Дали сте пробале со семе од коприва, маџун, аронија? Ние природно успеавме да го дигнеме само вака, а од раѓање ниско и беше се...
Додека беше во болница му даваа легофер,немаше никаков ефект. Дома со малтофер исто не реагираше, ни беше на долна граница и земавме сидерал,за еден месец го качивме над горна граница.
Дали има некоја мајка искуство со малтофер сируп? Низок хемог. има. 86 сега на 9 месеци. А 90 на 6 месеци. Докторот рече го немало во мк? Преку интернет од Бугарија да сум го најдела?
Ќе чуеш поделени мислења. Ако имаш некој што иде во БГ нека ти го донесе. Ние пиеме Сидерал. Види кое ќе има ефект тоа давај. Исто така, пробај преку исхрана. Тоа е најдобро.
Јас би те советувала да одете на подетални испитувања на детска клиника на хемотологија. Што побрзо. Тоа е мн низок хем за бебе. Сепак постручни лица да одредат што треба.
Можеш да порачаш од некој што скоро би одел накај Бг, мислам и во Грција го има. Кај нас и на двете дечиња не им помогна, кај малата успеав сама со појачана исхрана да го дигнам. Семе од коприва, аронија, маџун, просо почесто, цвекло и за месец и беше веќе над 110.
@Jana2770 Убаво те советува @galapce за подетални испитувања што побрзо, сепак доста ниски вредности долго време, од 6-9 месец не се качило. Многу бебиња трансфузија примаат со такви бројки.
Здраво Денес нас ни препорача докторот малтофер капки..железото и е ниско.. Дали може да ми дадеш линк или контакт од каде да порачаме? По колку капки се дава за 9м бебе? Д-р ни рече 10 капки.
Еве баш сега спанаќ изеде 100г каша. Не јади многу последниве 3 недели.. жолчка воопшто..незнам као да и подметнам.. Суби кајсии прочитав дека иммале железо..друго што можам да и давам појако за железо?
Нас ни ги носеа луѓе, пријатели кои во тој период се погоди да соработуваат со некои партнери во бг. Едино да побараш од овие таксистиве што одат често во бугарија. Инаку, да, како што паметам, 10 капки беа
Здраво..итно е ..дали Лагогер сируп и витамински капки Ц drop Bioextra можат да јават алергиска реакција кај бебе? Има по грбот и стомакот црвени точки.
Вирус сте имале значи, температурата ви била од вирус, таков е вирусот 3 дена тт и на крај дава осип низ цело телце. Има сеуште тт?
Нема тт веќе 24 сати. И весела е..не е ко нажалена врба ..загреота. сега уште да го крениме железото некако..ама онај лагофер сирупон..погрдо нешто здравје.. Можи од намален имунитет и ниско железо да настинала?
Не, и деца со перфектна крвна слика фаќаат вируси, се разболуваат. Синчето ми е со голема анемија со месеци (поради проблем), а се нема разболено па мислам едно 7-9 месеци. Не е опасно ова, ова е едно од полесните вируси, тт три дена и осип, она толку време имаше темп така?
Консултирај се со педијатар да го смениш легофер.Ние немавме ефект никаков,со сидерал мн брзо се среди хемоглобинот.
Да ..2 дена и некој сат.. и еве сега осип по меше и грпче Дали тоа се капки? Полесно би ми било ако се капки инаку тешко можам да ја натерам да пие.
Да капки се,немора да се комбинираат со вит Ц,нас за еден месец од 9.5 ни го крена хгб на 13.6. Околу 600 ден се.