Андреа со Circles ќе нè претставува на Евровизија 2022

Discussion in 'Музика' started by Ahoy, Jan 21, 2022.

1. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Не отвараат Инста оти се желни за драма. Божесачувај, го гледав видеото, мислиш плукнала на знамето, се гледа дека не е со лоша намера.

Last edited by a moderator: May 10, 2022
  2. fana

fana Форумски идол

Значи сега го прегледав пак видеото.
    На две метри од неа има сталак со цвеќе... две метра се 4 чекори...
    Ама за да е интересна го фрли.
    Добро.

3. Ambitious

Ambitious Популарен член

Не ми се верува што читам. Боже, боже, скандал. Нема простување, право на бесилка. (facepalm)

Океј е, се согласувам изгледа крајно невкусно. Можела барем мирно да го остави ако ништо друго, она буквално го фрли.
    Ама до толку бре?

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

А чива е девојкава и по која линија се најде во јавност?

referentka likes this.
  5. Merten

Merten Популарен член

Ние сами не се сакаме, не па друг ќе не сакал.
    Не е работава да се натпреваруваме кој повеќе, а кој помалку ја сакал татковинава, ниту да барате од Андреа или било кој да го докажува тоа.
    Сакајте ја со дела - а од дела кутра Македонија, само со предавнички се сакала и докажувала досега.

6. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Прочитајте го ова 10 пати.

Ahoy and Ketchup like this.
  7. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Ајде малку смирете ја топката. Дискутирајте за настанот и без навреди едни кон други, ќе следуваат банови.

8. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Само во Македонија си "прост, глупав, партиски послушник" ако си ја сакаш државата. Се претерува со коментари по социјалните мрежи, ама реално си треба санкции за ова. Не е мало дете па да не знае што се дешава, треба и делегацијата да сноси одговорност. Читав за некоја Турска актерка и водителка каде што сосема случајно на поминување на прослава потшутнала балон со Турското знаме и за тоа и следело казна парична и отказ од работа. А овде и химни ни менуваат и знаме, име на држава менуваат. Ама шоимавезе народот кој го шиша.

9. Ambitious

Ambitious Популарен член

И тоа за вас е нормално па го давате како пример?

elimkd, staycalm and Indiegurl like this.
  10. Bratot

Bratot Форумски идол

А ова за вас е нормално шо го напрај Андреа?

11. Ambitious

Ambitious Популарен член

Веќе се изјаснив, нема да се повторувам.

12. Rama

Rama Форумски идол

Смирете возбуда, никој ништо нема да и направи на Андреа, ниту пак кариерата и е осудена на пропаст ко што стравувате.
    Ене ја Тамарче си пее без прекин.
    Елена Велеска фолкерката, пред 2-3 години во Бугарија изјави за некоја изворна македонска песна дека е бугарска, ја пцуеја и колнеа и патриотите наши и дијаспорците, па и таа не може да постигне од настапи овде и кај нашинците, значи не ја канселнаа, ко што милувате да кажете.
    Наравоучение:Македончето како и за секое друго црнило и срање што го снајде досега, два дена знае да пцуе и колне по социјални мрежи и му поминува, чудна некоја сорта сме, јаки на тастатура, ама во реални протести слаби.
    Ќе се заборави ова за скоро, спијте мирно вечерва.
    Ама дека невкусно, мизерно, и глупаво беше летачкото фрлање на знамето беше, и не туку ја правдајте дека неколку недели била постојано со знамето, па ај за еднаш ќе и простиме сега.

13. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Права си. Многу грозоморни работи случени во земјава за 30 години, сѐ помалку нѐ допира или сѐ помалку имаме право на израз, на револт.
    Масакри, убиства, млади животи во неповрат, виновниците изгласани и сега во фотелји во собрание. Народов како да го собира сиот гнев неискажан и најлесно на фб се истура.
    За случкава инаку да кажам. Глупав потег, избрзан и непромислен, неснаодливо го шутна, и ич не ја оправдувам.
    Не се брукам по мрежи така што да ја вреѓам девојката, срамота е тоа, ама избрза кутрата. Којзнае колку посрамотено се осеќа.
    Како не го подаде на некој бар таму, толку ли време немаше во тој минут?

14. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Можеби ова е баш екстремно ама како што прочитав имало доста притисок и осуда од народот за случајот. Во било која држава во светот најстрого се казнува вакво постапување со државен симбол. Дури и со казна затвор.

15. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Ги сместивте у затвор сите што погазиле државен симбол, уште Андреа ви остана и вечна да е.(facepalm)

Last edited by a moderator: May 10, 2022
  16. Alm.

Alm. Истакнат член

Нема врска што е млада и неискусна, па сите во одреден момент од животот сте биле млади и неискусни. Ете, едноставно и се поклопиле коцките и ја пратиле на Евровизија. Со оглед на тоа што сите натпреварувачи на Скопје фест кај нас беа анонимуси, било кој и да сме го прателе, пак ќе беше млад и неискусен.
    Проблемот е што кај нас во Македонија, македонската музичка сцена е на прилично голема пауза. Кога велите искусни пеачи, на кој поточно мислите? Пред 20 години, тоа беа Тоше, Каролина, Калиопи, Владо Јаневски, па после некоја година и Елена Ристеска, па и Мартин Вучиќ и Андријана Јаневска, колку толку ни беа познати. И сега, 10-20 години покасно ние уште ги слушаме песните на Тоше и Каролина. Тоше нажалост веќе го нема, ама гарант кога мислите на искусни пеачи пак мислите на Каролина, Елена Ристеска....и веројатно тоа е.
    Мене не ми се допаѓа непрофесионализмот на мртв и бескрупулозноста. Уствари истото е со македонската музичка сцена. Ништо не се променило пред 20 години и сега. И не, не очекувајте да ја повлечат Андреа од натпреварувањето, затоа што во тој случај и парична казна би требало да платат.

17. Ketchup

Ketchup

И французите што ги фрлија знаменцата, ене гледам ги дисфалификуваа, затворија и обесија.
    А французите се каде-каде попатриотски народ од нас.

18. Herrera

Herrera Популарен член

Стварно навистина :rofl: , ме насмеа да си ибеш векот.

Туку можеше да му го подаде знамето на тој што ја прашал да се слика без знаме. Барем тоа не е тешко, еве бе батка држ го знамето ти, сликај ме па ќе си го земе назад.

Just.do.it and Anah like this.
  19. Alm.

Alm. Истакнат член

И така секогаш се огледуваме на туѓото. Уште кога ќе почниме во училиште. Мамо, добив 3ка математика, ама и Марија доби 3ка. Мамо, закаснав, наместо во 00:00 дојдов дома во 01:00, ама и Марија дојде тогаш. Мамо го фрлив знамето, ама и Франција го фрли знамето. :D

А мајка пуста, една е на свет :l:.

20. Ketchup

Ketchup

Ова го кажав затоа што наназад има 500 коментари што би било кога би било од претставник на друга држава. Еве е, и? Што е?

ane.bella, Annath, Ahoy and 2 others like this.