Me intersira dali znaete kade vrshat depilacii so koristenje na spejovi ili anastaezii za namaluvanje na bolka. Imam dosta chustvitelna kozha i bolkata mi pretstavuva golem problem, osobeno vo intimnite delovi.. blagodaram odnapred
depilacija na intimnite delovi Mожеш едно 30 мин. пред депилација да се напиеш АСПИРИН,ќе ја намали болката. Пред да се депилираш истуширај се со ладна вода!Не се депилирај непосредно пред менструација,депилирај се за време на овулација.Депилирај се почесто,дури влакната се мн.мали т.е. одприлика на 3 недели. И да можеш,да прочиташ во другата тема,нема потреба од иста тема .Позз И за повеќе совети,прочитај овдеБразилска депилација.
da se dokonkretiziram... vo eden komentar beshe navedeno deka vo kozmetichkiot salon kade shto odi devojkata pred pochetokot na depilacijata ja prskaat so sprej za mestoto da odtrpne , no imeto na salonot ne beshe navedeno.. dokolku znaete slichen salon ve molam da mi kazhete [mod-kirilica:jr96myic][/mod-kirilica:jr96myic]
koristenje anestezii i sprejovi za bezbolna depilacija Површински анестетик не делува на кожа,туку само на слузница,значи во случајот нема да помогне тоа.А сигурно не користат од оние крио-спрееви што ја заледуваат кожата привремено,како кај мали хируршки интервенции,оти површината е голема.Инаку и јас имам голем проблем со болката при депилација,до степен на солзи,и кетонал форте сум пиела пред депилација и за жал ништо.Можеби она со средина на циклус е добар совет.Некои сме едноставно преосетливи,мене и чупање веѓи ме боли,смешно е ама така е.Стегни заби и трпи за лепота Едит-ме убедуваа дека шеќерната депилација помалку ќе боли,ама јок бре,пак ми е ноќна мора..
koristenje anestezii i sprejovi za bezbolna depilacija За тоа со циклусот ви е 100% проверено!Лично од мене,ама за депилација на нозете...Пред 2-3 недели бев на депилација и имав ужасни болки.И тап за два дена ми дојде тетката со црвена шамија. А кога бев за време на овулација немав големи болки.