A dali ispituvase AMX? Jas neznam zosto Tashe ne mi objasni nishto podetalno okolu ovadali ima nekoi vitamini za podobruvanje na jajcekletkite?
Затоа што на Таше му одговара да ти каже дека нема шанси да останеш природно бремена и да те натера да продолжиш со ивф заради пари. Прочитај наназад има многу членки со далеку пониско АМХ од тебе останале бремени по природен пат. Моја препорака е да си одиш кај друг специјалист (Димитров-Ремедика или Лазаревски-Систина).
2020 год. Испитував 1.6 ми беше амх имав 5 или 6 фоликули. 2021 кога почнавме со постапка не испитав пак амх имав само две фоликули од едниот јајник другиот не беше функционален. Мене Таше ништо не ми кажа од витамини се со Стефан се слушав. Пробај со Q10 да пиеш неколку месеци пред постапка.
Да не се залажуваме лош спермограм и низок амх кои се шансите за природна бременост. Сите посакуваме "да фати од прва" и "плукни-залепи" ама не е иде се по план во животот. Не е битно кој доктор ќе го одбере збориме дека шансите за природна бременост се многу мали.
Jas znam deka poradi losiot spermogram nemozam da ostanam prirodno bremena, no me razocaruva rezultatov mi e strav deka nema da mozam da ostanam bremena i so ovaa procedura
Еден од ембриолозите. Качи се на први кат и побарај го. Или ако сакаш пиши ми лп. Ќе ти го пишам бројот негов.
A plus imam zamrznato sperma veke vo Plodnost, ziveam Shvajcarija i veke 3 godini se obiduvam i neuspesno e
Јасно е сето тоа ама секогаш прво се пробува со суплементи за двата партнери. Јас лично еднаш имав отидено кај Таше и односот му е катастрофален. Не зборувам тука за стручноста туку за односот и пристапот. Докторот е тој што и покрај лошата ситуација треба да ти даде совет и надеж и да те опушти, така што освен стручноста лично за мене многу е важен пристапот на докторот.
Затоа те посоветував да си консултираш и друг лекар, можеби ќе ти дадат одредени суплементи со кои ќе се подобри состојбата.
Zdravo Vitamini za podobruvanje na AMH nema. Nema nacin kako da se ookaci toj hormon otkako ednas ke se namali. 3 meseci pred ivf da pies CoQ10 600mg, DHEA 75 mg( ova e vo konsultacija so doktor), Omega 3, prenatal multivitamini, Vitamin C, D, E, Zink, Myo&Dchiro inositol. Ova se vitamini za podobruvanje na kvalitet na jajce kletki. Spored istrazuvanja dokazano e deka pomagaat. Koga ima nizok AMH edinstveno nesto sto moze da se napravi e da se raboti na kvalitetot na jajce kletkite. Ova e se sto znam do sega za ovaa problematika. Obavezno anti inflamatory ishrana bez belo brasno, sekeri i mlecni proizvodi. Ne se razocaruvaj. Tesko e megjutoa nase e da napravime se sto mozime.
Jas sakav drugiot mesec da pocnam so invitro bas ķe probam od sega so ovie vitamini bar malku od malku da mi se podobri kvalitetot na jajce kletkite
Mene doktoro ne sakase da me pocni pred da pominat 3 meseci so vitamini. Ne znaci deka e ispravno, megjutoa toa bese negoviot stav. Ne e garancija deka od toa zavisi uspesnosta. Pocni so vitamini i rezim sto poskoro.
И јас сум со ниско АМХ и успеав да останам бремена со ивф кај Ивановски. Со АМХ 0.841 тој успеа да ми извади 9 јајце клетки. Не губи надеж, чуда се случуваат.
За карактерот на докторот треба да отвори посебна тема Во случајов не го коментирам неговиот карактер тука неговата стручност. Првиот доктор што ако ми се смешкаше ме остави со еден јајник. Од толку шетање по здравствени и инитуции веќе се навикнав на секаков однос и престана да ми сметаа такви како него.
Amh e hormon koj go laci hipofizata I ja pokazuva rezervata na jajnicite moze da bide nizok no ne znaci deka jajnicite ne proizveduvaat folikuli I edna folikula da imate I da ima jajce kletka vo nea t.e da ne e prazen folikul I da e dobro I kavalitetna taa jajce kletka sosem dovolna vi e da imate bebce so invitro a so soon etna terapija mozno e da vi se napravat I poveke folikuli taka da sekoj organizam e razlicen ne se razocaruvajte pozz
Znaci ti mi vlea nadez Gospod neka ve cuva Od krajot na ovoj mesec pocnuvam so procedura cekam da dobijam menstruacija i daj boze i jas da ja docekam taa radost