Cudno, jas ne se spremam za IVF, ama sepak primiv vcera. Mozhe se optimisti deka neshto po priroden pat ke se desi.
Совет ако може ме интересира што документи трба за инвитро преку фонд, со низок Амх 0,7 а немам 4 инсеминации дали има шанси да ми одобрат?
Amh rezultatot podobro ne go prakaj. Inaku odobruvaat bez insemenacii vo zavisnost od godinite i dijagnozata.
Имам 32 год, имам една бременост која заврши со миссед без инсеминации тешко треба да има некоја јака дијагноза мислам....[/QUOTE]
Сум прочитала дека со амх под 1 со донор ј.к одобруваат само. Значи ако сакаш со твои, не го праќај резз. Ако немате баш ништо други дијагнози, ќе си направите инсеминации.
Ова е миоинозитол и фолна. И мала количина мелатонин. Ова е појќе за тие со ПЦОС, т.е делува само на регулирање на инсулинот. Кај жени со низок амх нема што ефект да даде. А гледам скапичок е. Чист мионизотол е три пати поефтин а истиот ефект ќе го даде
AMH, ne ti baraat vo fondot. I jas sum so nisko AMH I za dvata vauceri ne podnesuvav, a mi odobrija. Ne si baraj belja, da podneses AMH, pa da ti odobrat so donirani. Si pisuva so koi dijagnozi odobruvaat direkno bez da baraat inseminacii. Eve koi dokumenti ti se potrebni
Jas isto so nizok Amh pod 1 maticniot mi kaza deka moze bez inseminacii no ke ti odobrat vaucer za in vitro samo so donirani jajce kletki ne moze so vasi da go koristite vaucerot, jas se odluciv da odam komplet. So 4 inseminacii poradi taa pricina, ve molam konsultiraj te se podetalno pred da podneseuvate