Песната на Виктор цел ден ми е во глава, кај ја слушнав кај се запустив . Иначе доста згоден е, има поддршка од женската популација .
Ако веќе го споредуваш со друг евровизиски претставник, спореди го со Германија лани. Лабав незначителен текст, забавна, брза.. Да те потсетам, 0 поени освои типот Со Нета да го споредуваш е срамота. Погледни неколку настапи на Нета пред да ја изберат за Евровизија и ќе видиш зошто е срамота.
Мала опомена да се задржите на темава, учесниците и изборот на песните, последниве мислења дискусијата почна да оди оф топик.
Андреа или Виктор . Од овие двајца би требало да победи некој. Секако ако не е наместено, а ако е наместено се знае каде оди победата…
Јас се изненадив од себе. Вчера сите ми беа ок, сабајле имав веќе селектирано три, прееска паднав на две. Сега ниту една. Уште немам гласано и не знам за која да гласам, мислам дека добра продукција може да ја спаси било која од песниве, освен текстот на Гангнам Стајл.
Што ти е поентата да ме убедуваш во нешто што го базирам врз сопствен вкус? Никаде не ја споредив Нета со Виктор во однос на вокални способности, туку нејзината песна, што за мене беше чиста глупост, истовремено таа година имаше далеку подобри песни за победа.
И ја сум на нула со песниве... Ми е криво за Виктор што никој не го есапи за сериозен артист, по изборов на песна со која решил да се претстави мислам дека веќе ни он не се есапи за таков... А има многу потенцијал. Што се однесува за Лара ова и е дефинитивно најлошата песна спиред мене и можеби првата утка у кариера. И за неа ми е криво. Песната на Андреа е ок и мислам дека може да се доработи, ама има нешто што ми пречи кај девојчето, не знам што е тоа. Можеби ми е премногу живчана некако... Рис - неам коментар. Кали е одличен вокал и иако не ми се свиѓа песната мислам дека има најевровизиски фазон. Јон ми е ол тајм фаворит и го следам од првата песна ама не за на Евровизија. Ете...
А што сте се фатиле за вокалите? Реков песната на Нета ми е подеднакво глупава како таа на Виктор. Не реков дека се слаби вокали, не реков дека се лоши пејачи.
И мене исто, во глава ми се врти откако ја слушнав. Затоа пишав некоја страна поназад стварно е catchy во споредба со другите 5 песни.
Немора да е... Едноставно текстот е толку прост и едноставен.. Баш ко за детска евровизија, не ваква.