Maolumno e toa sto go napravi i mislam i deka ne ja sfatila greskata bas ali cisto sumnjam deka kje ja povlecat posto dostoinstvo e apstraktna imenka za nas. Mislam sekako spagja u apstraktni imenki ali za nas i metaforicki e apstraktno, neznajno, nikogas pocuvstvuvano.
Или уште поарно, да се распадни концептот на национално општествено уредување и ич да не се замараме со таа, апсолутно непотребна поделба.
Шостори без врска муабет. Толку проблеми имаме, вие за знамето се фативте. Да за знамето се фативме оти не е во ред! Знаеш како изгледате кога ја оправдувате глупачава???? Еве од пример последно актуелен што е со родилката на која и извадија бубгер и здрави матка и јајник. Е на тоа вие велите ееееее аман де чудо големо, матка шо ќе и е роди веќе, бубрег друг има, ќути ко не замина јабана арно е. Одвратно е чоек.
Општа култура не е исто со закон. Не ти реков да ми цитираш цитати за општа култура, туку закон да ми цитираш. Општата култура, не е закон
Не. Баш обратно е! Велам: Баталете знамето, глејте да го попрајме то шо не чини. Пред и нас да ни извадат здрава матка и јајници. На сите!
Zosto fotografite ne im kazaa na drugite pretstavnici da go frlat znameto da gi slikat bez nego?? Srbite so ogromno zname se slikaa site zaedno. I da ti kazat okej ajde ostaj zname da te slikame bez, go zemas znameto i mu go pdoavas na slikarot ako delegacijata ne e do tebe ili odis go ostavas na nekoj vo blizina a ne so poza i stil da go frlas kako nekoja neandratalka prosta. Drugo prasanje, kade bila delegacijata kako sto veki mnooguuu daleku, sto i e rabota na tie da bidat so svojot pretstavnik ili da se setat sami?? I ja skusase nekojnejzinata izjava za izvinuvanneto kako se ponasase devojceto se na smea i bese, i kakov prost recnik imase? Nie sme dno dna drzava, za ova pametna drzava ke ja vrati odma nema da bara da se izvinuva. Tose Proeski sekogas bese zamotkan so znameto na mkd kade i da odese ovaa go frli ko kamen bozem. Ne ja opravduvam voopsto ,no slednata godina dobro bi bilo da ne ucestvuvame na Evrosong i nena da ne blamirat vakvi ligi. Za peenjeto ne komentiram toj sto e muzicki obrazovan od avion me slusne deka devojkata falsira na najjako , a pesnata e okej,ne e losa, no...
Што е со коментарите на нејзиниот профил, овој народ знае ли нешто друго освен да пцуе, колне и навредува. Уште еден доказ дека едвај чекаат да се деси нешто за да лечат комплекси.
Значи ајде прво да ги разграничиме работиве ЗАКОН/МОРАЛ ЗАКОН. Согласно закон нема дело според кое тука би се гонела било по службена должност или пак по приватна тужба, од причина што ни го запали ни го газеше и СЛ се со цел да го омаловажи знаемто. Морал. Морално не е во ред и се извини за таа непромисленост и не треба да се оди на таков линч од страна на општеството. Но јас друго би прашала тука ? Зошто на сите им е дозволено да се сликаат со своето знаме а она не и каде води тоа ?
Да го поправиме тоа што не чини, не значи дека треба да го баталиме знамето. Државен симбол е и сите треба да го почитуваат. И не и верувам на приказната дека фотографите и рекле да го тргне знамето, никој друг не го тргна. Подобро да си признаеше дека сакала слика без знаме отколку да лаже.
Јас пак не знам како ќе продолжи со пробите, и како ќе настапи по сето ова? Ќе треба да е многу тврд камен за да издржи и да се претстави добро.
Oпшта култура е да знаеш дека насекаде низ светот е казниво Вајлд. И без да читаш ред со ред закони, општа култура е да знаеш. Сте се фатиле ко пијан за плот да оправдувате нешто што НИКАДЕ во светов НИКОЈ нема да го оправда. Кај да одиш во светов најголемо можно почитување има кон државни симболи и ги фрлаат на земја само како знак на протест и понижување, ама не, пошто ова е Македонија може да помине де. Хипокритично е што да се случеше нешто вакво со некоја поголема земја сите пренавредени ќе бевте и ќе падневте во чудење како смеело така. Двојни стандарди многу, затоа и многу малку објективни мислења