сите 40+ песни.
Од тој македонскиот идол саде тролови излегоа, прво кико ринглата, сега и viktor4e. А и Јана со просидбата не остана покусо. Едвај чекам да видам што е следно.
За што се брукам дај кажи ми? Многу ме интересира, стварно... Само и правите антиреклама на другарка ви. За гласовните способности ли? За кариериштето на Лара ли? D
Едно врапче ми кажа Како да не знаеме како сѐ функционира кај нас А, и ти гледам си го кажал истото. Со оглед на тоа што сигурно си некој нејзин близок, знаеш многу подобро
Не ми е другарка, шефица ми е, ме плаќа. Тоа прво. После, да, за гласовните способности нејзини срамота е да спомнеш. Меѓу топ 5 моќни женски вокали во Мк е. И трето, каква кариера бе во две години присуство на мкд сцена? Па и за две години присуство и нејзини скоро 18 години, има постигнато многу повеќе од најголем дел од нејзините врсници.
Од месечината се гледа дека си платен да и водиш маркетинг на форум, а можеби и на социјалните мрежи. И очигледно е дека си и близок. Не сме сите од Марс паднари па да не забележиме. Штета што не беше малку поуверлив и одма се издаде. Никогаш нема да ја засакам Лара како ,,пеачка" поради ваквото рекламирање како твоето. И ти и оној @Ahoy истото го терате. Ама ако, алал да ви се парите што ви ги плаќа. Се гледа дека врска немате и двајцата од музика. Само да се коментирало нешто. Виктор за сите други пријавени е Елвис Присли. А не дека и тој е нешто пеачиште...ама за другите е баш тоа.
Ете, одма даваш лош пример. За добар пеач, не траба друг да му прави маркетинг. Туку она самата со самата своја појава тееба да знае како се прави маркетинг. Така е во музичкиот свет. Уште од старт и е утнат маркетингот. Тоа е прво. Второ, меѓу 5 најдобри вокали во Македонињј, можеби, но од позади. И трето, дај бе луѓе оправете се. Со право не ви даваа до сега од МТав јавно да гласате, поради вакви непознавачи на музика како вас двајца. Не можеш да гласаш за некој ако ти е другарка. Затоа тапкаме во место со музика во регионот. Затоа србите ќе ни ги полнат салите и дискотеките. Заради таквите како Лара, Андреа, Рис Мис, Антониа Гиговска, Мартија и тн. Пеачи, т.е. пеачишта се Владо Јанески, Лозано, Калиопи, Каролина Гочева, Некст Тајм...но на прсти се бројат. А знаеш зошто е тоа така? -затоа што македонскиот музички пазар е презаситен со неискусни дечишта што со парите на маме и тате прават музика и ги потиснуваат тие што навистина имаат талент. И сеуште ќе тапкаме во место, за жал.