Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Антицелулитни креми

Дискусија во 'Тело' започната од Mermaid, 21 март 2010.

1. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    сатвата и од 900 мл го има во зегин во трговски јас од таму ја зедов пред два дена. го купив малото за проба но имаа и големо така да аако ви треба слободно одете таму. јас еве двапати го ставам ќе кажам резултати после 3-4 недели се надевам дека ќе ги има.

почнав со многу вода и аеробик 4 пати неделно, па се надевам навистина дека ќе има добри резултати.

2. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Мислам дека некогаш во некоја тема имам кажано али ајде пак ќе кажам.
    Мене најделотворна ми е Nivea Goodbye Cellulite и кремата и серумот.
    [​IMG][​IMG]

Стандард во зима се мачкам со кремата,во доцна пролет-рано лето со серумот.
    И после до наредната зима ,со ништо,раат сум :D
    Мене ми го искоренија целулитот,е сега масажата фала богу многу побитна,затоа гмечете колку можете.

А сакав да ве прашам тоа ролонот на Гарниер ефикасен е?Гледам го имате спомнато ама не кажувате има ли нешто ефект?
    Мене мајка ми на попуст ми го купи и така си седи ,непробано,не ми се остава Нивеата,ама сега при крај сум и со серумот.
    Пишува дека е за рамен стомак нели,го користите и на бутовите и гзот или? :D
    На ова мислам

3. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Јас ко користам и него, ама во комбинација со друг масажер (може да го видиш во темата целулит).
    Овој масажер повеќе го користам за задникот, пошто со дригиот таму не можам да се масирам. За стомак - нема шанси :) искрено! :) Се мачкав 2 недели од него на стомак и плус правев вежби за стомак, ама џабе, да не се лажиме.. Плус тоа, некако многу брзо се впива/суши и шо знам... и на нозе прво со него ко почнав да се масирам, не ја користев течноста од ролонот, само масажерот од него.
    Пробај, види.. незнам тебе како ќе те бендиса, ама мене ми беше подобар гелот што одеше со него (на попуст исто) и можда затоа не го користев ролонот..

На Miss-Independent му/ѝ се допаѓа ова.
  4. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    ај молимте мисс кажи нешто за серумот од нивеа, одамна го меркам ама никако да го земам.
    а кремата од нивеа е незаменлива...до лани само со неа се мачкав, најдобра е.
    а оваа од гарниер исто е добра ама не се споредува со нивеата...единствено подобро кај гарниерот е што ја прави кожата по затегната

На Miss-Independent му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miss-Independent

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Епа и серумот е екстра,како и кремата.Помрсен е,така е како гел е.Е сеа поинтензивен е од кремата,и за побрзо време добиваш резултати :)

6. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.094
    На Hemel некој има користено маслото, за интензивна масажа? Добро е? :)

7. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.224
    го има ли ова кај нас , го гледав на фокслајф и ме заинтерсира

Best selling slimming products
    Somatoline Cosmetic is the successful extension of the Somatoline brand into the wider personal care market in Italy, France, The Netherlands, Spain, Switzerland, Austria, Belgium, Croatia, Czech Republic, Slovakia, Slovenia, Malta, Bosnia & Herzegovina, Serbia and Montenegro.
    The leading range of slimming treatments for specific parts of the body, either for women or for men, includes combined tanning and slimming treatments, specific treatments for stretch marks, dry skin, heavy legs and deodorants.

Somoatoline Belly and Hips treatment targets, reorganizes, and refines the skin on your belly and "love- handles".
    It supports the drainage of fatty clusters, helps to reduce the formation of fatty deposits, supports the combustion of fats.
    It facilitates the mobilization of the fatty deposits located on the hips and the belly.
    Result: day after day, your skin becomes softer, smoother and silkier. Your silhouette is obviously sleeker.

ако го има кажете ми каде и по кој цена е

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.464
    Допаѓања:
    250.987
    И јас вчера го зедов овој на Гарниер, и пишува за рамен стомак. Ме буни малце, јас си го користам за задникот и нозете. Немаше сатва а најмногу го зедов заради масажерот, рацете ме болат од масирање :)

9. AhThatFemaleProblems

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Џабе за стомак :) Пробано... ;) :)
    Ама масажерот е добар за задник :)

10. goddess.Of.chaos

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.094
    Абе ова Сатвата ќе ја исфрлам низџам. Пишува дека пече кога дејствуваат активните компоненти. :^) Мене не ме пече, повеќе пецка, се вцрвенува и затоплува местото кај што сум се масирала, околу 20 мин. и се смирува. Треба вака или да ја баталам?

