Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Антицелулитни креми

Дискусија во 'Тело' започната од Mermaid, 21 март 2010.

1. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    ^
    Имав јас и ја фрлив,мене ужасна ми беше.Само што се намачкав после 2/3 минути се вцрвев како пчели да ме искасале,пече врело како попарена.Имав црвенила како флеки,а и плус отпосле прочитав дека не е за осетлива кожа можело капилари да испукаат.
    Мене не ми одговараше воопшто и не ни продолжив да ја користам.Јас Нивеа ја користам и добра ми е.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  2. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    24.006
    Стварно не знам и мене шо ми се дешава со овие кремиве.
    Бајаги време го користев тој гелот од Реплек и супер ми беше.
    Последното пакување како што објасни Тинкербел погоре почна да ми прави флеки некои чудни одма по нанесување, капилари испукани, абе заникаде.

Се прелажав и го зедов тој еден црвен од Евелин, ама пече како лудо бре. Цела се вжештив, почна ненормално да чеша и цел саат не ми поминува.
    И јас се залетав по кремот и гелот на Cellufight, арно ама кога прочитав на пакувањето со термо ефект, експресно ги вратив на полицата. :rofl:

И се мислев шо да купам, завршив со портокаловиот серум на Евелин. Ме привлече тоа што пишуваше со разладувачки ефект. Шести ден го користам два пати дневно, рано е за резултати (касно почнав годинава :worried: ) ама во глобала задоволна сум.

Инаку, јас со таа од Авон имав позитивно искуство, супер ми беше.

Следно, може да ја дотрошам и една црна од Ziaja шо ја имам дома... Па ќе видам... Нивеа некако ме привлекува како за следна. :lol:

На tinkerbelll му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    tinkerbelll која беше на Нивеа ај просветлиме ја забораив на која мислеше, бај бај целулит или некоја друга??

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    81.342
    Да не е некоја од овие? :?:
    И јас би купила некоја од овие, доколку ги има (ги немам приметено). Ми се појавил малку - немам поим како, ама на такви сламки какви што ми се нозете, само уште целулит ми фали и како крпена да бидам. :$
    Ми годат речиси сите нивни производи, па ако некоја ги видела - нека сподели за цената. :)

На tinkerbelll му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tinkerbelll

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Да Хипстер бај бај целулит[​IMG] еве оваа само на мојата Q10 пишува.А,користев и од серумот Нивеа ама тој е мала грамажа и има за нецели две недели,така да пак гелов си го земав.
    Околу 650 ден е.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    И јас му се намерачив на гелот од Реплек, т.е. еден другар што работи таму ми кажа дека бил супер, и многу имале извоз од истиот во странство, многу им го барале. :^) А сега читам малку лоши коментари.

А од Евелин како сте задоволни, јас го загледав зеленото пакување во ДМ, воопшто не се скапи.

И дали некоја го пробала антицелулитното масло на Хемел?
    Hemel имаат предобри производи што ме наведува да помислам дека и ова е супер.
    Само цената, оф притисокот да му падне на човек, околу 1000 ден. за само 200 мл.
    :sweat: :x

7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    ^ Чинам некој го фалеше ова антицелулитново масло на Хемел низ форумов. Знам дека се спомнуваше низ темиве за целулит :wasntme:

Јас последна антицелулитна крема ја земав на Афродита, од питаја и лотус и задоволна сум од ефектот. Убава текстура има, како крем, не е гел и убаво се размачкува. Не лади и не загрева, баш како нормална крема за тело. Единствен минус ми е мирисот. Значи, ме убива :puke: Прво кога ќе се нанесе мириса ептен убаво, овошно, ама кога ќе отстои мирисот на телото почнува да мириса на мочка :puke: Премногу се задржува мирисот, на пример ако ставам вечерта од кремата, утредента цел ден го чувствувам и ми се повраќа :x Дури и пижамите ми корнеа :^)

Сега имам уште пола туба од Афродитата, ама ја баталив, не можам. Си седам така еден ден на работа и гледам нешто ми мириса познато, гадно, за после да сфатам дека мирисот од кремата се осеќаше дури и преку панталоните што ги носев :worried: Дојдов дома, одма ги фрлив за перење и веќе не ја пипнав кремата. А криво ми е, скоро 800 денари е, најскапа е од сите Афродита и стварно има ефект, ама треба три пати дневно да се туширам за да не мириса (што ипак не е поентата, нели треба да стои на телото за да делува, а не да се измива брзо по нанесувањето).

И така, сега изгледа пак Нивеа гуд бај ќе си ја купам. Фина гелна текстура, одма се упива и нежно мириса, ненападно. Бев задоволна од неа претходно, не знам што се излажав да купам Афродита :worried:

8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Тргнав јас да си купам некоја посаглам крема, кога одеднаш пред мене излегоа кремите на Евелин.
    Не знам што ми стана, си викам ај да ги пробам нив, ми се допадна некако амбалажата.
    Од црвената одма се тргнав кога прочитав дека прави црвенило на кожата- нејќев пак Сатва ефект.

