Pij si ja terapijata sto ti ja prepisale i opusti se. Nema sto da se plasis, spremaj si soba za bebe i pravi raboti sto te pravat srekna i te opustaat
So piete vo bremenost dali isturkavte bez ad znam deka odma se otkazvaat koga ke doznaes deka si bremena sekoj sovet e dobredojden jas piam elicea od 2 i pol mg ja krsev edna nedela a pred toa 2 i pol nekolku nedeli ..spomnaja deka demetrin e bezbeden vo bremenost iskustvo nekoj pozz sekoe dobro
Јас пиев елицеа и демитрин, кога дознав дека сум бремена, ги оставив, иако пиев над 10 години, мислев дека нема да издржам, ама еве 9+2 сум и до сега не сум се напила ништо, ни парацетамол а бев настината, ни апче против алергии. Си реков морам да издржам, за бебето морам да се средам еднаш засекогаш, сега ја имам најголемата мотивација и причина да успеам да се изборам со анксиозноста и паничните напади. Знае да ме стресе чат пат, ама ќе помине. Мене матичната ми рече само дијазепам дека смее да се пие од 2мг, ептен ретко, во случаи ако имам поголема вознемиреност што не може да ја исконтролирам или трае подолго.
Bravo za tebe toa ke recam daj boze i jas da mozam ke probam bez ad ako neodi ke baram drug nacin pozz sekoe dobro
A na prirodna nisto ne piese ovie pre mama magnezimu vo kesicki i bedoksin mislam mozi duri i nekoi mi rekoa neoleksan bea taka mislam vo niv imase valerijana caj od matocina taka nesto
Дијазепам од 2 е дозволен јас пијав баш на почетокот емто почесто кога се мора се мора а и елицеа поземав на почетокот ама ја прекинав а знам дека и таја е дозволена затоа што прашав психијатар и тој баш ми рече смирена мајка смирenoбебе и еве 23 недела сум о бебче е супер
Kolku vreme zemase elicea na pocetokot do koja nedela so les a sega so pies mislam vo tekot na bremenosta nemas siptomi ili panicni napadi ?
elicea pijav do kaj 10 nedela, a panicni napadi imav samo do kaj 15 nedela, a sega nekako deka mi mrdka bebusov sum smirena i ne zemam samo po potreba dijazepam ..jas dobivav anksioznost samo vo bremenost radi sto imam misedi 4 vo rana bremenost mozi i zato sega sum smirena oti e vo red
Neli ne se pie bas vo tie nedeli se formira srce mozok jas gi namaliv i gi otkazav sea nzso da pijam oti mi rekoa odma da gi prestanam.. da zemam vitamini caevi da se izdrzi prvite meseci ako se mozi pa nz so ke bidi i kako ke bidi
Душо јас пијав и то баш па дијазрпам цело време па еве и втор скрининг направив и во ред е,а башка сега баш видов и лунерба таја е на природна база има и дневна и нојчна пробај ако не со нив
Пијам премама, фолна киселина и чист магнезиум. Б комплекс не пијам оти ми се отвара апетит многу, и немам бременост со лошење и повраќање, сега за сега добро сум, немам потреба. Нема што да мислиш леле што да пијам замена, нема што пред време паники да си ствараш сама себеси, нема воопшто натаму да ги насочуваш мислите, ќе ги насочиш кон бебчето, ќе мислиш убави мисли и ќе си читаш што и како му се случува секоја недела, како си се развива. Ослободи си ја душата, и кажувај си секој ден, јас можам, сега заедно со овој живот што расте во мене, јас ќе успеам да ја победам оваа чума анксиозност. За што и да ти треба, пиши ми кога сакаш, главата горе, витамини ќе си пиеш, чајчиња пиј си, б комплекс купи си, и нема насочување мисли кон негативно. Можеш.
Баш сега видов дека има, а мене ми ги даде тогаш докторов баш прашај си ако сакаш пак јас претежно денските ги земав пошто навечер дијазепамот го земав ама ако можиш тогаш не земај ништо јас не можев па фала му на дедо Боже за сега сме супер
дали е дозволено нешто да се пие за смирување во бременост? минувам низ тежок период од животот. мој близок е болен и тоа беше шок. не знам што е помалку штетно. стресот или апчињата за смирување.
Можеш мила. Јас пиев повремено и хелекс и дијазепам по препорака на доктор. Сега пијам и ад кои не се излачуваат во мајчино млеко и дојам. Бебето ми е 3 месеци и е добра