Можи да правиш јас правев две инсеменации а амх ми беше 0.4 најдобро да ти кажи доктор каде што ќе правиш.
Еднаш не бев стимулирана другиот пат пијав кломифен и немав успех од инсеменациите но останав природно бремена а се спремав за инвитро и имам 36 год.
Другарки после 2 стимулирани ивф во ( 1 во 2021 март, 2 во 2022 март) прв пат проверувам АМХ и резултатот е 0.67. ФСХ- 12.79 ( 3.5-12.5) а исто правев и ехо за да видиме антрални на едниот јајник има 7-8 на другиот 10 фоликули. Дали ова значи дека АМХ ми е намалено од претходните стимулации и дека ќе се водам со намалени резерви со овој резултат?
Antralni filukili nikogas ne mi kazale, koga se gledaat tie na eho? Inace po toa sto procitav vo dr grupa 15 jajce kletki se super broj. Ne se vodi po vrednosta na amh.
Па да затоа и ми е чудно дека извадив на последното ИВФ 15 јајце клетки, а АМХ ми е 0.67 (вчерашен резултат на 3 ден од цилкус). Антрални се мерат исто на 3-4 ден од циклус.
Zdravo devojki? Edno pitanje...sto e toa FSH hormon? Sto tocno ni pokazuva toj? Mojot AMX za zal e 0.044, serumsko zelezo 6 a pocnuva od 9 do ... , imam operirano cisti i miomi pred 4 god., ostanav bremena prirodno no po greska na doktorite za zal vo 14 nedela bebuska nemase srceva :/ i eve se macime veke 2.5 god. povtorno za beb4e .. mi rekoa povtorno operacija, cisti i miomi koi rastat mn. brzo. Nekoi kliniki velat moze laparoskopski, drugi velat ne moze :/ jajcevodot ne bil ok, so namalena funkcija i sakat da mi go izvadat so jajnikot ... se uste sum mlada 32 god. imam li sansa so AMX od 0.44 i site ovie cudbi vo mene za bebce inv.? Doktorot kako od puska mi veli leleee nisto ne praves, use malku i ke vlezes u menopauza mn. rano ... plus prasanje - od koi kliniki, doktori ste najzadovolni? Sistina Badzukov nekoja da ima iskustvo ili Orhandziski ... ??
Prvo ke si go smenis doktorot. Ovde ima iskustva so site doktori za ivf, ama jas licno ti gi preporacuvam Newborn. Ako si ostanala ednas prirodno ke si ostanes pak bremena, samo odbetisi doktor koj ke te vodi vo ovoj proces.
Tokmu zatoa bev uste na 2-ca razlicni dok., 2 razlicni zemji .. Vo plan mi e da odam kaj Orhandziski sledniot mesec i na kraj da vidam sto se ponatamu .. Dokolku znaes bi sakala da mi kazes sto pokazuva FSH hormonot?
FSH e folikulo stimulacki hormon. Hormon koj deluva vo rastenje na folikul. Vo slucaj od nizok amh, poradi nedostatok na antralni folikuli, FSH znae da bide pokacen poradi toa sto se laci mnogu povekje od sto treba od sto teloto se maci da proizveduva folikul. Normalnata vrednost mislam deka e do 12 taka nesto. No, nizok amh ne mora da znaci deka e nevozmozno bremenostata (eve ti si primer). Jas bi se fokusirala so cistite i mijomite i bi ti sovetuvala da najdes dobar ginekolog obsteticar, sto e dobar vo laparo ili histero. So AMH posle mozes slobodno da napravis invitro. Samo sredi go problemot so cistite i miomite prvo.