Анемија кај бебиња

Дискусија во 'Бебе' започната од mama.23, 30 јануари 2013.

1. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    637
    Ние дека сме предвремно родени хемоглобинот ни беше намален.Сега 2 месеци сме добри ама коритстиме мелтофер.Со терапија ќе се среди само правилно да го даваш сирупчето да има временска разлика помеѓу лекот и млекото .30 мин-1час и пред млеко ако даваш,или 1час поминат послем млеко со витамин ц.

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    385
    Проблем е кај нас што слабо пие млеко и не беше напредната во килажа многу само 600 грама, не ни дадоа ништо да пие, на следната вакцина да сме провереле пак ако било паднато тогаш да даваме, ама ќе појдам кај матичниот ќе го прашам, подобро со време да се дават сируп него да падне уште повеќе

3. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    385
    Да тие работи веќе ми се познати цел живот сум слабокрвна, живеам со хемоглобин кој некогаш паѓат до 68 а железото 2ка и никогаш не мешам млечни производи кога пијам терапија за крвта,не сакам да е на мене се надевам дека ќе се среди, поголемата машала со крвта е супер, ама сега се уплашив дека ептен е мало а слабокрвно,фала ви на одговорите ќе го прашам матичниот, подобро да почнеме со терапија одколку да чекам до следна вакцина за да и проверам крвна слика и недај боже да падне уште толку

На Veci@123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.150
    Си правела испитувања да видиш зошто е така кај тебе? И дали со терапија ти се поправа железото или не?

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    385
    Да имам правено испитувања, проблем кај мене е менструацијата крварам многу вториот ден и третиот, од кога имам добиено на мои 12 години јас тие два дена само што ќе станам лом сум,полипи немав миоми немав,сега пред два ипол месеџи се породив со царски и тогаш видоа на матката дека имам миоми, другата недела сум на контрола и за брис па да видиме што ќе кажат, со терапија ми се поправат железото,ама секој месец е борба со менструацијата, последно ми рече гинекологот пред да останам со второто дете бремена, или остани бремена или спирала да ставиме