Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Андроид апликации

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Idonea, 2 мај 2012.

1. andrea1357

andrea1357 Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Девојки ако може да ми кажете некоја апликација за батеријата да e поиздржлива и против вируси, ама по можност некои кои ги користите и се добри? :*

2. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    и мене ме интересира :D

3. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Барајќи такви апликации, наидов на поделени мислења околу користењето на task killer-и, battery save-ри и сл. Постојат многу, нудат секакви опции и голем број на луѓе ги користат.
    Јас решив да не го оптеретувам телефонот и да зафаќам простор, бидејќи заклучокот е дека тие апликации знаат да не се доволно ефикасни и може да не бидат добробитни за телефоните.
    Затоа пак самите андроиди имаат однапред вградени опции кои веќе се достапни и нема потреба од посебни апликации, а може и самите да го контролирате исклучувањето на апликациите или подесување на опциите кои трошат батерија.
    Ако сепак сакате да инсталирате нешто такво еве еден предлог.

4. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.005
    Јас имам еден проблем феминки..конкретно со Viber :( Значи имав инсталирано Viber и по некое време почна многу да кочи кога ќе пишев со некој и го деинсталирав и по 2 дена реков да си го инсталирам пак...И го спуштив и сега го пишам бројот од мобилниот, чекам да стигни код нели за да потврдам...Пишува дека кодот ќе биди испратен и воопшто не стигнува :@ Значи не знам колку пати пробав така, го бришев па пак го инсталирав и безуспешно :( Код не стигнува....а тој како апликација си седи во телефонот и кога ке одам на него, ми вади слика од мене, на профилот ама контакти нема...Е сега ако некоја или некој од вас знај како да го средам ова, нека ми кажи ;)

5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Се сложувам, и јас немам инсталирано таск-килер апликација, ама имам антивирус AVG антивирус, бидејќи имам лошо искуство со претходниот телефон, кога закачив вирус па не можев ни да го уклучам телефонот, не па друго.

6. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Околу антивирусите исто има поделени ставови ама шубе ми е и мене, па повремено инсталирам Аваст и правам скенирање. Инаку пазам што отварам, што инсталирам и не кликам разни рекламчиња што се појавуваат, а знаат да бидат ризични.

7. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    За антивирус јас го користам AVG AntiVir. И добар е многу. А за батеријата батали апликации. Намали светлина на телефонот, ви-фи и 3Г користи само по потреба, бриши ги апликациите што работат во позадина (јас моментално го користам Clean Master) и бриши ги апликациите што не ги користиш. ;)

8. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Исто и мене ми се јави проблем со контактите. Ако во именикот ги имаш внесено 070123456 не ги дава. Внеси ги +38970123456. Јас моите ги сменив вака и сега немам проблем.

9. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Пробајте ако не со:

General Saving Mode

Intelligent Saving Mode

Super Power Saving Mode

Advanced Customize Mode

Сум ви ги подредил така што почнувам од најдобрата.

10. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Само да кажам дека Viber-от ми е број 1 апликација! :!:

11. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.563
    Само вибер и автобуско си инсталирав на сони Е, а антивирус не.. Кој е најдобро да го симнам?

12. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.005
    Нати пробав како што ми кажа и пак е истото :( Помагајте....очајно си го сакам Вибер ;( Денес го рестартирав телефонот и пак не сака и не.....Ве молам помош.....

13. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    18.053
    ^ 45755285 пати пробав и од ново да внесам некои броеви и од ново да го инсталирам, буквално се проба и исто контактите не ми ги покажуваше. Се откажав и неам веќе Viber.

На majicka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.120
    На Инстаграм еден nigga нон стоп на секоја слика ми коментира. Го блокирав сега, ама уште стои. :^) Како да го отстранам целосно, да не може ништо да мое да гледа?

15. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559

Не би требало да ти го дава кога повторно ќе се уклучиш на Инстаграм.

Јас да прашам даи знаете некој програм за чистење на црвената точка од очите при сликање (red eye). Го имам програмот Aviary таму ја има таа опција ама не се прави, па ако знете некој друг програм?

16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Новиот ли возен ред е на Автобуско? :?:

17. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Слабо прават update, на некои линии што ги користам не е точен возниот ред така да не се ослонувам на Автобуско. Иста ситуација беше и со една друга апликација за возен ред на јсп.
    Провери на страната и во апликацијата дали се поклопуваат термините за линијата што ти треба.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    ^^^
    Пред да ми рикне мобилниот, ја користев оваа апликација. До тогаш, секогаш беше точна. А сега дали е точна или неточна... би требало да е точна. :rofl:

19. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Секојдневно ја користам и сега за сега точна е, што значи дека е новиот возен ред.

20. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    ЈСП повремено прави измени на возниот ред на некои линии, а сезонски (зима-лето) редовно се менува. Апликациите за најголем дел од линиите се точни, но ете ми се погоди да користам баш линии кои имаат неточен распоред (стар, непроменет) и на двете.
    Автобуско е последно ажурурана June 26, 2013, а другата што ја постираше Elennaa 14-Јан-2014.
    По последниот update на втората повторно го немаше актуелниот распоред за линија што ми треба.
    Затоа ви препорачувам распоредот што ви треба да го споредите со тој од страната на јсп.