Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од sanjasanjuska, 3 август 2010.

1. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    274
    Јас сум бремена 6 ти месец. Анкс имам веќе 3 ипол години. Одев и на психотерапии и на психијатар без да знаеме која е причината едноставно таква личност сум. Пред да останам бремена прекинав терапија, но за жал во 4 ти месец ми се вратија симптомите многу јаки и морав пак да почнам, пијам асентра и диазепам некогаш кога е многу лошо, секако дозволено и пд матичен гинеколог и од димчев од систина. Има денови пак кога ми е многу лошо но тоа е се и од што мислам каква мајка ќе бидам со ваква состојба. Се надевам ќе биде добро се

На Leanne му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Leanne

Leanne Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2022
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    1.113
    Ќе бидеш добра мајка и ќе добиеш сила да ја пребродиш анксиозноста. Тешко е, но не е невозможно.

На Shekjerna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ana0912

Ana0912 Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Bukvalno denes mi rece da go vratam seroksatot koj go prekinav vo maj koga doznav deka sum bremena (od 15ti oktomvri pijam elicea ama slabo deluva) i mi rece da se vratam na seroksat dr.Zora Mitic. Skoro 33ta nedela sum bremena

4. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    1.405
    Дали смее да се пие 5 хтп и лунерба за време на доење?

5. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Здраво девојки, 29 недела сум. Последните две три недели не се чувствувам добро психички, ме фаќа некој страв, паника, до плачење со се, одев на лекари бидејќи паничев дека ми е нешто.. ми рекоа се е во ред. Сега почнав да чувствувам како да ми вибрира телото од време на време, бидејќи веќе некое време при дишење ми се случува тоа ми вибрира во градите, кркорење некое за кои сите лекари велат не е ништо, а мене секок ден се поголем страв. Не можам да функционирам нормално од него при легнување на грб, странично, постојано го чувствувам. Ако може некој совет не знам каде веќе да се обратам. Прва бременост ми е

6. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Ти кажав и приватно најдобронамерно,веќе звучиш параноично.Чист пример за анксиозност ако продолжиш вака да си бараш болести ќе почнеш кај и да е панични напади да имаш па после ќе незнаеш кај ти е крајот,опрај се од искуство ти зборам.Можеби е најдобро да разговараш со психолог

7. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Знам секој ден сум се полошо и полошо а сите ми зборуваат дека си умислувам и дека сама си правам дека не ми е ништо. Кога ке им спомнам психолог ми зборуваат дека нема да ми помогне тоа... не знам веќе

8. Bisera J

Bisera J Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    48
    Dali smee da se pijat lekovi za anksioznost vo bremenost?

9. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Извини такви работи на форум не.Гинеколог и психолог/психијатар си знаат најдобро.За секој лек се консултира соодветно стручно лице

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Simona ...

Simona ... Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    34
    Zdravo sakam da prasam ako ima nekoj iskustvo... vo tekot na bremenost da pijat antidepresivi .. se spremam za invitro i sum nogu isplasena sto kako ke bide a pijam elicea od 10 mg i po pola heleks od najslabiot go delam na pola .. 28 god sum 4 godini gi pijam apcinjata iskreno nemozam da se zamislam bez niv malku sovet vi blagodaram od srce

На Tayna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.658
    Пиши ми во порака

12. Invitro

Invitro Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    54
    Ima li nekoj iskustva so escitalopram vo rana bremenost,psihijater mi gi prepisa

13. KolaKola

KolaKola Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3

14. KolaKola

KolaKola Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Zdravo
    I jas sum vo istata situacija. Se spremame za invitro a jas pijam heleks vo poslednite 10 godini. Site mi kazuvaat deka ako ostanam bremena ke mislam na bebeto i deka nema da mi treba megutoa ja nemozam da zamislam a da ne se napijam heleks;(
    Momentalno sum bez panicni ama zatoa ankicioznot na najvisolo nivo.

15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Зошто не одиш да разговараш со психолог уште пред да започнеш со постапката?

На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KolaKola

KolaKola Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3

17. Invitro

Invitro Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    54
    Kako se spravuvate so panicni napadi i anksioznost vo bremenost mnogu mi e loso

18. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Јас да не се подречам немам сега панични се справив со нив пред некое време ама најдобро што можам да ти кажам е да не им се противиш.Колку се противиш полошо е,повеќе паничиш подолго трае.Прифати дека ти е нормална работа мораш да сфатиш дека и да дојде паничен ќе помине за кратко.Научи да го контролираш ти него не он тебе.Наоѓај занимација,книга,друштво, крстозбори, цвеќиња сади,плети било што наоѓај да си ги окупираш мислите.И запамти викај си: И да дојде паничен ќе пројде ништо не е знам што е.

На Nikolina35 и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  19. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    453
    So kontrola i preporaka od psihijatar - da..prvite tri meseci mislam ne no potia da

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    453
    Da si kazam iskustvo...patam od anksioznost veke 5 i pol godini i na momenti so mn izrazeni simptomi. Ja odlagav vtorata bremenost so godini radi toa. Koga ostanav bremena prekinav so sekakva terapija samo vo prvite 3 meseci povremeno piev valerijana so preporaka od psihijatar. Vo 4 mesec dobiv strasno izrazeni simptomi. Psihijatarot mi rece da semam leksilium od 3 mg minimum 10 dena navecer a po potreba i denski. Se napiv samo 2 dena malku se podsmiriv i sega teram bez teralija. 24 nedela sum. Se dvizam mn pesacam se druzam so luge...do kraj neznam kako ke e. Simpyomi imam ama probvam samata so psihosugestija da si recam ova id umot ti e. Imace jaki vrtoglavici, naednas lupanje na srceto, steganje vi gradite, jaki hlavobolki...si trpam

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.