Navodno vo bremenost i nekoi ja nemaat anksioznosta ..znaci vie ja isturkavte bez nisto a posle toa pocnavte so asentra...
Вчера ја прашав матичната и ми рече Бедоксин наутро и навечер и по потреба Дијазепам од 2мг. Сега пијам Бедоксин а за Дијазепам не знам, ептен ако ми е тешко некогаш ќе видам. Фала ти многу!
Ми се случи болно крварање, за малку скрцавме со бебе, ама анкциозноста ме мавна како цунами. Цело време сум загрижена, не спијам мирно, и само ми се плаче. На витамини сум само. Одам по контроли само ме плашат докторите све за ризици ми зборат бидејки имам антитела за автоимуни заболувања, ме шекнаа више. Пробувам да читам, да бојам, ама треба време да се стабилизирам.
Zdravo idni mamicki sakam da prasam dali ima nekoi apcinja za prirodna baza sto piete za depresija anksioznost posto sakam da se obideme za bebce a drugive tableti s mi gi davaat doktorive kako zepira, elicea I drugi mnogu loso mi deluvaat pa sakav sovet I iskustvo od vas sto piete nesto na prirodna baza vi blagodaram I so lesno na site ❤
Здраво да прашам за една моја познаничка, дали имате искуство со земање на антидепресиви за време на бременост поради анксиозност и депресија (пред забременување пиела Елицеа во комбинација со Хелекс) дали може препорака за психолог/психијатар за трудници, дали има некоја од вас искуство за земање антидепресиви во тек на бременост
Здраво, ако има потреба може, една моја познаничка пиеше елицеа пред бременост, и ја остави кога остана трудна, но во бременоста пак и беше потребна и знам дека со дозвола од гинекологот и психијатарот ја продолжи пак, е сега во кои количини дали исто дали помалку искрено незнам
Јас бев со антидепресиви до 7ма 8ма недела и искрено докторите се толку безобразни и без осет што на човек што поминал огромна криза пред 5 6 месеци така ладно и без осет гинекологот без да знае повеќе за мојата историја само ми рече можно е срцето на детето да престани да му чука ако продолжиш да ги земаш.. Веднаш закажав кај психијатарот што ме потсмири дека жени со тешки дози на лекови туркаат бременост но не остана таму едноставно морав да знам повеќе и ако веруваш никој не сака да си го стави гзот во оган и да води таква бременост.. Јас ги намалив па ги откажав чисто ради моја совест после многу плачки и премислувања пошто после тешки 10 години прв пат застанав на нозе.. Хелексот никако не го препорачувам!
Jas ja imam istata maka. Puev do pred nedela dena elicea, pred toa postepeno ja prekinuvav, a treba transfer so in vitro da pravam. Me mavaat pak napadi uzas, srcebienje do nesvest. Psihijatarov vika prvi tri meseci izdrzi, ne pij, koj znae kako ke me bide. Pijam magnesium, verapamil za tahikardii, ali ne mine u pm. Nemam poim sto da pravam?
Probaj pij Lunerba tie se na prirodna baza od matocina I mnogu drugi bilki go pijat I trudnici sekako so konsultacija so doktor. Jas planiram bremenkst I gi pijam mesecipol veke I dobra sum da ne recam super.
Ima li nekoja clenka sto pominuvala niz ovie panicni napadi dur bila bremena, da kaze dali pominuva otkako ke se porodis.
Ми поминаа, ама после тоа развив пост-породилна депресија. *Напомена: И претходно се борев со анксиозност и депресија
Sum imala momenti i jas porano ama nisto posebno, sega ova edvaj se izdrzuva, 8 mesec sum, oko ne sum sklopila, epten me udri na psiha, se nadevav deka koga ke se porodam ke pomine ama izgleda ke si ja precekam i post porodilnata depresija.
Ista sum i jas, 8mi mesec, oko nemozam da sklopam ako mi zborat zasto mi zborat ako ne mi zborat zasto ne mi zborat, prvo placam kako nemozam da odam nikade a koga treba da se ptide nekade ne mi se odi. Ne znam zimi se kako da se spravam so ova.
Не се борете. Оставете ги чувствата да 'течат' низ вас. Само запомнете дека нема ништо да ви се случи, иако на моменти не изгледа така И не значи дека ќе развиете пост-породилна депресија... воопшто
Nee taman rabota da znaci, ama nikogas ne mi bilo vaka i malce sum ispanicena sto kje pravam so deteto koga ke se rodi i sve me stiga
Не постои таква која не се мисли да не згреши нешто како мајка. И во големите месеци анксиозноста е далеку пончеста појава, од она што јас го имав.
Ќути! Ова трае дури си жива! И' се чудев на баба оти го прашува тато дали е гладен (таа 80, тој 60) Сега ми е јасно