Facebook, Messenger и Instagram нормално Скоро сите игри ги имам преиграно така да моментално ги играм само Candy Crush и Pou (сеуште го чувам - верувале или не ) PixlrExpress (за уредување на слики), CandyCamera (за сликање со интересни ефекти) и Photo Grid (за објавување на правоаголни слики на Instagram и за спојување на повеќе слики во еден колаж) И како за крај InstaFollow и WhoUnfriended за да можам да следам кој ме unfollow-нал на Instagram и кој ме избришал на Facebook - идиот знам
^ да али на секоја апликација шо сакам да ја симнам,така ми вели. Разбирам некоја да не е достапна и итн.. ама сите?
И на мене ми правеше така некое време. Изгледа препукнат бил. Па го исклучив, едни добри два дена беше исклучен. Потоа го вклучив, му симнав антивирус и сега се може да му ставам. Ама сеуште кочи иако има два антивируса.
Два антивируси никогаш не одат заедно и нема сигурно да го откочат, напротив. Затоа не е ни чудно ако кочи. Може да кочи ако има премногу зафатена меморија и од други апликации, особено ако се некои кои постојано работат во позадина. Ако имате премногу, избришете ги апликациите што не ги употребувате. Обидете се да го прочистите со понудените опции од Clean Master - Free Optimizer апликацијата (или некоја слична на оваа), можеби ќе има позитивен ефект и ќе ја убрза работата на андроидот. @x-MajaEsposito-x каков телефон имаш т.е. која верзија на андроид?
Јас го имам тоа Clean Master и AVG. Тој AVG не може да се избрише, а жива утка е . Не сум го симнувала, од телефонот е, и нема никаква опција за бришење. А апликациите сите ги користам: Messenger , Docs To Go, Simple Mp3 и секако Subway Surfers. А они што стојат од таму, никогаш не сум ги користела, само ми зфаќаат и место и меморија
Ja simnav candy camera pisiva deka e instalirana no zosto mi ja nema vo telefonot isto kako da ne e simnata?
И кај мене исто така е со Twitter. Мора да одам во Play Store за да се вклучам. Си ја скрила таа апликација да не се покажува. Можеш да ја деинсталираш во Settings>Application.
Луѓе кај другарка ми ги има Temple Run и Minion rush мислам дека беше а кај мене во апликацијата андроид ги нема. И кога симнувам слична игра ми се симнува едно како Cheats и има сложувалки слики итн . Исто пробав и Лино да ја симнам но ми пишуваше This version isn't compactible for your device. Инаку имам Alcatel One touch 903,
Таа верзија на андроид е постара, а доста апликации бараат понова така што има можност тоа да е проблемот поради кој ти се појавува пораката за некомпатибилност што ја имаш постирано претходно. Спојлер Можеш да провериш далли овие апликации ќе ти ги дозволи бидејќи се компатибилни од 2.2 верзија ,па натаму https://play.google.com/store/apps/details?id=me.jadi или https://play.google.com/store/apps/deta ... hotostudio
Апдејтирај го софтверот на повисока верзија. Ако не може да се апдејтира преку вифи тогаш носи го на сервис.
Е дали некој знае како може сликите што ги објавувам да ги дава како прикачување од мобилен или via xperia smartphone? логирана сум на апликацијата на фејзбук, обично објавувам исто како и на хтц кај сликата сподели преку фб но не дава ни дека е од моб а камоли од xperia...совет?
Дали знаете некоја апликација за снимање на разговори (од вибер и слични апликации) која работи во позадина? Да не е видлива во менито?
Ја претерав и јас со константно инсталирање па бришење на Viber-от, ама веќе неколку пати во рок од два/ три месеци се обидувам повторно да се логирам и ништо. Ја далнодирам апликацијата, внесувам телефонски број, чекам повратна sms порака со кодот и ништо. Никако не ми стигнува код. Отварам и не ми покажува контакти, само no messages yet, no contacts (во all) и call history is empty. Влегувам во мојот профил, сликата е истата што ја поставив последно, во settings сè е исто. Другарка ми ми пишала порака и ѕвонела, што значи кај други ме покажува дека имам viber. Некое решение? Предлог апликација слична на vsco cam®? Достапна е на android 4.0+, а мојот е само 2.3. Ја имам користено afterlight, но не бев задоволна.