Анксиозност и бременост

Discussion in 'Бременост' started by sanjasanjuska, Aug 3, 2010.

1. steela.honey

steela.honey Популарен член

Здраво @Orhideja 93 сакам да знаеш дека не си сама, дека чувствата после абортусот се оправдани, повеќето ги чувствуваат.Можеби поминуваш низ некоја форма на анксиозност.
    Мој добронамерен совет е разговор со психолог ако имаш можност, за да го разработиш тоа во себе и да не запаѓаш и да не си и понатака на Дијазепами.
    Во поглед на спиењето пробај со мелатонин и напиј се 1 час пред спиење. Мене тоа ми помагаше.
    Инаку Дијазепам помага повеќе за релаксирање на телото делотворен е за панични напади, мислам дека тој повеќе те бутка.
    Затоа не се плаши за второ тоа ке те прероди, и ке ти помогне да се избориш со работите со кои се соочуваш.
    Ти зборува паталец ,глава горе ке помине се ке биде во ред.

Orhideja 93 likes this.
  2. LadyKlara

LadyKlara Активен член

Можеби би ти помогнало да одиш во црква да се исповедаш, почни на литургии да одиш и да ја зголемиш вербата

Orhideja 93 likes this.
  3. Orhideja 93

Orhideja 93 Нов член

Благодарам на подршката

steela.honey likes this.
  4. Malecka2010

Malecka2010 Нов член

Dobar den dusi,
    Imam golem problem. So maz mi sme skoro 8 godini i bidejki se borev so teski panicni napadi,antidepresivi i heleks ne ostanuvav bremena. Se konsultirav so razni doktori koi mi kazaa deka moze da ostanam bremena i da prodolzam so citram. Eve veke 11 nedeli sum bremena pijam citram 10 mg, i po potreba diazepam 2mg ama pocnaa pogolemite paniki, INSOMNIA, deka bebeto ke bide loso, deka nema da e zdravo itn. VE MOLAM dali nekoja od vas ima zemano terapija i rodila detence VE MOLAM ne se izdrzuva

5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Блиска пријателка пиеше елицеа 10мг. и по потреба дијазепам од 2мг. Црла бременост ја помина супер, бебето се родо живо и здраво, сега е голем дечко од 5 години.
    Посето психолог и напрај си убав муабет, олесни си на себеси, во стресна ситуација си а веќе бремена, пробај да се опуштиш, се ќе биде во ред.

Malecka2010 likes this.
  6. Malecka2010

Malecka2010 Нов член

Lele koe olesnuvanje da znam deka i drugi go pominale ova i zdravi decinja rodile ti blagodaram na poddrskata, od ponedelnik ke baram dobar psihilog da vidime dali i toa ke mi pomogni. Uste ednas ti blagodaram

7. Nika89

Nika89 Истакнат член

Jas se imam napieno dijazapam od 5 mg dva pati do sega, i sega me fakaat panicni napadi zosto probuvame da napravime dete, sto ako sum momentalno bremena dali ke steti toa na plodot. Ve molam za iskistva

8. BubamaraM

BubamaraM Истакнат член

Не, дијазепам по потреба даваат и на трудници.