Jas kako nepatriot, objektivno tvrdam deka "obichen gragjanin" - "anonimus" da stori vaka i da go ulovi nekoja kamera, ili sam namerno da se objavi, kje mu dojde policija na vrata. Ama praksata, t.e. sluchaite so Tamara, Loba, pokazhaa deka za pejachi e se dozvoleno.
И онака ми беше одбивна, очекував некој ваков кикс. Последните години на Евровизија навивам против “нас”, се надевам и оваа година нема да се пласираме во финале.
Луѓе во ред е, сфатена е пораката дека не е многу прифатена и цела земја не ја сака, и малце на страна да се накашла девојчето, оп одма голем скандал е!
Како го шутна . Многу глупа постапка во секој случај, и ај ве молам поштедете ја од муабетите како не е страшно кога е екстремно глупо да претставуваш своја земја и да го фрлиш знамето на земја за да се сликаш.
А баш имав добро мислење за неа досега, бидејќи песната навистина ми се допаѓаше. Глупачка. Воопшто не ѝ требаше ова. Кај наоѓаме да праќаме такви што не си ја сакаат сопствената држава, како една претходно која не вреди името да ѝ се спомни.
Буквално треба да и се забрани настапување на евровизија. Какви таленти бираме, де химната ја грешат, де боите на знамето, де знамето го џиткаат. Нема асален кај нас, очигледно.
Ама не било big deal бе, ситница небитна, ненамерна. Нив за името и идентитетот не им е гајле, за ова ќе им било.
Као прво, на сликите што ги постирав горе се гледа дека се сликала со знамето и после го фрли на земја за да се слика и без него. Да земеше да го гази па да разберам револт. Као второ, во секое интервју и на секое прашање ниеднаш не изговори Северна Македонија, ама не видов било каде вие да ја пофалите за тоа, ако изговореше Северна (уставно име) пак ќе ја линчувавте. Ова е веќе трагикомедија што се случува во земјава. Фрустрациите што ги имате од политичари или шта год, ги исфрлате на рандом луѓе, познати или не. Лечете се. Ја да сум на нејзино место сам ќе се повлечам, оти луѓе кои не ме ценат и во прва прилика за најмала грешка ме навредуваат, не заслужуваат да ги претставувам пред светот.
Ova lichi ko nekoja kletva da ima vrz evroviziskite pretstavnici ili mozhebi go pravat namerno, seedno, tuku koj kje chita internet bitki patrioti protiv fanovi na Evrovizija sekoja godina, enough is enough.
Уствари ја да сум на нејзино место стварно ќе се повлечам, прилично сум сигурен дека вака доцна повлекување од учество би придонело до парична казна на државата Е дур тогаш има да зајдете од јадење гомна
Шо ви е бе ало? Политичари мајката ви ја ебаа у шупак, терористи споменици на УЧК отвораат па дремете, сеа оти девојчето го џитнало знамето за да се слика ќе ја линчуваме. Оти не сте вака гласни за сите неправди што ни се дешаваат на колективно ниво?
Да. Оти од тоа знаме е ојдена таму. Онаа химната ја заборај, онај лани на бугарите во шупак му се пикна, оваа знамето го фрла .... Бруки белосветски.
Оти им се може, Евровизија им е трн во око. Буквално, уште необјавена веста, ја најдов на двестаосумдесетиседум места споделена. Веднаш се воспалија сите. Не се сеќавам некоја вест побрзо да се проширила, а да била ДАЛЕКУ поважна и позагрозувачка. Ок, не е во ред, ама за олкави реакции сериозно не е побогу.