Ја земав оваа [​IMG], ме привлече амбалажата, ама после десетина дена користење можам да кажам дека нема никаков ефект.
    Буквално никаков. А два пати дневно ставам.
    Не знам што ми требаше да ја купам, арно си тргнав по саглам крема како Нивеа, ама не сум жива ако не пробам нешто ново.

Следна дефинитивно ќе биде Нивеа кремата, не серумот- до сега ми се покажала како најдобра.
    Нема веќе експерименти, барем така се надевам.

9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    ^ Убаво што напиша за зелената, и јас ја мислев, сега веќе не.
    А пишува дека е најпродаван производ во Полска, очигледно немаат толку целулит како нас. :D
    Вчера го земам Целугел на РЕПЛЕК, едвај го најдов во една маалска збутана аптека, зашто во Зегин го немаше никаде.
    Ќе пишам за некој ден што и како, мене ми создава благо пецкање, но не и црвенило. :^)
    А можам да кажам дека гелот од Докторс (првиот на сликата) нема апсолутно никаков ефект,
    [​IMG] после макотрпно користење од скоро 1 месец, барем малку кожата да се измазнеше, не бре.
    :(
    Врска нема, многу време му треба да се впие и покрај масажата, едноставно :Down:

10. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    24.006
    Се надоврзувам за тие на Eveline.
    Врска немаат. |(

Нивеата дефинитивно најдобра. Па, за 4 дена жени мои, слободно можам да кажам дека има 30% подобрување на ситуацијата.
    Сериозно.

^_^

11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Епа и јас тоа си реков Трендафилке, барем да измазнуваше, ама не бре, за никаде е :devil: .
    А и за Докторс морам да се согласам дека не ја бива.

Имаше едно масло од Бршлен Биолаб нешто така се викаше мислам, тоа беше добро.
    Го немам видено сега низ аптеките.

А ја имате ли користено кремата од ЕСИ, италијански бренд, ја имам приметено во Зегин.
    Само оваа слика успеав да ја најдам

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.229
    Допаѓања:
    157.168
    Јас ја користам на Авон и можам топло да ви ја препорачам. Навистина има ефект,а и рака на срце, многу повеќе ми се допаѓа од другите антицелулитни зошто е крема,а не гел,па така што и кожата ја прави ненормално мека и хидрирана.
    Знам дека не ви се чека дур да ви ги донесат производите,ама имајте е ја на ум за понатака.
    Никогаш не сум била незадоволна од антицелулитните производи на авон,другите производи не им чинат,ама овие им се супер. И јас не ги користам секогаш од истите причини,ама кога има промоции обавезно земам.

А и на Реплек не е лош гелот,ама мене не ми прави многу кејф зошто е гел. Инаку, од фармацевт оценет е како екстра добар производ излезен на пазаров. И точно е дека го извезуваат, особено на Исток, тоа арапките најмногу го купувале.

На 1209 и Beauchamp им се допаѓа ова.
  13. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Ја има користено некој?

14. tutule

tutule Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ve molam za sovet nekoj sto koristel sattwa balsam ,denes prv pat staviv i kozata mnogu mi se zacrveni nemase nikakvo pecenje no crveniloto se sirese i na delovite kade sto ne staviv od balsamot posle 30 minuti iscezna,dali toa znaci deka ne treba da go upotrebuvam?

15. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Мислам дека на самиот балзам пишува дека може ( но и не мора) да предизвика црвенило или пецкање, така да според мене ако не отекло како што кажуваа некои, или црвенилото не изгледа како алергија, што мислам не е штом се повлекло одма, можеш да си продолжиш со користење :)

На tutule му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tinkerbelll

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Јас ја имав,никаква е кремава како обично млеко за тело.Нема никаков ефект па дури не ја ни измазнува кожата како Нивеа на пример.
    Не ја препорачувам,џабе парите.

На Libera му/ѝ се допаѓа ова.
  17. devil-angel

devil-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    5
    Нај сум задоволна од таа на реплекфарм Целлугел најбрз резултат од неа.. ( до сеа сите шо сум ги користела ) :D

18. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923
    Прочитав на почетокот имаше прашање за крема која ги топи масните наслаги (мастите). Јас користам таква крема и има ефект, 2пати днецно се масира со кремата енергична масажа со кружни движења, и има моментално дејство на слабеење. Но не е поентата да лежиш и да се мачкаш, пред се трчање вежбање и масажи. Најдобро е да се започне со масажа со кремов и потоа вежбање трчање итн. Кремот е на EVELINE зелената тубичка Slim 4D 250ml.. Околу 300 денари го земав од COSMO :* 8)

Прикачени фајлови:

19. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Може некој да ми каже колку пари се овие?
    Го имам гелот на фитогал, добар ми е, ама сакам и плус уште нешто со масажер што е :)

20. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    24.006
    Жени, ај збор-два за кремот и гелот на Балеа?
    Ефикасни се, м? Чинам некој порано ги фалеше...