Oва е точно ама од овие бубашвабите во МТВ што освен прилика за платен одмор и перење пари ништо повеќе не се замараат за Евровизија, ништо подобро не можеме да очекуваме секако.
Исто мислам.Мада предпоставувам ја предупредиле малку,инаку и ке го исќинеше ако беше до неа.Јас гарантирам.
Се шо требаше да напрај е да се извини и се извина за очигледна ненамерна грешка. Напрај то шо требаше после лапсусот. Ама шо ќе прајме со колнењата и носење на ситуација во крајност ваша... Пошто на крај на ден ова ментално ќе влијај на неа. И најмалку шо можи да се напрај чим некој сфати дека згреши, а вервај нема да заборај ( стрес од скандал + на почеток на кариерата), е да ѝ се дај простор да се покажи во иднина. Сите грешиме. Апсолутно сите. Замислете иднина кај шо сите грешки над гла ви ги држат. Зато постои извини и личен раст и развој.
А како само на неа и побараа башка слика без знаме? Или ако им побарале на сите, како само на неа и се деси киксов? Оти у видеово сега објавено вика Од мене побараа да го нема знамето при сликањето.
На кој секој му се дешава да си го фрли знамето? Јас не знам еве друг ваков случај. Знамето е белег на цела држава и сите кои живеат во неа. Ич не сте интересни со тоа "патриоти", fyi.
Ако има лице да се извини после ова. Мене би ми било срам да се вратам во Македонија после ова. Ако не сакала да се слика со знаме нема што да го фрла можела да го спушти подоле малце, никој не ја натера на уши да го обеси. Сепак и тоа не е океј. Ејј свое знаме да фрлам на земја колку треба да бидам заостанат. Оставете тоа цел свет ќе ни се смее алоо! Сите не знаат што брука сме. Срамота! Тамара утна химната па ја тетовираше, Андреа сега со знамево.
Како да ти кажам, уште од самиот избор имаше скандали. Се знаеше дека секој нејзин потег ќе биди анализиран и интерпретирам на 1001 начин. Трн в око е од самиот почеток, се знаеше дека и за најмала грешка ќе биде распната. Мене милиони да ми даваш не би одел на евровизија, мило ми е менталното здравје.
Воопшто и не треба да си патриот за да разликуваш добро од лошо однесување. Лично не мислам дека со намера го направила. Ама дека е себична, и мисли дека отишла за себе-промоција а не за да ја претставува државата е тоа мислам и тоа како. Надмено понашање као пфф што ќе ми е ова глупости. Почит нула кон народот и државата која ја прати.
И самите знаете дека лажете кога ќе кажете дека Андреа не ја добро претставува државата, затоа што беше одлична. И самата си кажа, дајте да се фокусираме на позитивното а не на една грешка... Страшно како размислувате.
Е ова е веќе друго. Медиумите се криви, ако знаеле требале да пишат зошто го фрлила. Ако кажува воопшто вистина оваа.
Извинувањево не ми делува искрено. Делегацијата била далеку. Знаме не се фрла.Тоа и помлади од неа го знаат. Има начини. Ако делегацијата е далеку, на друг ќе му го подадеш, ќе го замолиш да ти го причува. Или ќе гледаш дали има нешто на кое можеш да го потпреш.Или ќе ја соблечеш јакната и ќе ја превиткаш, па на неа ќе го потпреш. А, не да го фрлиш и изложиш на валкање.
Што е друго? Постапката е постапка, се гледаше дека го фрли за да се слика без него. Можеше да го даде некому, да го остави на некое место, таа го фрли ко топка да е.
Шо направи бе оваа туку така ноншаланто го запотегали знамето… Ќе речев убила ме туџа срамота, ама ова е за цел мкд народ срамота