Resenie velat nema barem do sega kaj tie sto bev ke izdrzis mi vikaat abe kako da izdrzam mnogu sum loso..
Не е можно да нема решение, само на форумов колку жени имаат пишано дека пиеле и родиле живи и здрави деца. Прво ти треба да бидеш добра , за да биде добро и бебето и детенцето дома. Побарај на интернет број од др.Зора и јави се, работи со фондот ама нема многу термини а приватно е околу 1300ден.
Ќе побараш друг доктор, биди упорна додека не најдеш решение. Немој така да останеш цела бременост. Сигурно ќе се најде некој доктор што ќе ти помогне.
Ova ne e bremenost tuku izmacuvanje, nesonica, srcebienje, tresenje I panicni sekoj den... Kaj tie sto bev mi vikaat da ne zemam terapija ke mu nastetam na bebeto ke go poludam, ke prestane srceto da mu cuka I sto li uste ne. Zatoa se custvuvam poveke isplasena neznam kako da si pomognam
Jas sum vo postapka na ivf transfer, veruvam deka ovoj pat ke bide uspesen, da pominam 13 nedela i planiram da pijam....bitno e organogenezata da ja izdrzime
A asentrata neli mu stetese na vaseto bebe zasto mene mi vikaat mozoceto ke sum mu go ostetela I zatoa mi e strav pak da gi pocnam inaku sum 14ipol nedeli.
Ke mozes li da mi kazes sto piese I koj ti ja prepisa terapijata? Ocajnicki baram mislenja bidejki bez terapija ne se izdrzuva uste malku 15 nedeli ke bidam.
Znam deka dobronamerno me sovetuvate ama ovie psihijatrive mi go izvadija pametot sto se mozelo da mu se sluci na bebeto... Zatoa ne ja pocnav eliceata ama nemozam da izdrzam, eden psihijatar vo sk mi veli izdrzi do 6m pa ke dademe terapija e kako be da izdrzam koga eve predremav eden sat samo I tolku budna sum celo vremeMi se place ziva nenaspiena sum
@TaciCarbonero te molam smiri se. Jas so anksioznost 7 god, koga doznav deka sum bremena odma gi ostaviv, po preporaka i konsultacija na psihijatar normalno. Eve si teram 15ta nedela. Znam deka sekoj e razlicen ama ne smees taka da reagiras. Cim ti treba terapija obrati se kaj nekoj sto ke te sledi i ke ti bide poddrska do kraj na bremenost, ke ti dade lekovi. Ima lekovi sto se pijat vo bremenost i ne stetat na plodot. Samo najdi si dobar psihijatar.
A sto terapija piese moze li da mi kazes, ja sum se poloso. Moze li da mi preporacas nekoj dobar psihijatar?
Jas piev zanfexa xr, ama nikako ne e dozvolena vo bremenost i ja otkazav naednas. Zavisi od kade si, ama sigurna sum deka ako ubavo ja objasnis situacijata i na ginekologot sto te vodi i na psihijatrot ke te razberat i ke najdat resenie sto ke ti pomogne.
Pa ocigledno na greska doktori se obrakjas i baras pomos. I ti ne sakas da si vo vakva situacija, nitu pak bilo koj drug da e na tvoe mesto posakuva, ama psihata e najlosa znam,veruvam. Pak ke ti kazam, najdi dobar doktor pojdi uste vo ponedelnik i baraj si terapija.
Me plasat ako pijam terapija ke sum rodela dete so autizam, so osteteno mozoce, bez prsti I sto li uste ne... Se ezam od samata pomisla i izleguvam od kaj niv potresena I rasplakana, kako da go abortiram sega neli e grev plus 15 nedela pocnuvam..