Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од sanjasanjuska, 3 август 2010.

1. flower_88

flower_88 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    31
    Najprvo so les ....site velat koga si bremena si posmurena kaj tebe vikas ne e taka aman ne ne plasi ami nie so sme anksiozni sekoj den so ke e prajme togas..pojdi na psihijatar konsultiraj se.btw zosto tolku neuspesni bremenosti :/ bas od anksioznosta so ja imas vo tekot na bremenosta

На Mince1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Фала извинете ми не сакам да ве плашам ама јас од ко ми беше 1 бременост неиспешна и за 2 ми се појавија такви напади а па за 3 да не кажувам инаку се е во ред кај мене и кај сопругов а сепак настануваат мисеед на плодот..и баш и јас мислам дека од самата анксиознпст дека настануваат тие мисееди мислиш ли и ти дека од тоа можи да биди?а инаку ќе се консултирам со психијатар фала

3. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Б6 не ти помага? Мораш да најдеш нешто да ти го одвлекува вниманието. Најди серија, читај...нешто што ти е интересно. Јас сум со еден спонтан и едно предвреме родено и знам како ти е... несоници еден куп, стравови ама дијазепам незнам дали ќе ти го реши проблемот

4. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Душо не ми помага имам пробано мн е тешко еве и ти ме разбираш и кај тебе со помин да е и за брзо најубаво ангелче да си имаш ако немаш до сега ама мн е тешко најмн.навечер за спијајне и посилно е од мене а во предх.бременост имав пробано 1 2 апчина и мислам дека ми помагаја незнам како да го надминам ова а ми е страв да не наштетам ма бебечето

На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Мораш да нејдеш релаксација, ништо неможеш да смениш. Секогаш ќе си викаш јас ќе сторам се, и ќе си одиш на прегледи почесто. Мораш сама да се избориш. Тешко е ама битката е твоја... јас сум 37недели и уште се плашам секој ден, ама правев дупли прегледи прашував по 2пати и бев преисплашена и ден за ден броев и секој поминат ден го славев. Ги знам сите нијанси на црвено розово кафено, секоја болка....

На Dana31 и Mince1988 им се допаѓа ова.
  6. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Преубо со лесно да биди до крај ајде уште малче морам и знам дека си во право и ќе дадам се од себе ова бебче да остани ..

На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Девојки ми се уфрли некој страв вчера и денес. И нервоза. Имам нели нормални боцкања лево и десно над колковите и одма легнувам одмарам поминува. Ама незнам зашто некој немир осеќам. Што да направам да не мислам на тоа? (facepalm)

8. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    318
    Миличка, јас пиев ад цела бременост и уште пијам, родив здраво детенце. Има ад кои се безбедни во бременост. Многу е важно да ја имаш вистинската терапија и вистинскиот доктор што ќе те води. Еве ми го три месеци ќе направи бебушот.

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  9. flower_88

flower_88 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    31
    zdravo i zivo da e golemo da rast...i so piese ti nz jas pocnav da gi namalvam pa ke vidime barem prvite tri meseci da nepiam nz nako ke bidi ako ne se mozi ke baram pak da piam ama vikaat deka ne smee ad vo prvie meseci nz so da mislam nz koj pat da go fatam

10. sindarella123

sindarella123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    10
    Здраво на сите, бремена сум во 14 недела. Втора бременост после 9 год. Ме интересира дали во групава има некој што ја поминал бременоста со висок притисок и прескоци на срце. Јас пијам конкор, но имам и панични напади и не можам да се смирам. Ке ве молам да пиши некој ако е имал слични искуства. Поздрав

11. Motivationlady08

Motivationlady08 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    45
    Samo odmaraj i gledaj da ne se zamaras za nisto, pusti nekoja komedija, pij poveke tecnosti i ne se prejaduvaj oti i toa vlijae, nateraj se vo denot barem ednas da peshacis, ne mora mnogu dolgo, i ako te zainteresira na YouTube, pogledni nekoe video od Ana Bucevic, mene me smiruva taa zena, se najdobro i jas sum 14ta nedela :)

12. Katica 10

Katica 10 Нов член

Се зачлени на:
    7 октомври 2019
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Doktor slavica arsova psihjatar ke ti pomogne :) mene mi se javi anksioznost so nesonica vo 7 mi mesec... ona me oprai i eve bebe spie do mene ❤ so lesno

13. Hope 28

Hope 28 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    106
    Mozes da mi kazes kako ti pomogna? Jas imam nekolku god maka so ova... ama vo bremenosta se mrdnav nacisto... mn loso se custcuvam i previseeee losu misli fala ti

14. Katica 10

Katica 10 Нов член

Се зачлени на:
    7 октомври 2019
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3

Morav da pijam asentra 50 mg ednas vo den i helex prvite dve nedeli dodeka se priviknam. Ad ne mu smetaa na bebe voopsto super si se razviva. Inace doktorkata e srce, spored mene mnogu e bitno koga razgovaras so psihjatar i da mu veruvas da go osekas deka mozes se da spodelis a i mnogu dobri soveti mi dade. Sega veke ne pijam terapija nikakva, po potreba helex epten ako ne se osekam okej . Pozdrav

15. Hope 28

Hope 28 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    106
    Кога беше ова? Пред кплку време? Мене ми е многу страв да пијам а се изнамачив се мачам премногу веќе сум скоро 8ми месец.... каде да ја најдам докторката? Мислам нема спас ... :( иначе ти пишав и порака ако можеш те молам пиши ми

16. Katica 10

Katica 10 Нов член

Се зачлени на:
    7 октомври 2019
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3

Pred pola godina bese toa, vo 7 mi mesec pocnav da pijaam. Poveli brojce od doktorkata 070255436 doktor Slavica . Ako imas potreba podobro da ne se macis jas mislam .

17. Ivony12

Ivony12 Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    11
    I jas ostanav bremena a pijam ad bez niv nemozam..a i se plasam da ne se sluci nesto so.moeto bese..te.molam nekok sovet ili iskustvo

18. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    13+5 сум, веке почнав скоро секоја ноќ да ја преседувам. Едвај чекам преглед за да го видам бебето да ми кажат дека се е во ред.. 2 дена по преглед сум најсреќна и после пак од почеток. Секоја промена на телото ја толкувам и само на тоа мислам. Утре сум на скрининг ( вечер ке биде долга ноќ).
    Посакувам само се да е во ред со бебето, се друго ви моментов ми е помалце битно.
    Многу влијае тоа што сум постојано дома, да го немаше вирусов да си одев на работа мислам 5пати полесно ке ми беше.
    Како реагирате вие кога ке се вознемирите за нешто? Мене одма ми иде на плачење и мисла да не му наштетам на бебето..

19. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    318
    Види инбокс ❤️

20. Zimbabve

Zimbabve Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    16
    Здраво, ме интересира дали некоја се соочила со ваков или сличен проблем. Бррмена сум и се е во ред. Среќно омажена, вработена, образована, здрави живи сте. Ама не сум рает во бременоста. Ме мачат лоши мисли дека нема да биди бебчо во ред дека се нешто ќе се случи. Воопшто од страв не уживам во бременоста а се е во ред