11. AhThatFemaleProblems

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Колку што имам читано во претходниве постови низ темава, не мора кај секој да пече, туку тоа е индивидуално, а штом ти се вцрвенува и затоплува - и правиш добра услуга на кожата значи :)
    Еве ќе ти кажам од лично искуство, јас гарние го користев гелот антицелулитен, мене воопшто не ме печеше, туку како ладничко ми идеше на кожата, а ми се вцрвенуваше откако почнав да го користам тој розовиот масажер (го имам постирано во целулит темата), а пред тоа, кога се масирав со еден масажер од комплетот на гарние (кој сега го користам само за задникот), не ми се вцрвенуваше воопшто, туку само сеќавав болка каде што поминував со него, ваљда заради разградувањето, појма немам.
    Продолжи да ја користиш јас ќе ти речам, пошто ние сакаме сите одма резултати, ама тоа малку поретко :)
    Еве јас скоро 2 месеци се масирам со тој гелот од гарние, а плус сега почнав и обично бекутан масло за на вечер да користам (пошто гелот ми се лепеше многу и после туширање лом ме правеше) и плус тој масажерот и конечно на горниот дел од бутовите скоро и да немам целулит, а на задниот дел уште малку имам, ама упорна сум и ваљда ќе го отстранам. Битно, НЕ ПРОПУШТАЈ НИ ДЕН а да не се измасираш барем еднаш! :) Со среќа :*

На goddess.Of.chaos му/ѝ се допаѓа ова.
  12. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Денес го гледав овој во Тедико, 3 пакувања заедно за 240 денари. Би сакала во споредба со Сатвата да ве прашам, подобар ли е ? Стварно е ефтин, ако е поефикасен од Сатва него да го земам :?:

13. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    ^^ Јас го користев овој и не е нешто ефикасен. Ама ти пробај може кај тебе ќе даде некакви резултати.

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Девојки дали Нивеа Гудбај Целулит е ефикасен крем? Сакам да го купам и најмногу им верувам на Нивеата. И уште нешто: дали кога ќе почнеш да нанесуваш крем навистина почувал да ти тече целулитот по нозете? Така слушнав не знам дали е точно! :$

15. Miss-Independent

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    :o :o Не не дефинитивно не ти тече целулитот низ нозе,може ако си у фармерки евентуално пот да ти тече низ нозе.Целулитот не се дава така лесно :D
    И да ефикасен е Нивеата,секако со добра масажа,повеќе е до масажата него ли до кремата,ама мене Нивеата како најефикасен ми се покажа ;)

На Tinna2 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  16. AhThatFemaleProblems

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Му се мислев вчера на тој серумот од Нивеа, нешто многу го има пофалено низ темава. Ама, од една страна, јас воопшто, буквално од ништо не сум задоволна од Нивеа, а освен тоа не ми се ризикува... не е баш ефтин.. Не дека не сум задоволна од ова што моментално користам.. ама сакав да видам дали дава побрзи резултати, пошто е 10 дневен серум, нели.. Сепак најверојатно ќе си останам на ова што сум сега, пошто најмногу е до масажата, не постои нешто магично што ќе го намачкаш без масажа и што ќе ти успее..

17. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Супер, фала на одговорот. Ќе го купам и ќе се масирам со Relax&Tone веројатно ќе има подобар ефект.

18. goddess.Of.chaos

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.094
    Сатва пробав, веќе неколку дена ја користам, не пропуштам ниеден... Првиот пат печеше ептен, понатака слабо, кога како. Од шо зависи не сфаќам. :/ Имам малце ептен само на бутовите, портокал тип и сакам да се ослободам, не мора брзо но да ми се мавне. :D Не знам само зашо не пече толку понатаму. ...:worried:

19. faye

faye Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    687
    Моме оди под туш и изрибај ги нозете убаво па пак стави и извести не дали следниот пат ќе пече.
    Си имам некоја теорија дека се случува да не пече затоа што самиот состав на гелот е леплив и не може убаво да се впие доколку не се отстрани тоа што си го нанела претходниот ден. Не знам, можда сум грешка ама кај мене е така. :?:

На goddess.Of.chaos му/ѝ се допаѓа ова.
  20. goddess.Of.chaos

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.094
    Одма кога ќе станам се туширам, па ставам. Вечер пред спиење исто, не е дека не го тргам претходното мачкано. :D Нервите ми ги изеде, може на Хемелот ќе се вратам, ма да е мноооогу потежок дури се упие, масло е и раце отпаѓаат дури се исуши. :yawn: