Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од sanjasanjuska, 3 август 2010.

1. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Пак сте трудни бе? Дури и на кризава? :o :D

На Noranora, Fontana и WildMk им се допаѓа ова.
  2. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Zivi zdravi toa ni e . Kje si trgame cel zivot :rofl:

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Bravo

На cik и WildMk им се допаѓа ова.
  4. cik

cik Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    18
    Здраво на сите, Ве читам се пронаоѓам и јас во некои муабети ,мора сила голема и не треба човек за се да се нервира ,некои работи не зависат секогаш од нас ,немаме контрола на животот ,едноставно човек треба да пушти и да дозволи се да му се случи и тоа да го прифати со раширени раце ,животот е таков.

На elimkd и Mom_3 им се допаѓа ова.
  5. Mamamami

Mamamami Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    59
    Zdravo, Dali nekoj piel AD vo prviot trimester od bremenosta, konkretno pijam Elicea od 10mg Edna's dnevno vekje 2 meseci I pred nekoj Den doznav deka sum Bremena 7 nedela. Dali bilo se vo red so bebeto, zagrizena sum, ve molam da spodelite iskustva do kolku ste imale slicen problem.

6. TaciCarbonero

TaciCarbonero Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    9
    Zdravo, sakam da prasam kako ja minavte bremenosta bez AD, jas sum 14 nedela prethodno gi otkazav ad koga doznav deka sum bremena ama edvaj izdrzuvam sekoj den sum se poloso i poloso tahikardii, nesonica, tresenje na teloto, strav po cel den prosleden so panicni napadi I losenje,ednostavno izgubiv volja da zivot... Kako ke izdrzam do 9m stvarno neznam ama dokolku nekoj se soocil so slicen problem neka pise ke mi bide mnogu od korist...

7. TaciCarbonero

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    9

На plava.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. TaciCarbonero

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    9
    Ljupka te molam kazi mi koj psihijatar ti prepisa asentra? Na mene nikoj ne mi dozvoluva terapija me plasat samo ovaa mozelo da mu se sluci na bebeto, ke sum go poludela ke se rodelo so anomalii i sto li uste ne inaku sega sum 14ta nedela... Te molam za pomos

9. TaciCarbonero

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    9
    Dali e vo red se so bebeto bidejki piela ad?

10. TaciCarbonero

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    9
    Sto se sluci ti go prodolzija li AD? Te molam za odgovor jas gi otkazav koga doznav deka sum bremena ama sostojbata mi se vrati a veke sum 14 nedela neznam sto da pravam?

11. TaciCarbonero

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    9
    Ljupka te molam daj mi sovet.. Mnogu sum ocajna piev AD megutoa gi ostaviv koga bev bremena I simptomite naglo se vratija pri sto mi e potrebna terapija.. Mozno li e da mu nastetam na bebeto, site me plasat..

12. Nikolina35

Nikolina35 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.045
    И јас сум во процес за инвитро и пијам ад, прашај си гинеколог и психијатар. Колку што знам има заменски ад што се пијат во бременост. Несмееш нагло да ги прекинуваш.Во 1 триместар се препорачува да не се пијат, после мислам може.
    Консултирај се со лекар, обавезно.
    Секое добро.

13. TaciCarbonero

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    9
    Koi AD piete?

14. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Како може да не може да се пијат андтидепресиви кога се наоќаш во оваа очајна ситуација?
    И те читам дека дури сакаш да ја прекинеш бременоста, значи те молам прво малку собери се, и одма да си закажиш на приватен психијатар и плус на психолог, психолог можеш и онлајн сесии да имаш и многу ќе ти помогне да знаеш, и да знаеш исто дека можат да се пијат ад во бременост.

Прво Неолексан се природен антидепресив што јас ги пијам неколку месеци после пораќај во комбинација со дијазепам а бебето ми е на доење само.
    Второ состојбата на мајката е еднакво битна како состојбата на бебето, ти очигледно не можеш без терапија и незнам какви доктори имаш што дозволуваат да се чувствуваш вака во крајност што размислуваш и за прекин на бременост.

Ј сум анксиозна над 10 години со панични напади, за време на бременост прекинав секаква терапија а лежев паталошка дома, ама јас ете можев, а знам и има други што не можат, тоа е некогаш посилно од нас за жал, сама мораш да си најдеш мир и да се соочиш дека ништо не ти е, дека има лоши и добри периоди.
    Но, некогаш во тие лоши периоди неизбежна е терапија затоа под итно на психијатар закажи си пошто антидепресивите знам дека само првото тромесечје препорачуваат да не се пијат, ама отпосле може, кога е навистина потребно значи се пијат, не може по секоја цена твоето здравје да биде занемарено само затоа што си бремена.

Асентра знам дека може и неолексан, т.е знам жени што пиеле додека биле бремени а се породени со бебиња што ги дојат и уште се под терапијса, така да молим ти се прво смирено и оди си на разговор со психијатар, почни си сеанси со психолог, терапија ќе пиеш и дијазепам од 2 мг можеш еднаш дневно слободно.

15. TaciCarbonero

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    9
    Mozes li da mi preporacas nekoj dobar privaten psihijatar zasto ovie kaj sto odam samo strav mi nabivaat ova I ona mozelo da mu se sluci na bebeto, kakva majka si ti u smisla ke izdrzis se ti e do psihata mnogu si sebicna mi vikaat a ova doma sto go imam e veke 5 godini i nemozam da mu obrnam vnimanie... Pa i ova ne e zivot

16. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Dokolku se utvrdi deka tvojata sostojba ne moze da se nadmine i vo bremenost, dozvoleni se AD. Toa tuka ne mozeme da ti kazeme koi AD, imam eden kup prijatelki koi piele, zatoa zakazi si na psihijatar i ke imas najdobro objasnuvanje.

На Fontana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TaciCarbonero

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    9
    Jas se te razbiram megutoa do sega naletav se na psihijatri koi ne davaat terapija, pa makar umrela.. Samo eden do sega mi dade terapija elicea ama ne pocnav da ja zemam od strav, velat ke sum mu go ostetela mozokot na bebeto.. Pa koja majka saka da mu nasteti na svoeto cedo?

18. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    I jas sum vo slicna situacija so tebe, pamet nemam sto ke pravam :hug:

19. Nikolina35

Nikolina35 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.045
    Јас пред 20 години лежев во мајчин дом, со мене беше мајка на цедебралче - бремена и пиеше ад, оти мора да ги пие.
    Поентата ми е дека, уште тогаш постоела опција - замена.
    Распрашајте се убаво, подобро да пиете лек што ви е потребен, одколку да имате панични напади и слично. Зарем тоа не е стресно за бебето.
    Јас сум паталец како вас, не мислам ништо лошо, само најдобронамерно ве советувам.

Последна измена: 4 ноември 2021
  20. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365
    Добар приватен психијатар - др. Зора Митиќ но незнам дали дава АД во бременост, јави и се консултирај се за твојата состојба и закажи си преглед, незнам зошто досега седиш така , мора да се најде решение. Ти посакувам се најдобро !

На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.