Кој беше добар претставник жити се, Тамара која се избламира со Амбулантните возила и химната и никој не ја гласаше, си ја уништи кариерата со Евровизија, или Васил што се избламира со бугарското знаме, Бурческа со "Им гоинг то бе а мааамиии". Не зборувам за вокалните способности, ама пејач не е само човек со вокални способности туку комплетна слика, изглед, однесување, сѐ, особено на Евровизија, се се гледа.
Избраник за евровизија треба и во најлошо студио да звучи добро или барем така да изгледа. Претходна година имавте претставник за кој собиравте потписи, по што оваа се разликува од него па заслужува да не претставува?
Еднаш во живо не се изведени песните, еве и Андреа по победата. Доволно кажува тоа за учесниците и организаторите.
Абе таму кај што плаќале не се разбрале дека тој со најмалце поени ќе победи, а после и дека џабе ќе бидат гласовите од публика и така конфузно све и ништо на крај.
Немаат. Водителките беа озвучени со микрофони на нив и со два во рака одеа од маса до маса со цел овие да кажат 2 3 збора...
Андреа, ако нè читаш, можеме финале, можеме топ 15, само: 1. Ревамп одличен, со кулминациски момент; 2. Швеѓанките или Марвин Диетман стејџ директор. Тоа е тоа. Среќно! П.С., последен пат олку висок рејтинг на песна сме имале во 2012.
апсолутно, не спорам тоа, само се заебавам со способноста на нашава телевизија да напраи нормална емисија дури и кога станува збор за евровизија. ја коа сум пеела било на ѕвон на времето, ама очекував барем за ова да се вложат малце поише
Се исполни тоа што го напишав преѓе дека нема да го пуштат Виктор, дури и да има најмногу гласови. Од наредна година нека се укине шарадата за публика и нека тераат сами како до лани. Ми го потврдија мислењето дека немаше потреба од домашно "шоу".
За прв пат сум благодарен што гласовите на жирито имаат предност. И онака се брукаме скоро секоја година на Евровизија, ама мислам дека ова ќе ни беше број 1 брукање. Не можам да се помирам дека Супермен и Кали ги гласале највеќе бе. Невкус, кич, мизерија..
Фала богу што е Андреа!!!!! Леле ако беше Кали или Виктор со мозокот во основно што е заглавен тешко нас, туѓ срам ќе ме јадеше
Апсолутно се согласувам. Ако настапот на Евровизија се организира од пари на државата (од народот) тогаш многу поправилно е гласачите да имаат предност пред 6-рица индивидуалци што е сепак многу помалку релевантно од 30000 луѓе.
По кој критериум се дадени 12 гласови од жири за Андреа? Веројатно вокална способност (сечено - лепено) оти видовме оти неќеше ни да запее во живо. Фацијалните експресии покажуваат се. Стилот на девојката не се зема во обзир. Претходна година имавме машко во женски костим, оваа година жена во машки костим. Како и дае, и да гласате и да не гласате, претставникот е избран а дека ќе бидеме нешто подобри од претходна година мало сутра.