Андроид апликации

Discussion in 'Општи дискусии' started by Idonea, May 2, 2012.

1. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

јас имам iphone 2g ( од старата генерација ) и имам проблем со app store ( маркетот ) кога ке симнувам апликации ми вика this app requires 5.0 или this app requires 6.0 и неможам да ја инсталирам
    повеќе луѓе ми викаат дека е постара генерација од ајфон затоа неможе
    ама на интернет сите што имаат 2g немаат никаков проблем со користење app store

некој знае solution ?

2. chocolate...girl

chocolate...girl Истакнат член

Незнам дали е за овде прашањето но не најдов некоја таква тема, па ќе прашам.
    Значи имам Galaxy S4 и нели имаше проблеми со фејсбукот после последното ажурирање, но си го повратив. Е сега не можам да најдам опција каде да го прекинам тоа само да си прави update. Знае некој како? :( |( :|

3. Marick14

Marick14 Истакнат член

Влези во Плеј Стор, напиши горе Фејсбук. И влези и ќе стиснеш на левата страна од Бек копчето и таму ќе го исклучиш.

chocolate...girl likes this.
  4. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Не знам колку е соодветна темава ама не знаев каде да прашам.

По кој основ се појавува на фејзбук кои слики сум ги лајкнала на инстаграм? Често гледам низ home page вакво нешто.. Може ли да направам да не се појавува на фб? :?:

5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Ти виде убаво од која година се тие објави на интернет ? И за кои апликации таму станува збор ?
    Ти тврдам дека со сигурност тоа ти е проблемот, постара генерација на телефон и тоа е тоа, за жал. :(

6. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Симнав апликација Series guide за да ме известува кога излегуваат нови епизоди од сериите што ги следам,ги додадов омилените серии ,ама никаде не можам да прочитам информација кога излегува нова епизода ,нема никакво известување. Како да ја користам,нешто утнувам изгледа? :)

За оваа апликација станува збор.

7. tropical

tropical Истакнат член

Здраво :) Имам сони иксперија миро, андроид систем.. Сакам некоја позадина, анимација да симнам. Некои поинтересни теми и сл. Ќе може да ми кажете како точно да направам.. Се имам обидено неколку пати но не можам да го симнам тоа што го барам :|

8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Има live wallpapers категорија на маркет. Таму имаш огромен избор, сигурно ќе најдеш нешто што ќе ти се допадне :)

9. LilBaby

LilBaby Популарен член

Кликаш на шоуто, одиш на Seasons и ги штиклираш сите епизоди по сезона што излегле досега за да ти излезе дата за последната или следната епизода.

Waka-waka likes this.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

^ Sidereal is the real deal. Од 10 видови апликации испробани пак на стариот добар сајдреал се вратив.
    Додуша малку е различна на андроид и на иос ама сепак, си има календар на кој ден излегуваат и едно како листа да ги штиклираш кои ти се глеадни а кои не од најнови до најстари по датум на излегување.

Waka-waka likes this.
  11. The-Queen

The-Queen Популарен член

Девојки си земав нов телефон, и си го симаv фејсбук. Но не ми ја отвара апликацијата. Имам интернет конекција а ми пишува connection lost.
    Прочитав пред некоја страна имале и други вакви проблеми. Како да ја симнам постарата верзија?

12. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

^Ако ти е на македонски во сетингс смени го на англиски менито во мобилниот и ке ти се пушти фејсбукот. И јас го имав истиот проблем но од кога го сменив на англиски немам никакви проблеми.

sweet-star and The-Queen like this.
  13. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Девојки што имате проблем со facebook , сменете го јазикот исклучете го телефонот и пак вклучете го. Кај мене не сакаше неколку дена пишуваше connection lost,сега го сменив на англиски и го исклучив телефонот и пак го вклучив и еве сега функционира

sweet-star likes this.
  14. baby-star

baby-star Популарен член

^Смени го јазикот да ти биде на англиски.

15. ana.8

ana.8 Истакнат член

Која е оваа игра гледам сите ја игра :?: ? [​IMG]

16. Belieber163

Belieber163 Истакнат член

Еве кои јас ги имам :
    Facebook, Twitter, Snapchat, AppLock, Snapspeed за уредување слики им дава баш онака професионален изглед, Aliexpress за секогаш да следам што е ново, Vidtrim за кратење на видеа, Pinterest, Weheartit, Picsart за уредување слики со колаж, ефекти и сл, AntiVirus, Youtube, H&M, Screenshot Ultimate, Avtobusi, Pou, Viber, Stylish Girl за правење комбинации со слики од твојата облека, но не ја употребувам често & Icon changer што ми го направи телефонот 100% посладок :inlove: :inlove: :inlove:
    Вака некако

17. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Играта е Flappy Bird и, да те предупредам, е вистински pain in the a#* :rofl:

MaggieTatum likes this.
  18. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

ЛЕЛЕ проклета да си нервите ми ги искорна,од 10 не мрднав скапана една еј,дебела смрдена птица неможе да лета :swear: ЗНАЧИ КОЈ ЃАВОЛ МЕ ТЕРАШЕ ДА ЈА ИНСТАЛИРАМ?
    ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Ако имате слаби нерви,НЕМОЈТЕ да ја инсталирате проклетава Flappy Bird зашто ќе завршите во Бардовци и сепак нема да можете да ја деинсталирате,зашто е заразна а нерви ви корне :devil: :devil: :devil: Ќе се мрднам еј :devil:

19. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Хахах е јас да се пофалам 11 ми е рекордот :wasntme: 8) Кај другарка ми ја играв и не памтам дали беше 11 или малку повеќе, ама важно тука негде е :rofl:
    Инаку ете и едно видео за играва -
    http://www.youtube.com/watch?v=7wb7bCzWSLs
    - Flappy bird?? More like Flappy Dick!! :lol:

20. love-cat19

love-cat19 Активен член

Луѓе помош :( Купив пред два дена sony xperia e андроид се си има,ама сеа проблемов е ,одам дома го полнам се 12 часа како што впрочем и треба најпрво,и сега го уклучувам ми бара таму податоци се да се најавам на гугл ,на фејзбук и го правам тоа,направив емаил нов зошто стариот не ми го примаше се најавив од новиот се ок,и сега одам нa play store и си симнав две игрички од тие so вика free games ,ја симнав мачето том што зборува и една друга.Кога почнав да ја играм по 5 мин горе ми се јавува Еден вирус е пронајден,вика преземете ,инсталирајте и извршете целосно скенирање тука.и СТРАНАТА кај што ми вика да појдам е http://www.appbrain.com.одам таму и ми се појавува - АНДРОИД антивирус и безбедност. И вика скенирањето за вируси и шпионски софтвер е препорачливо за вашиот андроид уред. Вашиот андроид може да се најде во опасност.Препорачливо решение ,преземете,инсталирајте и извршете скренирање.Го сторив јас тоа,ја симнав аппбраин скенирав еднаш ми вика вирус нема не е пронајден ниту еден.ОК,ке почнам да чепкам друго горе ми се појавува пронајден е еден вирус.Играм игра пак предупредување одам на странава кај антивируснава не се отвора. Фатив го ресетирав тел така некаде читав при закана од вирус ресетирајте го телефонот.И што дека уклучувам пак вирусот си стои. Што да правам нз тазе купен тел не ни отворав на некакви си ризични страни ништо освен plaу store .Нз што да му правам . :( помош некој што знае.ве молам