A dali ima nekoja vo grupava sto so nizok Amh pod 1 ostanala bremena po priroden pat da ni dade malku nadez
По препорака на гинекологот испитав АМХ и излезе резултат 1.07 останатите хормони се сите во ред, дали имате искуство дали може на некој начин да се остане природно бремена или единствен начин е ивф, имам 27 години
Да, после 3 ивф и 2 инсеминации останав природно трудна. Пиев витамини, ubiquinol, dhea микронизирана, метилфолат 1000мг, б-12 1000мг, витамин е и ц. Истотака пиев и чаеви за женско здравје, ги имате во аптека Стојанови, бев на диета за хормонален баланс од Нутрием и повеќе движење. Ослабнав некои 10 кила во процесот што убаво ми дојде Се породив минатата година, а инаку амх ми беше 0.3 пред 4 години.
Здраво друштво, сакам да ве прашам која е за цената на Амх хормон, дали во сите клиники и лаборатории е иста? Во 2019 правев ивф кое фала му на бога беше успешно, но на пункција имав 5 фолекули од нив 3 празни, 2 се оплодија 1 не се подели правилно остана 1 кој сега има 2 години Сега сакам да си проверам Амх за следно ивф имам или немам повеќе шанси..
Клиничка биохемија и ГАК со упат е 250 ден. По приватниве лаборатории 4000-5000 денари, зависи во која како, варираат цените.
Некаде октомври проверив АМХ беше 0.806 денес повторно го проверив и е 1.02 . Периодов пиев Q10 и зимав смокви во маслиново масло можно е тоа да го подобри резултатот или има некоја грешка?
Jas kolku shto znam, AMH ne varira, no ete sè e mozhno. I mene minatiot pat mi skokna od 0.02 na 0.08, shto kaj mene ne beshe znacitelno. Mozhebi drugite mozhat da kazhat nekoe iskustvo.
Dali proveruvavte vo ista laboratorija, kaj mene se sluci proveruvav vo plodnost 0.8 posle dva dena poroveriv vo avicena 1.02 bese rezultatot. Ne znam ni jas kako e mozno, dali ke moze receptot so smokvite da mi go pisete?
Да , во иста лабораторија проверував на клиничка биохемија во Скопје. Рецептот е 40 смокви (јас ставам колку што ќе собере теглата) се засекуваат и се ставаат во маслиново масло да стојат 40 дена и после се јадат по една секое сабајле. По совет на членка од тука јас одма ја почнав првата тегла и ставив втора тегла која стоеше 40 дена па ја почнав.