Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Андреа со Circles ќе нè претставува на Евровизија 2022

Дискусија во 'Музика' започната од Ahoy, 21 јануари 2022.

1. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Е ако де, што ми менува или ти менува?!

2. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    15.656
    0 нема да се стави? :?:

На Traveler91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.407
    Допаѓања:
    60.129
    Значи не е поентата да се прати комична песна која не ја изведува комичар на комичен начин. Точно, на Евровизија високо котирале луѓе како Верка Сердучка, останувале запамтени настапи со петли, со триста други глупости на сцена, ама и за да изнесеш добро комедија треба да те бидува. Впроочем, најтешко од се е да направиш добра комедија во 3 минути. Виктор ниту знае како со шоу го постигне тој момент, ниту пак песната освен текстот беше во таков фазон, ниту пак го бива за комедија. Тоа се луѓе што се така родени едноставно, ги бива со лицеви експресии да те изнасмеат, да го изнудат тоа од публиката. Виктор не е таков. Немам ништо лично против дечкото, ама целокупниот впечаток од неговата песна е благо речено фијаско.

Слободно нека си се проба во фазон како Лука Хани, Ерик Сааде, нешто така.

За Андреа никако менување на лицеви експресии, моделирање да биде нешто што не е. На Сања Вучич така и направија у 2016, девојчето од уникат го претворија во мејнстрим и се пласираше ниско. Каква си е, таква си е, таква нека си настапи. Да се работи само да се доусоврши песната, и треба малку обработка, да ја облечат адекватно и да ни направат интересен сценски настап, мене тоа со Тамара и со сликите у позадина ми се допадна, нешто ново и интересно нека смислат.

Не е квантна физика, стварно.

На Amellie13, Ivan4e04, goddess.Of.chaos и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Дајте поддршка на Андреа. Знаеме дека за хејт коментари секаде сме први.

На Amellie13, Mencia, Ivan4e04 и 14 други им се допаѓа ова.
  5. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Не знам како се подразбира дека гласањето смс ќе беше пореално кога буквално и на самата Евровизија смее да се гласа 20 пати од еден број?

6. Rioers

Rioers Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    2.730
    Пак ли има плачење? (facepalm)
    Среќен сум што Андреа ќе не претставува :sun:

На tel-ef и staycalm им се допаѓа ова.
  7. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    51.848
    Па не ми се допаѓа и не се согласувам. И не мислам дека со такви изјави ќе поминеме добро на Евровизија. Ќе беше како тоа виралното видео на твитер кога странци мислеа дека песната е веќе избрана и сите коментари беа негативни.
    Не е само да пратиме некој да се глупира на сцена, и за забавна поп песна треба талент и труд. Спореди ги сите “слични” песни што добиле високи места и види како изгледа во споредба со нив.

На f.girl, nextredstyle, Angie1432 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    А кога сме поминале во последните години освен со Тамара, добро на Евровизија? И тоа не беше ради песната, туку затоа што влеговме во нато. Не знам како не ја гледате позадинската политика на Евровизија. Туку, песната не е направена да има поента, тоа Виктор што изјавил може буквално на баба ми да мачка очи. Ако не наоѓаш логика зад ,,I can tik, I can tok", што бараш сублиминална порака на таа другата реченица? И на глупа песна не постои споредба и рангирање, сите се глупи подеднакво. Разликата е како ќе се изведе на сцена. А како би се извела, може да нагаѓаме само. Истата да беше изведена од некој од Русија, Шведска итн, и те како ќе се пласираше високо на ранг листата. Како и да е, изборот е направен.

На christinnn, Indiegurl, venus♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    15.656
    Кутрото Македонче повторно не му се цени и не му се вреднува гласот, повторно странци да одлучуваат за него и тоа ни помалку ни повеќе туку од земји конкуренти.
    Туку Андреа како третопласирана од страна на народот не ни треба да очекува подршка од истиот, бидејќи неа не ја одбра народ туку жири кое да биди дното поголемо и тоа не ни гласаше во живо.

На venus♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.002
    Допаѓања:
    14.231
    Нормално е да не им се допаѓа на сите исто нешто, да одеше пример Виктор, ќе критикуваа овие што беа за Андреа, Лара и сл.... Само не знам зошто мислат тие што гласале за Виктор дека се сељаци, едноставно им била интересна песната. Плус повеќе доверба имав, попретставителен ми е, колку толку го знаев од претходно. И не знам зошто упорна потреба да поддржувам нешто што не ми се допаѓа. Со среќа нека и е ама нема не ме интересира пласманот, нема да навивам зошто не е по мој вкус, а и преку тииииит за мојата земја. И онака си ја претставува нејзината имагинарна земја, а ние патриотите сме глупи, сељаци и ќе даваме рејтинг 1 :D

11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.215
    Допаѓања:
    125.521
    Тие што ви се допаѓа песната на Виктор, прочитајте го целиот текст на интернет.
    Има делови " I can play with my money, I can play with your body " и " I can fight with your father, yes I can be with your mother, I can play with you, baby ".
    Ај, замислете ги вашите родители и себеси во ваква ситуација.
    Нели звучи гадно и одвратно?
    Човек материјалист кој си игра со луѓето, а не човек кој кажува нешто добро за мажите.
    Ако ваков текст ви е во ред, треба да се преиспитате себеси.

На moon_lover, crimson и My litle pony им се допаѓа ова.
  12. tel-ef

tel-ef Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.121
    Од младите денес што прават песни, не очекував дека ваков талент ќе видам. Песната на девојката е повеќе од одлична. Навистина не очекував вакво совршенство од песна од нас Македонците како и обично, но девојката што ќе не претставува на Евровизија ми го докажа спротивното. За пејач се сака талент, а не харизма. Девојката си го има талентот. Нејзината песна буди емоции, и текстот, и гласот, и музиката. Ѝ ја посакувам сета среќа, нека види цел свет какви таленти има Македонија и тоа млади! :) :l:

13. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.702
    Допаѓања:
    16.278
    И на психијатар да не треба да закажеме??

На Konfetka, arabella_, venus♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.002
    Допаѓања:
    14.231
    Хахахахахаха еве ги замислив многу ми е жал:P

15. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.095
    Допаѓања:
    26.941
    Де ај не се карате. Нормално кога има избор секој си има фаворити и нормално само еден треба да е победник.
    Некој сака балада, некој Виктор. Секоја тема успевате да ја у*ерете со македонштината и тоа "јас сум најпаметен". Човечки е да ти е криво да не ти победи фаворитот, ама смирете се малку.

На Bezimenka90, Glowy, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.215
    Допаѓања:
    125.521
    Не, ама не е во ред да се поддржува воспевање на материјализам и искористување на луѓе.

17. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    15.656
    Која си ти да ни кажваш шо да слушаме?

18. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    25.159
    Зошто анкетава е сѐ уште отворена? Модератори?

19. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.702
    Допаѓања:
    16.278
    Песнава е од забавен карактер не гледам причина зошто се сфаќа толку сериозно, всушност и цела Евровизија е за тоа, не знам како некој Евровизијава ја сфаќа сериозно, да се притресува за една песна.

На Ivan4e04, Konfetka, Glowy и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Затоа што беше ставена 7 дена да може да се гласа кога ја поставив, ќе се затвори набрзо самата. :)