Знам дека е нормално и дека денес голем дел така функционираат. Само мене лично ми пречи вака кога се форсираат општо сите со sponsored, особено личности, каде и да отвориш излегуваат, па водат кон антипатичност.
Секоја нова песна на било кој пејач/пејачка се спонзорира и на јутјуб и на социјални мрежи. Ако извадил 5 песни у годината ќе ви се покажува поише од тој што извадил една. Ако ми смета, не ме интересира кријам реклама и сум решил проблем заувек. Значи прашањево е кој работел поише а не кој поише платил.
Има пејачи кои се заблежени и без да се спонзорираат, ама Лара на пример колку и да се спонзорира, нема харизма, џабе е
Тие што се со харизма се над 30 год. Ама што и да се очекува кога младите зимаат пример од Теодора, Џала и Буба, Кардашијанс, Карди Би. Одамна е умрено талент, харизма, квалитет.
„Со македонската оригинална верзија на песната, сакав да покажам дека може да се пее и на повеќе од еден јазик, како и дека и јас умеам да пеам и на двата јазици, но дека сепак мајчиниот јазик ѝ дава душа на нашата музика. Истото за мене претставува посебна инспирација за интерпретација на емоциите во секоја моја песна. Не ми е примарна цел, но би сакала секако да победам на Евровизија, но пред сè најважно ми е да добијам шанса достоинствено да ја претставувам Македонија и македонскиот јазик и музика. Ако публиката ми ја даде поддршката и довербата преку глас на платформата на МТВ, по шест години по настапот на Калиопи, лично имам желба да го продолжам паузираниот тренд и да запеам повторно на македонски јазик пред цел свет и Европа, без разлика дали во склоп на целата песна или во комбинирана верзија. Заедно со тимот ќе го слушнеме гласот на публиката и ќе одлучиме околу финалниот настап, секако доколку бидам избрана,” изјави Лара.
Не сум патриот ама вака е мноооогу подобра. Ми го запали "рипит" рецепторот и сеа веќе можам да кажам дека е дефинитивно со поголем потенцијал од Андреа (со сиот ризик сега да бидам камшикуван ). Лара знае што прави, на Андреа на пример не ми се допадна последното видео, ако планира онака на сцена- не
Ај и да ја обавам новинарската должност , да известам за рејтингот спрема ЈуровижнВорлд: Lara- Flower of Sorrow [4.6/5] Andrea- Circles [4.5/5] Viktor- Superman [3.9/5] Yon Idy- Dreams [3.7/5] Kaly- Love and Light [3.1/5] Ris Flower- Flying to Berlin [1.8/5]
Јас мислам кој и да не' претставува ќе го изедат, не се искусни ни претставителни. Навивам за кој и да е искрено, ценам труд и храброст да сакаш да го претставуваш народот кој секако ќе те плука.
Од сите кандидати оваа година се сомневам дека некој оди на евровизија за да го претставува народот. Повеќе ми личи дека си одат за себе.
За Виктор ќе кажам само едно. Џастин Тимберлејк за сиромашни. Колку и да звучам неубаво, ама дечкото е префорсиран со тоа зелено видео. Текст на песна - катастрофален. Да, ќе речете 'плукам' но само сакам да ја кажам реалноста колку сме само плагијат и неорогинални. Мислам дека добро е повторно да се направи некои шоу кај што ќе бараат нови таленти и музичари.