Да бе, ќе се брукаат професори од Правен заради ќерката на колегата. Им бил Декан, на Правен па и речиси сите професори имаат мандати како Декани. Туку еве кажи ми, кое е делото? Според членот. Кои се елементите на кривичното дело?
Се извинила. Не успеав да ги прочитам сите коментари во темава и дали знаете веќе. Сепак претпоставувам дека знаете ама јас да споделам за секој случај.
Ја не знам како и текна така да го џитне на тој начин. Се би ми дошло на памет ама тоа да го направам не. Не мора да се македонци за да го придржат позади камера имало сигурно куп луѓе или ќе ја симнам раката со знамето доле.
Име продадоа, скоро цела историја, станавме второкласни граѓани во сопствена држава, секој ден кукаме како Владата не чини, а ние сами си ја одбравме. Ама нееееее знамето што го фрлила е најголем проблем. Дај и на клада да ја ставиме ради тоа ајде. Нели може некако лебарка да не претставува, таман ќе не покаже во вистинско светло што народ сме.
Као да не е баш свесна дека направила грешка. И после сликањето она не се врати да го подигне од земја туку се упати кај новинарите.
Претпоставувам во таа еуфорија и гужва, тоа и дојде како најбрзо решение. Малку глупо изгледа особено со полно камери наоколу… баш го џитлоса.
Ама исто е ко да кажете шоимавезе ако некој фрлил шише или отпушок на земја кога тоа Дрисла ја палат секој втор ден. Нели, нема да се отруеме од едно шише. Ама одраз на невоспитање е секако. И да нема закон што ќе те казни за шишето, така грдичка е постапката.
Епа очигледно е провокација во прашање, сега ако сме асална држава треба да бараме да се казни тој Нека ја повчечат Андреа, ама нема да има поента сето тоа ако не бараме и казна за камерманот
Мани што не ја пратија в затвор, уште и не ја повлекоа од натпреварувачите за на Евровизија! Знамето на СВОЈАТА Татковина го фрли алооооо Вакви ни за во циганско мало не се за да пеат, не пак за на Евровизија. Пробај фрли го така руското знаме, па ќе го видиш Распутин. *Кога човек малку подобро ќе размисли, таа не е виновна. Некој ја натерал, сигурна сум во тоа. Исто како и Тамара пред 2-3 години што ја натераа така да направи со химната. Виновни се што глупавата наредба на некој си, им е поважна од нивната чест.
А што дека ние ќе направиме никој не не слуша џабе и да се буниме они си тераат понивно Ама го заџидари чоече како у куглана да е
А извинувањето од МРТВ каде е? Андреа се извини, а делегацијата таму оди само да се шета секоја година. Мене повеќе ме загрижуваат инфрустрираните коментари на фб. Колку несреќен и гневен народ сме, дури да му е жал на човек.
Да, за жал. Никој не го поддржува нејзиниот чекор освен може некои тешки грчки и бугарски патриоти. Ама па, да одила во затвор... Мислам, луѓе што државата во буквална смисла ни ја ограбија не отидоа во затвор сега за едно знаме
Сте се фатиле за тоа дека не сме се бунеле за промена на името, за промена на Уставот, за потпишувањето на договорите за “добрососедство” , за тоа што албанците имаат повеќе права од нас, за тоа шо поставуваат терористички споменик со секакви церемонии. Дали некогаш волјата на народот била послушана? Па референдум од неуспешен многу лесно го направија успешен, шо останва за другото? Едино останува масовен протест во кој ќе не апсат како кучиња, ама народот е толку исцицан психички и нема сила да бара промени. Навикнавме да одиме на полошо, дното од ново и од ново се буши. Па вака гневот ќе го вадат на социјални мрежи, најлесно е на тастатура.
Абе, а оти од вмро не се бунеа Нина Јанева коа ја згреши химната, туку само Тамара? Или тогаш грешка беше, се дешава секому? https://emagazin.mk/video-i-pe-achk...ta-himna-a-zaboravi-strofata-so-goce-delchev/ Или само на Тамара требаше да и се пишува онака и да и ги колнат децата да и умрат.