За цисти и миоми Димитров (Систина) ти е најдобар. Се ќе ти објасни и ќе те насочи без да те паничи. Верувај врвен стручњак е.
Devojki pak jas :/ Vaka: Edniot dr. vo Mk mi veli insemenacija da probam, mi dava tableti za stimulacija i ne mn. obraka vnimanie na mene kako pacient so istorija. Od tamu odam na konsultacija kaj drug dr. koj e vo penzija ... Mi veli kakva insemenacija koga imas mioni i cisti - ke ti se poduje stomakot kako na bremena zena, ke stanat tvrdi i ke si napravis pogolem problem. Toj veli prvo ostranuvanje na miomite i cistite i odma Inv ... da ne gubam vreme (samo toj e vo penzija pa gi gledase rezultatite na slika) sepak rece da baram i drugo mislenje. Se vrativ vo Ch, bev kaj dr. koj sto mi objasni se ... izleze deka problemot e so jajcevodot koj veke opfaka del od jajnikot ... na del od nego ima miomi, toj misli deka ne smetat zatoa sto rastat nadvoresno, tie sto se vo sredina nikoj ne znae dali i kako ke se odvivat ponatamu. Veli kako megju mene i maz mi da ima dzid i spermata se vraka povtorno vo jajcevodot. Negov sovet da ne se cepkat miomi i cisti osven tie na vidik sto se, da se otstrani jajnkkot i jajcevodotni potoa Inv. i smeta deka seto toa ne moze laparoskopski tuku mora klasicna oper. No deka so toa se namaluva funkcikata na matkata, cvrstinata itn. Mu velam za zapuseni kanali da proverime zatoa sto jas toa go pravev pred 3 god. no moze ima nekoja promena. Toj veli toa e zastaren mestod, najdobro so klasicna oper. koga ke te otvorime da se vidi. Zvonam vo Mk na drugiot Dr. toj povrduva deka e zastaren metod no deka e najefikasen. Veli moze jajcevodot nadvoresno ne e vo red, no prvo mora kanali i jajcevod so kako kamera mala vnatre da se vide ubavo vnatresnosta i da se znae sto ponatamu. Sega ke odam kaj Orhandziski i mislam deka ke bide tolku ... Se premoriv od edena na dr. klinika, a rezultat nikakov. AMX 0.44 % Sto mislite vie? Izvinete za dolgiot post
Zeno, podobar diagnosticar od Gligor Dimitrov vo Sistina,nema. Ne izgubi vreme kaj Organdzinski. Toplo ti go preporacuvam
Здраво, За миомите и цистите, врв од доктори ти се др. Димитров (Систина) или др. Таше (Плодност), воедно ти се и специјалисти за инвитро. Не губи време кај Органџиски, тој е многу добар доктор, но е специјалист за инвитро, не е толку стручен за оваа проблематика. За разлика од докторите што ти ги спомнав, не се знае колку миоми имат отстрането, мислам дека веќе и мижеејќи може тоа да го работат. Со среќа, и малку посмирено, без голема паника, се ќе се среди
Амх дали испитуваат на клиника и на кој ден од циклус? Може некоја да ми каже...почнавме со документи за второ детенце па ми рекоа и резултат од амх..