Андреа со Circles ќе нè претставува на Евровизија 2022

Discussion in 'Музика' started by Ahoy, Jan 21, 2022.

1. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Претходно се изјаснив од правен аспект нема никакво дело сторено, ни го запали знамето ни го газеше и го омаловажување и сл.

2. Cka

Cka Форумски идол

Само го фрли.

Како штанцаат дипломи на правен ауууу, затоа УКИМ е на 1800 место.

3. referentka

referentka Moderator Staff Member

Што мешате правни апекти, незнам.

Девојката не е дорасната за да ја претставува нашата држава.
    Таму каде што е, испратена е од НАС и НИЕ ја плаќаме.
    И знамето не смее да го испушти од рака, а не да го фрла на крајно безобразен начин.

Пот итно да си се врати назад и да ја пре-запишат во средно училиште, зашто очигледно ништо не научила.

Kanya, _beautyy_, Konfetka and 7 others like this.
  4. No Makeup

No Makeup Популарен член

:puke::puke:

oblace1 likes this.
  5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Уште кога ќе видиш дека пишуваат мажми се е јасно.

Bezimenka90, oblace1 and mira.mira like this.
  6. fana

fana Форумски идол

Ако ја презапишуваат треба во основно да ја презапишат срц оти за ОСНОВА ко знаме, грб и химна тогаш се учи, а не во средно.

Kanya, _beautyy_, Amellie13 and 10 others like this.
  7. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Disappointed but not surprised. :D

8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Зошто сите го игнорираат ова? :^)

Зошто никој не ја гледа иронијата во Мрт?! После првиот негативен коментар, а може уште и пред првиот, знаеја дека ќе стане големо, па одма се тргнаа на страна. На никој не му е иронично што мрт први го осудија потегот?
    Па ова не е индивидуален проект на одреден тим што само плаќа да користи простор во мрт. Ова е токму проект на мрт, за што трошат државни пари и секоја година си играат курташак со истите. Мрт го бира тимот. Сите носат еднаква вина. Како може секоја година да бира таков непрофесионализам и да покаже таков аматеризам на ваков голем настан е скроз неоправдано. Не памтам народот еднаш да бил задоволен од нив и со право секогаш котираме ниско. Цело мрт треба да се самораспушти, ама не гледам никој за тоа да коментира.
    Се извадија и овој пат, го осудија потегот, си се тргнаа на страна и следна година исто ќе тераат. Искористија плиткоќа и простоќа на македончето и сеа ќе си кркаат сеир раат. Додека едните се лупаат во гради за патриотизам, другиве се објаснуваат како првиве се глупи и како требало и некоја пеачка теа што прв пат ја слушам да плукаат за да докажат дека стварно се патриоти, и како Андреа си е супер, само малку го потфрлила знамето. И на тоа ќе остане.

Нема врска што е тотален анонимус. Нејзи и треба само глас, песна и тим од професионалци за тие неколку месеци интензивна работа на себе преставување и преставување на државата да напраат чудо.
    Не е битно млада е остај ја, на нејзини 23-24 години да не знаеш основна култура е пропуст. Требаше само да се извини на лошиот потег, дека згрешила, немала таква намера, што беше тоа ама јас дојдов да се забавувам, ама фотографот ми рече, ама делегацијата беше далеку, тоа е скроз ирелевантно. Да имаше добар тим, ќе ја подучеа како да го направи тоа. Ама целиот тим е катастрофален.
    Кое ви е тоа објаснување, ама ако ги видовте сите беа збунети. Сериозно? Тоа е оправдување? На такви настани целиот процес го имаш во детали да го научиш. Од мое скромно искуство, еве некој што долго работи на организирање настани може да каже дека секој детал и минута се организирани. Па во Битола на Манаки фестивал, доаѓаш влегуваш, чекориш од таму до таму, имаш толку секунди да се сликаш, таму продолжуваш, да не зборам за настан ко Евровизија што секој чекор однапред е организиран и треба само да го научиш.

Поздрав од мене, сеа да ве оставам патриотите и другиве освестени да се расправате оти било вака сега, оти не било поинаку за црна теа. |(

Salome, duffi, butterfly6223 and 17 others like this.
  9. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ние по природа сме мрчаторски народ, кого и да пратат на Евровизија нас нема да не бендиса зашто и сами незнаеме што сакаме.
    Биле и Лозано и Тоше и Есма и Каролина ....да не набројувам
    Стасавме до дереџе некој анонимус да не претставува.
    Кое искуство го има таа ?
    Дали некој ја преиспита девојкава колку вреди да не претставува ?
    Има ли музичко искуство и искуство на сцена ?
    И кажа ли некој што треба да збори по интервјуа и како треба да се слика ?

