Ne,denes imav punkcija.Kemi se javi embriologot utre dami kaze dali se oplodile jajce kletkite i koga transfer
Колку години имаш и дали го повтори резултатот на друго место. Јас сум со нисок амх но сепак далеку повисок од твојот, и иако сум 32г. кога ги добив резултатите баш се разочарав, за да после размислам дека колку и како треба ќе се борам да станам мајка, па макар и со донирани, јас ќе станам мајка и ќе успеам. За жал некои борби се тешки, но губат само тие што се откажуваат
43 возраста а и др фактори се во прашање кај мене.Да го повторив и тос е тоа за жал тој е исходот не се откажувам ме погоди ова доста но нема откажување ќе се борам се додека не успеам.
Јас денес бев во клиничка биохемија за АМХ и други хормони платив 350 ден., ни гужва, ни чекав, одма завршив работа.
Денес ги земав резултатите од АМХ, ако може некоја членка да ми каже ако знае, пред 3 недели испитав и FSH, LH, PRL, E2 и TSH сега ги повторив, минатиот пат ТSH 0.24, сега ми е 2.58, секако во среда ќе одам кај гинекологот за брисеви, а другата недела на ендокринолог, ама нестрплива сум, колку што гледам АМХ ниско ми е.
Колку тие фсх и колку ти било претходно и лх колку тие вака многу ниско тие амх ама најверојатно грешка е а за тсх и тоа ми е чудно еднаш многу ниско еднаш во ред да тие обично за бременост треба да е од 1 до 2 но може и до 2.5 сеа некоја има останато и со 3 или повеќе ама идеално е од 1 до 2.5.
Имаш до сеа испитано амх и колку години имаш и ако праќаш за во фонд посебно испитај амх не заедно со фсх, лх,тсх е2 и пролактин зошто со амх помал од 1, фсх поголем од 12.5 или 12 и естрадиол поголем од 60 одобруваат со донирани па треба да праќаш допис дека сакаш со твои јајце клетки и само еднаш ќе ти дадат со твои јас мислам дека е грешка резултатов од амх и колку имаш фоликули на ехо.
Немам испитано до сега АМХ, имам 34г., па незнам зошто ми дадоа упат за АМХ заедно, изгледа ќе треба на приватно, да ги молам за упат треба, ме гледаше на ехо ништо не ми кажа, ќе одам сега за брисеви и ќе ја прашам. Вие кај испитавте АМХ?
На клиничка биохемија испитував види провери уште еднаш на државно да не си трошиш пари на приватно пошто скап хормон е и нека те види на ехо дали имаш фоликули и колку имаш.
И јас испитував на клиничка биохемија, е скап е АМХ накај 4000 ден., да e само АМХ, а кај се другите испитувања, јас со Е2 и ТСХ платив 350 ден.
Види на гак дали испитуваат амх не сум од Скопје ама сите хормони испитај си ги на државно замоли ја матичната ќе ти даде да ги провериш уште еднаш ама амх посебно да ти го испитаат и види што ќе ти каже докторката за амх.