Мене видеото ме насмеа, невкусно е оти е официјално претставување ама не мислам дека да е #cancelled e логичниот следен чекор иако го сфаќам револтот и бар едно „не беше на сакање “ би било доволно. Ту бе како секоја година некој лапсус има, ама од ко ќе научиш да се смејш некако полесно ми е на душава место со нерви. Колку и да е невкусно.
Не, очигледно е дека не е намерно, ама официјален настан е евровизија и треба да се внимава малку на однесувањето. Па и од делегацијата, треба да ги советуваат учесниците што е во ред, а што не е.
Се гледаше дека не е злонамерно, тоа да, ама не знам како не ѝ текнало во моментот дека тој дел ќе пламне меѓу народот.
Требало да размисли. Секое несоодветно постапување со државните симболи е изразување непочит кон државата.
Ами дека наше нормално да сме малку така опседнати со претставникот. Сигурно и претставниците од другите држави грешат, ама дека не се наши ние не ги забележуваме .
Да, да, ако не прочитав тука искрено мислам дека преку глава ќе ми поминеше ама пошто прво видов шо се пиши ко видов видеото искрено гракнав, особено ко видов коментарот дека го фрла како да оди на куглање. Да беше злонамерно па да се бараше нешто поќе, вака едно „извини“ и „не беше намерно“ шо стварно не личи ко да е намерно, сметам дека се доволно. Исто и едно „“.
Секоја година со секој претставник скандал. После кога ова ќе се заборави, муабетот ќе е дека никој не се пријавувал да ја претставува државата никаде и се бирале лоши песни и лоши претставници. Еве, се чудам зошто. А уствари можеби проблемот е во нив што од се' прават скандал, а не до претставувачите.
Фана, во ред е да искажеш незадоволство и/или разочарување. Кажав дека не е во ред потегов и јас, во првиот пост. Сосема друго е да почнеш да пцуеш и употребуваш најпогрдни зборови, да навредуваш и сл. глупости за очигледно ненамерен потег. Е ова не е во ред. Па да му се невиди, што вика @KateKane , споменикот на УЧК помина по незабележано од ова, со 1-2 коментари во АПН темата. Не е скандал од толку големи размери, во таа смисла и нема потреба од интензивни реакции какви што се изначитав.
Тие работи не се во ред.Ама и нејзината постапка не е во ред. Овде никој не ја линчува.Само ѝ се критикува лошата постапка. Можеше уредно да го остави или да замоли некој да ѝ го причува. Фрлање на државен симбол не е нешто што треба да се игнорира или минимизира. И со закон е уредено како треба и како не треба да се употребува државен симбол. Со нејзината постапка искажа непочит кон државата.
Следен скандал, Андреа го боксираше водителот на црвениот тепих. pametno kazano em pederka em predavnik em mentalno nestabilna
И веќе да не се чудите зошто никој никаде не ја сака и почитува нашата држава, кога ние самите не ја сакаме. Се додека самите ние како народ не се кренеме против било какво непочитување спрема државата, македонскиот народ и државните симболи ќе бидеме омаловажувани насекаде, па дури и на музички натпревари. Мислам дека најголемиот проблем со нашите претставници е во недостатокот на култура, почит и кодекс на однесување.
Па мене ако ме прашувате, не ни треба веќе да праќаме претставници. Поарно воопшто да не учествуваме. Не ради ова со знамето, одамна ми е одмилена Евровизија
Таа нема почит ниту за знамето. Можеби за некого ова е ништо, ама за нас малкуте луѓе е се. Земете за пример Турците, колку го почитуваат своето знаме. Барем 1% од таа почит таа да имала добро ќе било.
Најубаво кога ќе се врати да и организираме бесење на плоштад затоа што го џитнала знамето.. Не сфаќам бе, името ви го сменија, ова знаме кое сега Андреа го џитна во 91' противуставно и противзаконски беше ставено во замена на другото знаме... Исто како што во 2018, противзаконски, противуставно, и против волјата на граѓаните беше сменето името на државата.. Имаме власт која за ЕУ и Гоце бугар ќе го направи, и Самуил ќе го побугарчи, и Тодор Александров ќе го побугарчи, само за ЕУ.. Ви ја бришат историјата, ви наметнуваат дека сте нешто што не сте, ќутите како мумии, ама сега за знамето кое Андреа го фрлила а кое патем беше донесено со сила и ставено за државно знаме реагирате како да ви ја земале душата..