Нели се ,,опулуваме,, понекогаш околу нас какви претставници праќаат од своите земји па бар ако не не бидува да ископираме од нив..

Па на Звезде Гранда и она шоуто-Последна шанса подобри пејачи може да се најдат !!!

...ама кога човек сака да се истакне а нема со што, тргнува со глупост !

Last edited: May 9, 2022
    Herrera, duffi, Flower27 and 11 others like this.
  10. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Васил лани со знамиња со орли и какви не глупости па никого ништо а за Андреа уште да кажете Цркни.

11. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Цела Европа се смее на нашите осуди и коментари за постапкава. Тоа сведочи за каков народ сме. Име ни сменија, еден куп глупости се случија и си го продадовме гзот и народот ќутеше ама за ова први се да коментираат и на девојчето да тресат фрустрации.

Јас вината ја гледам во нашата делегација таму. За што се отидени овие од мртв таму, да се прошетаат само ко и секоја година? Андреа беше оставена од тимот сама на тепихот, кај беа од делегација да бидат покрај нејзе за во случај да притреба нешто, да подадат рака и да го земат знамето?

И да, правно Андреа не направи никакво кривично дело, џабе шпекулирате на темава, не може да одговара за тоа што го направи. Реално истава енергија за коментирање на 'скандалов' да се посветеше за нешто паметно во државава ќе беше убаво.

xxx-ba, Ahoy, Pixi5 and 18 others like this.
  12. friendy

friendy Форумски идол

Едно време се тепале бајрактар (знаменосец) кој да биде, всушност секој ја немал таа чест иако бил прв и многу големи биле шансите да погине меѓу првите.
    @sweet-cherry За некои работи што се учат од четврто па до крајот на образованието не ти треба делегација да ти наложи што да правиш.

andrejko82 likes this.
  13. Herrera

Herrera Популарен член

У цела несреќа, има среќа што е од Македонија,

Замисли да требаше да ја преставува Северна Кореја , нема ни пет ни шест таму брзо и ефикасно се решаваат грешките.

Немаше толку да се дигне галама да идела на Евровизија со нејзини пари, ама со пари од народот е пратена таму и колку и да изгледа непромислена постапката , сепак многу невкусно изгледа, ко на заебанција, ајде ќе летаме авиончиња фиууу , а можеше културно да направи некој чекор да го даде не некој да го држи.
    Да се соблечеше гола немаше толку да ги боли на Македонците , ама сепак знамето е во прашање, затоа се крена галама.

Најпаметно е да се врати назад , сигурно нема цел живот да ги оправдувате лапсусите на сите оние кои несвесно, непромислено, од возбуда, од стрес и сл. направиле некоја грешка.

14. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Точно..се што кажуваш..аферим на муабетот..ама сега нејзе за уши и сите осатнатии од делегацијата назад да си платат се од свој џеб па ќе бидат пример за сите што утре ќе одат..

Нашиот проблем е што се останува неказнето ни проаѓа ајде бе имаме побитни работи во мемоментов..
    Ама и лекција за девојкава е ова и за сите млади како треба да имаат респект кон татковината и да таа истата држава што ги брка младите по светот !!!

15. Akio

Akio Нов член

Boomeri :rofl:

16. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Гледајте и на позитивната страна од ова. Сега на тие што им се направи ќефот со овој потег, т.е на западните и соседите наши на кои после името сега не им чинат химната и знамето ќе гласаат за дотичната и ќе и обезбедат поголем пласман. 8) :devil:(исто како што со Тамара ни го испромовираа новото име до максимум :tmi:).

Srckata28, Just.do.it and andrejko82 like this.
  17. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Исто како Тамарче, погрешно ја испеала химната на настан.

Не се важни имиња, не напишав за да покажувам со прст, друго ми беше поентата. "Државата" за некого мајка, за друг маќеа. Држава е кога така и чини.

18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Можела воопшто да не оди на Евровизија, ако не ја сакала.

19. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

И мене лично ми се исполни желбата да останеме запаметени на Евровизија, шо мислев дека ќе се случи со Супермен, ама ете и Андреа дигна прашина околу Македонија. :D

20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Ahoy, anngelique, Pixi5 and 7 others like this.