Васил требаше со нешто вакво да иде На такво гласиште, на тој вокал што го има, онаква генерична поп песна беше прежално што му слупаа. Од уникатен и специфичен глас искочи песна што секој медиокритетен пејач може да ја испее. До денес ми е жал.
Јазикот не значи ништо ако песната е добра и влегува во уши. Чист пример е минатата година, во Топ 5-те, 4 песни не беа на Англиски. Победи Италијанска песна, две Француски се најдоа во тие Топ 5 и Украина којашто стана светски хит со Сељо! Па и Хурикејн каква забава направија таму со Локо Локо, Португалија изненади со резултатот исто. 2 од нашите 3 најголеми успеси на Евровизија се со песни на Македонски јазик, односно 2012 со Црно и Бело (12-то место) и во 2006 со Нинананајна (12-то или 13-то место, не сум сигурен), со исклучок на 2019 и Proud, 7-мо место. Значи, ако имаме квалитетна песна, и на Македонски би не гласале. Ако не и повеќе, затоа што сè повеќе се бара пеење на мајчиниот јазик поради разноликост.
Тие земји кои си пеат на мајчин јазик како на пример Србија, Албанија или Италија имаат огромна дијаспора која ги гласа. Нашата дијаспора колку ни даде поддршка со Тамара?
Зошто тогаш и други не пејат на нивниот јазик,туку на англиски? Што фајде кога јазикот не ти го разбира целиот свет и државите си прават на ти-дај ми со гласовите? А,и не секој од нашите дијаспорци го зборува мајчиниот јазик. Англискиот ги зголемува шансите за во финале.Ама,за нас не е до јазикот. Дури и да имаме добра песна кога не влегуваме најчесто не влегуваме ради политички игри. Треба да сфатите дека Евровизија не е фер натпревар.
Успесите со Елена и Калиопи ни се затоа што не гласаа соседите. Калиопи во 2012 имаше среќа да биде во семифинале со Србија, Бугарија, Хрватска, Турција, Словенија, БиХ - држави од кои добиваме загарантирани поени. Истиот случај беше и со Елена. Нејзе сите држави - учеснички ја гласаа.
Eпа кај се сите со бугарски пасоши а? И ние иаме.Али ние како год неамр толку население ко Србија и Бугарија
Дајте малку олабавете. Уште не се ни песните излезени, а вие почнавте да исправате криви дрини. Одма со навреди, омаложувања од типот кој се овие, првпат ги гледам, не се за на Евровизија. Епа кој е за на Евровизија ко така? Толку ни се пејачите и пејачките, ајде ако не само Тамара и Калиопи да ги пуштаме секоја година, па така барем нив сите ќе ги знаат. Аман, намалете со непотребни коментари.
Калиопи пред 10 години само заради политика не влезе во топ 10. Истото се случи и со Тамара со понижувачкиот телевоутинг. И во многу други ситуации каде сме имале подобри песни и вокали од пола од учесниците.
Кај бе Виктор, па тој нема доволно глас за Евровизија. Зошто воопшто учествуваме сеуште незнам?! Инаку од овие мислам дека Андреа ја гледав еднаш на утринска на Телма и ми остави топ впечаток со гласот. Ако е таа тогаш мислам дека е најдобар избор.
Мислам дека одамна веќе никој не го сфаќа овој избор толку сериозно, нека има барем нешто добро за слушање
Почнува сезоната на „Зошто учествуваме“, „Се' е политика“, „Педеровизија“. Аман секоја година се повторува истото.