Не ми се верува на што изгубив време Одамна не пратам Евровизија, но годинава баш реков супер што конечно оставаат на народот да одлучи кој да не претставува и со која песна, па така се наместив да гледам. Која нискобуџетна емисија! Се изнагледавме клипови од минатото, реклами за Бркотница 2 и непрофесионални водителки кои не знаат како да го пополнат времето. На крај одлуката ја донесоа ни видени ни чуени, "стручно" жири од други држави, па гласајте вие онлајн ако немате попаметна работа. И како капак на се, ако добро разбрав, нашата ценета претставничка била премногу возбудена за да пее во живо? Циркус!
Ви реков кој ќе победи, џоа странци одлучија бреи глупости. Срамота е ова што се случува со евровизија последниве години, најдобро ќе биде да престанат да трошат народни пари за лични цели. Прееска тек го видов видеото каде ја прогласуваат Андреа за победник, у пм полоша глума на радост немам видено.
Ja slusnav pesnata na Andrea I mi se dopagja. Da ja ispee ubavo I enmotivno I ubav nastap ok e. Ima emocii.m
Во држава во која од кога сум свесен за себе владее кич, невкус и просперира ѓубре ко супермен (отвори трендинг на Јутјуб и ќе ти е јасно шо зборам), како за промена убаво е да се види во нешто да победи квалитет и талент. Пред да се објават песните, знаев дека победник од гласови ќе е најлошата, затоа фала МРТ што направивте барем ЕДНА добра работа, а тоа е што вклучивте интернационално жири што знае што е квалитет. Не очекувам некој голем успех со Circles, ама подобар избор од тие понудени 6 немаше.
Имаше ама ај да не цепидлачам , скоро еднакви беа со другиот убав избор и било која од нив две да испратевме, немаше да погрешиме.
Мене песната на Лара (барем оваа верзија) не ми беше победничка, можеби со revamp би била подобра и од Circles, ама тоа е. Арно ама, ако тоа што Лара доби најмалце гласови не ми ја докажува поентата од претходното мислење, не знам шо друго би можело..
Секакви глупости се изнакажаа на тема "жалопојки" и "депресии", во меѓувреме Италија бира уште пожалопојка песна и значајно по-балада па пак е преубава песната. Не мора да е идиотска "песна" како супамен за да привлече и освои музиката.
Виктор и покрај покрадената победа сепак достоинствено и ја честита "победата" на "победничката". https://www.instagram.com/p/CZm7el7Fo5X/
Е сега немој и ти Владо Јаневски и Махмуд да ги споредуваш Инаку на Андреа е убава песната, ама очекувањата ми се 0. Песната е топ за радио, и за слушање, ама не верувам да остави голем некој впечаток таму. Али ок е што иде она, од тој катастрофа избор на 6те песни оваа е нешто поок. Инаку девојчето има прекрасен глас, и мислам дека барем ќе ја видат луѓе таму и нека, боље ликови ко она него Васил со круната или таа со сакото обратно. Да не ја зезнат само со глупи аутфити и акробации, боље нека си е тоа што е.
Зашто ќе ја оплескавме кога од наши пари одат да се шетаат? Ако јас давам пари нормално е да бираам и која песна ќе се пее. Вака, пак излеговме неспособни по стоти пат. Бтв, и со политичарите оплескуваме на секои избори кога ги бираме и пак другите одлучуваат наместо нас, и пак си тапкаме во место.. И пак не извлекуваме поуки.. И пак не учиме од грешките.. И така се вртиме во Circles..
Воопшто не се согласувам. Начинот на гласање и бирање на победникот беше јасен, беше кажано дека ќе биде 50-50 и ако двајца се со еднакви поени победник ќе биде оној со повеќе гласови од жири. Не ми е јасно зошто е фамата. За тоа дека одиме само со балади, жалопејки со срцекршачки текстови, за песната на Андреа не би кажала. Јас ја разбрав и доживеав на малку поразличен начин. Да, би сакала некогаш да пратиме и брза, весела и разиграна песна. Ама, мислам дека сепак треба да се потрудат и за текстот, колку-толку, а не само за музиката. А тоа колку музиката потсеќа на гангнам стајл е друго. За годините исто не се согласувам. Има толку млади кои се претставиле прекрасно и се пласирале високо. Претставникот на Бугарија, 2017, со 17 години заврши на второ место.
Секоја држава си одредува правила на национални избори. Пример, во Шпанија жирито е 50% а телевотинг 25%. Ова што го постираш е за на Евровизија а не за национален избор. Ама пошто имаме вакви ко Дарко Влогс шо немаат две чисти да разберат 3 прости реченици, ќе имаме просеравање секој ден.