2 месеци ги пиев па после можеби еден месец проверив пак. Да знаеш дека некои доктори не обрнуваат многу внимание на АМХ, и на форумов читав дека жени со многууу ниско АМХ забременувале природно.
Zdravo feminki, Eve I ja da se pofalam so pokacen AMH. Vo Januari mi bese 0.5 a denes 1.4 Znaci od vitamini piev Folate 1000mcg Vitamin E 400 units Vitamin D 2-5000 units ( zavisi koga kako) Coq10 - 600mg DHEA - 50mg Vitamin C 2000mg
Amh mie 0,02 doktorot preporaca pod hitno invitro? Mnogu sum razocarana dali imam sansi i preku invitro za bremenost??? Imam 28 godini
Sekako deka imas sansi za invitro. Odi ponazad na forumot pisav mene za pola godina od 0.5 mi se pokaci na 1.4 Proveri si antralni folikuli na ultrazvuk I dali rastat. Vo meguvreme pij si vitamini
Секако дека имаш шанса за бременост млада си и твоите јајце клетки ќе бидат со подобар квалитет од некоја повозрасна само немој да разочаруваш јас сум пример дека и со низок амх може и природно да се остани бремена јас имав низок амх на 34 год. од 0.4 а во моментов сум бремена на 36 год. и не го мерев ама да го измерев сигурно многу мал ќе ми беше и ми рекоа под хитно на инвитро дека немам многу време и дур се спремав за инвитро останав бремена покрај низок амх имав и проблем со тироидна и пролактинот не ми беше сјаен и на сопругот последниот спермограм не му беше сјаен сообраќајка напрививме пред да останам бремена бев под многу стрес и пак останав природно бремена така да ич не се плаши ќе си останиш бремена овде има случаи што и природно останале бремени со амх колку твојот и со повисок амх кој бил 1 и над 1 кои не можат да останат бремени види на ехо колку антрални фоликули ќе имаш и слушај доктор и на очајувај.
Kakva razocarenost nemoj...36 godini te me denes se izraduvav na pozitiven test...samo dobra konsultacija so doktor i dobar plan...
Јас со АМХ 0.28 и тројно зголемен ФСХ хормон останав бремена спонтано по 2 неуспешни инсеминации, нема зошто да губиш надеж.. мене доктор Кузеска од Систина ми откри дека имам рана овулација и со добар план и редовно следење на фоликулите се испадна како што треба... топло ти ја препорачувам.. се породив пред 3 недели - имам прекрасна ќеркичка.. со среќа и не губи надеж
АМХ од 0,75 за година дена дојде на 1,45 значи сепак имало можност за покачување. Сепак FSH од 12 дојде на 18. Дали сте имале слично искуство и дали сега има можност терапија за намалување на FSH?